5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate

5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate
5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre obiceiurile simple care te vor face să pierzi în greutate!

Multe persoane se confruntă cu kilogramele în plus, iar altele reușesc să slăbească ușor, fără prea mult efort. Află din rândurile următoare care sunt cele mai eficiente obiceiuri pentru a pierde în greutate, într-un mod sănătos!

Ține cont de tot ce mănânci

5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Prima regulă pentru a scăpa de kilogramele nedorite este ca oamenii să țină cont de fiecare lucru pe care îl consumă în ziua respectivă.

Potrivit unui studiu, persoanele care au documentat tot ceea ce au mâncat pe parcursul zilei au avut o pierdere în greutate de două ori mai mare, în comparație cu ceilalți. Astfel, practica de a scrie tot ceea ce mănâncă pe parcursul zilei ajută la creșterea conștientizării obiceiurilor alimentare și, implicit, promovează o pierdere mai mare în greutate.

Citește și: Cum alegem bananele în funcție de culorile lor. În timp ce gustul este un factor, la fel este și sănătatea ta

Nu te duce la cumpărături atunci când ți-e foame

5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

O altă regulă la fel de importantă este ca oamenii să nu meargă la supermarket atunci când sunt flămânzi deoarece vor afecta alegerile pe care le fac în timpul cumpărăturilor, mai precis, vor fi atrași de opțiunile mai puțin sănătoase de pe rafturi.

Așadar, ca o strategie, fiecare trebuie să cumpere inteligent și conștient.

Cumpărăturile cu stomacul plin vor îndrepta oamenii spre opțiuni mai sănătoase, ajutând la pierdere în greutate.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Secretul slăbirii cu gust. Analiza impactului sucului de lămâie asupra greutății

Creează-ți un plan pentru situațiile dificile

5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Regula aceasta se bazează pe tehnica “Dacă se întâmplă X, atunci voi face Y.” Spre exemplu, lucrul X poate fi sosirea meniului de deserturi la un restaurant, iar Y acțiunea specifică pe care o vor întreprinde oamenii ori de câte ori apare X. Dacă pasul unu este, „Mănâncă mai puțin”, devine „Când vine meniul de deserturi, îl voi ignora și voi comanda cafea”.

Mai mult decât atât, poate apărea pasul 2, adică „Antrenează-te mai mult”, se transformă în „Mă voi antrena timp de o oră la sală în zilele de luni, miercuri și vineri înainte de muncă”.

Conform unui studiu, 91% dintre persoanele care au folosit un plan dacă-atunci au dobândit un program de exerciții, față de 39% dintre cei care nu au planificat. Oamenii trebuie să își facă un plan predefinit, deoarece este ușor să cedeze tentațiilor și, din greșeală, să decidă să abandoneze dieta în întregime.

Fă-ți un obicei de a mânca conștient

5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Regula de aur pentru a pierde în greutate este adoptarea obiceiului de a mânca într-un mod liniștit și conștient. Mai precis, oamenii trebuie să ofere creierului timpul necesar pentru a percepe senzația de sațietate, care durează aproximativ 20 de minute. Adesea, în special în medii precum restaurantele fast-food, viteza cu care aceștia mănâncă împiedică creierul să recunoască că sunt sătui, rezultând într-un consum excesiv de alimente.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Multe persoane au obiceiul de a mânca rapid prima porție și trec imediat la a doua, fără a-și oferi creierului posibilitatea de a semnala sațietatea. O strategie eficientă pentru a evita acest lucru este ca oamenii să ia pauze între înghițituri, să-și pună tacâmurile pe farfurie și să mestece încet și deliberat înainte de a continua să mănânce. Astfel, scopul este ca ei să se ridice de la masă simțindu-se satisfăcuți, nu supraîncărcați.

Gestionează factorii de stres și anxietate

5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

O altă regulă importantă pentru pierderea în greutate este gestionarea factorilor de stres și anxietate care afectează direct obiceiurile alimentare. Aici este vorba de hormonul stresului, și dorința sporită pentru alimente bogate în zahăr și grăsimi în situații de anxietate și stres. Organismul oamenilor este obișnuit să resimtă pofta pentru astfel de alimente pentru a face față situațiilor dificile.

Cu toate astea, meditația și respirația profundă și conștientă, s-au dovedit a fi extrem de eficiente. Meditația, de exemplu, a demonstrat că este o unealtă puternică în reducerea anxietății. Concentrarea asupra respirației nu doar prelungește durata unei mese, așa cum este recomandat, ci contribuie și la reducerea nivelurilor de cortizol. Acest lucru ajută la scăderea inclinației către alegeri alimentare dictate de stres.

Adoptarea practicii de respirație profundă și menținerea calmului pot avea un impact semnificativ asupra dietei și, implicit, asupra procesului de pierdere în greutate. De asemenea, practicarea consecventă a exercițiilor de respirație, cum ar fi inhalarea timp de 4 secunde, menținerea timp de două secunde și expirarea completă, poate fi incredibil de benefică.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies