5 principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat

ce este feng shui
Principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat

Deși nu multe persoane cunosc știința Feng Shui, care poate schimba energii atât bune, cât și mai puțin bune, aceasta este cea care vă poate ajuta să aveți un dormitor mai echilibrat.

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact   Feng Shui-ul, dar și cum poate influența Feng Shui-ul, locul în care locuiești. În plus, descoperiți și care sunt doar câteva dintre principiile de care ar trebui să ții cont, atunci când vine vorba despre un dormitor cu energii echilibrate.

 

Ce este Feng shui-ul

Feng Shui-ul reprezintă o știință veche de mai bine de 5000 de ani, care își are originea în China Antică.

Mai exact, este știința care se ocupă cu influența mediului înconjurător asupra oamenilor. Atunci când vine vorba despre cel Tradițional, are la bază, calculul asupra direcțiilor favorabile, dar și a modului în care energia poate aduce beneficii în funcție de spațiu.

cum te influenteaza feng shui
Principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum sa-ti decorezi casa in functie de personalitatea ta. Cele mai populare idei de design pe care le poti aplica

 

Ce este Feng Shui-ul locului în care trăiești și cum te influențează

În funcție de locul în care te afli, lucrezi sau dormi, acesta îți poate influența energia mai mult decât crezi. Astfel, pe cât de mult îți influențează energia, pe atât de mult te poate încuraja și să fii mai activ și productiv. Prin urmare, îți poate afecta viața atât în bine, cât și în mai puțin bine.

Mai exact, atunci când vine vorba despre modul negativ în care te poate afecta Feng Shui-ul, se pare că putem include și oboseala excesivă, somnul tulburător și insomniile, dar și problemele de sănătate și nu numai.

Conform studiilor, se spune că Feng shui-ul îți poate influența viața cu până la 33%, astfel:

  • 33% suntem influențați de alegerile, acțiunile și liberul nostru arbitru
  • 33% suntem influențați de locul natal
  • 33% suntem influențați de Feng shui (energia în care trăim)

dormitor stil feng shui
Principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum alegi un mobilier de calitate? Totul despre palul melaminat!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat

Ține cont de dimensiunea și poziția patului

Așa cum este cunoscut deja, patul reprezintă cea mai importantă piesă de mobilier din dormitor, atunci când vine vorba despre principiile care țin de Feng Shui. Astfel

încât, pentru a ne asigura că ne putem bucura de un somn liniștit și confortabil, trebuie să ținem cont și de dimensiunea patului. Cel mai recomandat este cel în care ai suficient spațiu pentru dormit.

Ca dimensiunea patului, și poziția sa în dormitor poate influența calitatea somnului nostru, bineînțeles, fie într-un mod pozitiv, fie într-un mod negativ.

Conform principiilor  Feng Shui-ul, se recomandă ca patul să se afle în  poziția de comandă,

mai exact, cu fața orientată către intrarea din dormitor. Atenție însă! Patul nu trebuie să fie în linie dreaptă cu ușa, pentru că acest lucru te poate expune la un flux de energii, atât pozitive, cât și negative, pentru că vin din alte camere.

Ține cont de lumina naturală

Un alt principiu de luat în seamă, ține și de faptul că în dormitor trebuie să ajungă cât mai multă lumină naturală cu putință, pentru a te putea odihni și relaxa așa cum trebuie.

Astfel încât, pentru a te asigura că beneficiezi și de acest aspect, ar trebui să alegi ferestre cât mai mari și perdele cât mai transparente.

Dacă îți dorești să ai mai multă lumină, poți apela și la lămpile cu lumină puternică și caldă.

principii feng shui
Principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să-ţi decorezi casa când ai o viaţă de adult! Află totul aici.

Ține cont de poziționarea oglinzilor

De asemenea, un alt principiu  Feng Shui-ul, ține de locul în care alegi să așezi o oglindă, deoarece se spune că oglinda nu își are locul în dormitor. Explicația ține de faptul că acestea reflectă energia Yang (mișcare), iar energia potrivită ar fi cea Yin (odihnă).

Bineînțeles că dacă vă doriți neapărat să aveți o oglindă în dormitor, acest lucru se poate întâmpla, însă ar trebui să te asiguri că oglinda nu este îndreptată spre pat, pentru a nu bloca fluxul energiilor. Alege ca oglinda să fie îndreptată către o fereastră, pentru atrage mai multă lumină naturală.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Ține cont de alegerea decorațiunilor

Decorațiunile joacă și ele un rol important atunci când vine vorba despre Feng Shui, având o reprezentare deosebită. Astfel încât, orice decorațiune cu care alegi să împodobești dormitorul, trebuie să emane liniștea sufletească de care ai nevoie.

Prin urmare, atunci când vine vorba despre locul potrivit pentru a agăța o decorațiune, este chiar pe peretele opus al patului. Se spune că, deși avem tendința să punem fotografii cu o singură persoană în cameră, acestea sunt cele care nu vor face nimic altceva decât să atragă singurătatea.

cum te ajuta feng shui sa ai o energie buna
Principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Trucuri de utilizare a oglinzilor pentru ca spațiul să pară mai ușor și mai luminos

Ține cont ca dormitorul să fie mai aproape de natură

Deși poate puține persoane știu acest aspect, se pare că și plantele sunt cele care sunt importante, atunci când vine vorba despre amenajarea  Feng Shui a unui dormitor.

De reținut este faptul că florile și plantele atrag numai energii pozitive, din simplul motiv că te aduc mai aproape de natură, ceea ce te ajută să îți calmezi mintea. Prin urmare, pentru a te bucura de o atmosferă pe măsură, chiar în dormitorul tău, asigură-te că pui câteva plante în ghivece din ceramică sau pietre mai deosebite.

feng shui
Principii Feng-shui pentru un dormitor echilibrat[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum sa iti decorezi dormitorul in ton cu toamna



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Trucuri de utilizare a oglinzilor pentru ca spațiul să pară mai ușor și mai luminos

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies