Descoperă în rândurile următoare cele mai delicioase rețete de bruschete cu somon. Iată câte combinații există!
Bruschetele cu somon reprezintă un aperitiv foarte gustos și ușor de făcut. Pe lângă gustul delicios, acestea reprezintă și un preparat sănătos pe care poți să îl consumi dimineața. Somonul este o sursă foarte bună de Omega 3, ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Mai mult decât atât, este un preparat care nu necesită foarte mult timp de pregătire și nici foarte multe ingrediente. De asemenea, există numeroase combinații pe care le poți face cu bruschetele cu somon și alte ingrediente menite să le dea un gust extraordinar.
Rețetă de bruschete cu somon și avocado
Ingrediente
Pentru a prepara 6 porții de bruschete cu somon și avocado ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 felii de pâine
- 2 bucăți de avocado
- sare și piper
- o bucată de lime
- 2 fire de ceapă verde
- un pachet de somon afumat
- 6 ridichii
Mod de preparare
Prăjește cele 6 felii de pâine pe ambele părți pe un grill. Taie avocado, pasează-l și asezonează-l cu sare și cu zeama unui lime. Toacă ceapa verde și amestec-o bine cu pasta de avocado. Pe feliile de pâine prăjită, adaugă mai întâi pasta de avocado, apoi câte o fâșie de somon și câteva felii subțiri de ridiche.
Rețetă de bruschete cu somon și cremă de brânză
Citește și: Rețetă de Croissante cu salam, cașcaval, salată verde și roșii, o gustare aromată
Ingrediente
250 g file somon afumat 250 g cremă de brânză o baghetă o legătură de mărar zeama de la jumătate de lămâie sare
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Mod de preparare
Pentru a prepara bruschetele cu somon și cremă de brânză trebuie mai întâi să feliem pâinea și să o așezăm într-o tavă pe hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și stropim feliile cu puțin ulei de măsline. Ulterior, acestea se coc la 170 de grade aproximativ 9 minute. Trebuiesc întoarse pe o parte și pe alta și lăsate până când devin crocante și aurii.
Amestecăm crema de brânză cu puțină sare și zeamă de lămâie. Spălăm și tocăm mărarul mărunt, iar apoi îl adăugăm în compoziție. După ce feliile de pâine s-au copt, le lăsăm puțin să se răcească, iar apoi le ungem cu crema de brânză peste care punem bucățele mici de somon afumat.
Rețetă de bruschete cu somon și roșii
Ingrediente
- o baghetă
- un cățel de usturoi
- cinci felii de somon afumat
- 3 roșii
- o jumătate de ceapă roșie
- o linguriță de frunze de busuioc proaspăt
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare
Tăiem bagheta și prăjim feliile până când acestea devin rumene. Zdrobim usturoiul și ungem feliile de pâine cu acesta. Somonul, roșiile și ceapa se toacă în bucățele mici, iar apoi se amestecă într-un bol. Adăugăm busuiocul tocat mărunt, iar apoi punem două lingurițe de ulei de măsline și puțin suc de lămâie. Adăugăm sare și piper după gust, iar apoi amestecăm ușor. După ce am terminat pasta, ungem feliile de pâine cu aceasta și le servim.
Rețetă de bruschete cu somon și mozzarella
Citește și: Rețetă de Salată Caesar cu creveți. Un preparat fresh și rapid!
Ingrediente
- o baghetă ulei de măsline
- 130 de grame de mozzarella
- 125 de grame felii de somon afumat ceapă verde
Mod de preparare
Bagheta se taie pe diagonală în felii groase de aproximativ 1,5 cm. Încălzim cuptorul la 180 de grade și punem feliile în tava pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Vârfurile feliilor se ung cu ulei de măsline și se lasă la copt în jur de 3 minute, până când marginile superioare sunt rumene și crocante.
Citește și: Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap- stirilekanald.ro
Pe deasupra punem mozzarela, somon și câteva bucățele de ceapă verde proaspăt tocată.
Rețetă de bruschete cu somon, avocado și ou
Ingrediente
Pentru trei porții de bruschete cu somon, avocado și ou ai nevoie de:
- 3 felii de pâine
- un avocado
- un cățel de usturoi
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 65 de grame de file de somon afumat
- 3 ouă
- o lingură de oțet
Mod de preparare
Prăjește feliile de pâine cu ajutorul unui prăjitor. Într-un bol amestecă avocado pisat cu zeama de lămâie, usturoiul și asezonează-l cu sare și piper pentru gust. Taie somonul afumat în bucăți mai groase, iar apo amestecă-l cu zeama de lămâie.
Pentru a pregăti ouăle trebuie să pui într-o cratiță în jur de 500 de ml de apă și să o lași să fiarbă, dar fără să apuce să dea în clocot. Adaugă o lingură de oțet și amestecă. Sparge ouăle și pune-le în amestecul gata creat timp de 4 minute. Adaugă sare și piper după gust.
Unge bruschetele cu paste de avocado, iar apoi adaugă un start de fâșii de somon afumat cu lămâie și oul poșat. Poftă bună!