5 pași esențiali pentru a readuce intimitatea în relația ta

cum readuci intimitatea
Cum readuci intimitatea

Începutul fiecărei relații este plin de emoție și romantism. Cu timpul, din cauza vieții agitate dar și a rutinei, momentele de intimitate din cuplu se răresc sau devin din ce în ce mai puțin speciale.

Aceste momente sunt extrem de importante în orice relație și nu trebuie neglijate. Chiar dacă simți o involuție în acest sens alături de partenerul tău de viață, lucrurile pot să se restabilească într-un sens bun. Află din rândurile următoare cum poți readuce intimitatea în relația ta, astfel încât amândoi să vă simțiți doriți și iubiți!

Autoreflexia

Citește și: Fă-l să fie înnebunit după tine. 9 texte care îi vor capta atenția

intimitatea in cuplu
Intimitatea în cuplu[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 5 moduri de a ști că partenerul tău te minte

Un prim pas pentru a reaprinde flacăra iubirii între voi doi este să apelezi la autoreflexie. Gândește-te cu exactitate când a început intimitatea dintre voi să dispară, ce făceai și cum arăta viața ta pe vremea când acest aspect din relație era mult mai bun. De asemenea, este important să ne punem și în ipostaza partenerului de viață, să îi înțelegem nevoile și dorințele.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Investește timp

Inevitabil viața te duce către o rutină și o monotonie, dar este esențial să înveți că uneori trebuie să ieși din această problemă. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să investești timp, pentru a face o schimbare. Spre exemplu, încearcă să stai mai puțin timp pe telefon atunci când ești acasă și mai mult cu partenerul.

Dacă îți permiți să stai câteva ore pe telefon în fiecare zi, cu siguranță poți să atribui măcar o oră pe zi și relației tale de cuplu. Mai mult, este esențial ca doamnele să investească timp pentru îngrijirea personală, pentru a îi stârni interesul iubitului.

Ieșiți din rutină

Flexibilitatea te poate ajuta foarte mult într-o relație. Dacă zilele voastre arată la fel aproape mereu, inevitabil va fi o problemă și în viața voastră amoroasă.

Rutina duce la predictibilitate, iar acesta este unul dintre factorii principali care distrug relații.  În cazul în care serviciul nu îți permite în timpul săptămânii să te abați de la program sau de la rutină, fii mai atentă la cum îți petreci weekend-ul. Fii deschisă sau propune ieșiri în oraș, fie că vorbim de o cină romantică, un film, o plimbare prin oraș sau o escapadă în afara orașului.
Astfel de momente prețioase vă vor face să vă apropiați și să vă reconectați unul cu celălalt.

Creați mici momente

intimitatea in relatie
Intimitatea în relație[Sursa foto: Freepik]

Este foarte important ca fiecare partener să cunoască nevoile și dorințele celuilalt, pentru a nu exista neclarități sau dubii. Primul pas către reconectare este ca fiecare dintre voi să facă o listă cu ce îi place, ce își dorește și unde vrea să ajungă această relație.

Ulterior, după ce ai înțeles ce își dorește partenerul tău, poți pune în aplicare. Micile momente sunt cele care pot schimba radical o relație. Spre exemplu, puteți crea o rutină în care în fiecare seară stați de vorbă. Complimentele sunt și ele importante, așa că nu ezita să îi spui iubitului tău zilnic măcar un lucru pe care îl apreciezi la el. Intimitatea poate fi creată chiar și atunci când citiți fiecare în pat, însă sunteți împreună în aceeași încăpere.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Păstrați comunicarea deschisă

cum aprinzi flacara iubirii
Cum aprinzi flacăra iubirii[Sursa foto: Freepik]

Comunicarea este cheia fiecărei relații. În cazul în care nu comunici deschis cu partenerul tău, este imposibil ca intimitatea să existe în relația ta. Așadar, încearcă să vorbiți pe cât mai multe teme și să nu îți fie teamă să mărturisești ceea ce îți dorești. Este esențial ca amândoi să analizați stadiul relației, de ce funcționează, dar și cum o puteți îmbunătăți. Un cuplu care comunică deschis pe diverse subiecte, chiar și despre cele sensibile, este un cuplu care va rezista în timp. De asemenea, trebuie să îi spui celuilalt atunci când ai o stare proastă, pentru a nu interpreta comportamentul tău în mod greșit.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

6 alimente pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată la o întâlnire!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies