Remedii naturiste pentru un ten uscat. Sunt ideale iarna!

Remedii naturiste pentru un ten uscat. Sunt ideale iarna!
Remedii naturiste pentru un ten uscat. Sunt ideale iarna!

Tenul uscat poate fi tratat și cu remedii naturiste. Iarna, când temperaturile sunt scăzute, este important să vă hidratați pielea mai mult decât în sezonul cald.

Pielea uscată este destul de greu de îngrijit, mai ales iarna, când este frig. Ca să nu dați banii pe produse cosmetice scumpe, puteți apela cu încredere și la remediile naturiste. Acestea vă vor ajuta cu siguranță, iar pielea își va recăpăta aspectul luminos.

Cum îngrijești tenul uscat cu produse naturale

Pielea de pe față este destul de expusă la temperaturile scăzute de afară.

Fiind mai sensibil față de restul corpului, tenul are nevoie de mai multă atenție din partea dumneavoastră. Cu atât mai mult dacă aveți cumva tenul uscat.

Hidratarea joacă un rol extrem de important. Și nu vorbim doar despre hidratarea la suprafață a pielii. Beți cât mai multe lichide, mai ales apă plată și ceaiuri neîndulcite.

Puteți să vă îngrijiți tenul uscat și cu diferite produse cosmetice, dar acestea sunt destul de scumpe, mai ales dacă sunt de calitate.

Ca să fiți sigure că tot ce folosiți este natural și pielea dumneavoastră nu are cum să sufere, varianta ideală este să apelați la soluțiile preparate în casă.

Acestea nu costă mult și le puteți cumpăra de oriunde. Iată ce puteți folosi, pentru a vă îngriji așa cum trebuie tenul uscat:

Iaurt și fructe

Nu, nu este vorba despre o gustare, ci despre o metodă naturală de exfoliere a tenului uscat.

Puteți folosi aproape orice fruct: banane, avocado, dovleac sau papaya. Mai întâi, pasați fructele și amestecați-le cu iaurt. Masați tenul cu această compoziție, iar apoi clătiți cu apă călduță.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Miere

Mierea este sfântă atunci când vine vorba despre tenul uscat și nu numai.

Are antioxidanți și vă ferește pielea de microbi. Încălziți câteva lingurițe de miere și aplicați-o pe pielea de pe față, de pe gât și de pe decolteu. Lăsați-o 15 minute să-și facă efectul, după care clătiți cu apă caldă.

Banane

Pasați o banană foarte coaptă și puneți pasta astfel obținută pe față. Lăsați-o 10 minute să acționeze, iar apoi clătiți cu apă călduță.

Ciocolată

Nu trebuie să mâncați ciocolată, ca să vă hidratați tenul uscat. Mai bine aplicați-o pe față, sub formă de mască. Pe lâgă faptul că tenul va străluci, ridurile fine se vor reduce.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Amestecați într-un bol câteva lingurițe de cacao, câteva lingurițe de miere și puțină pastă de avocado. Compoziția astfel obținută se pune pe față și pe gât și se lasă să acționeze 20 de minute. după aceea, clătiți cu apă călduță.

Trucuri pentru o piele frumoasă iarna

O piele frumoasă și sănătoasă va ieși întotdeauna în evidență la o femeie. Ca să vă puteți mândri cu acest lucru, trebuie să respectați câteva trucuri rapide și la îndemâna oricui.

În primul rând, beți foarte multă apă plată.

Evitați să faceți dușuri fierbinți. Chiar dacă afară este frig și uneori o baie fierbinte pare singura soluție ca să vă încălziți rapid, apa la temperaturi foarte ridicate usucă pielea, pentru că îndepărtează uleiurile naturale produse de corp.

Mâncați alimente bogate în acizi grași Omega 3. Alegeți între somon, sardine, nuci și semințe de in. Acestea ajută pielea să-și păstreze bariera naturală de protecție.

Nu evitați nici fructele uscate. Aveți însă grijă la cantități, pentr că acestea au foarte multe calorii și riscați să acumulați câteva kilograme. Migdalele păstrează pielea hidratată pentru mai mult timp.

Folosiți pe tot corpul ulei de aloe vera și vitamina E. În acest fel veți îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, veți scăpa de inflamații, iar pielea va fi strălucitoare și hidratată.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies