Cu uleiul de măsline puteți obține sosuri delicioase. Insă știați care sunt rețetele pentru acestea?
Aflați din rândurile următoare, care sunt 5 rețete de sosuri cu ulei de măsline pe care cu siguranță ar trebui să le încercați.
Sos cu ulei de măsline pentru pâine italiană
Ingrediente
- 1/2 de cană de ulei de măsline
- 3 linguri oțet balsamic
- 5 căței de usturoi
- 1 lingura oregano uscat
- 3 linguri de parmezan
- piper negru măcinat
Mod de preparare
Începeți prin a turna uleiul de măsline într-un bol de dimensiuni potrivite, adăugați ulterior și cățeii de usturoi zdrobiți în prealabil, oțet balsamic, presărați deasupra și parmezan, condimentați cu piper negru măcinat, amestecați și serviți cu pâine italiană caldă.
Citește și: 11 alimente care anti îmbătrânire. Cum să îți menții pielea tânără cu ajutorul alimentației
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sos cu ulei de măsline pentru pâine franțuzească
Ingrediente
- o cană și jumătate de ulei de măsline
- 3 linguri de parmezan ras
- 2 linguri de busuioc uscat
- 2 linguri de pătrunjel uscat
- 2 lingurițe de usturoi tocat
- o linguriță și jumătate de piper negru măcinat
- o linguriță și jumătate de oregano
- o linguriță și jumătate de cimbru uscat
- ½ linguriță de ardei iute zdrobit
- ½ linguriță de rozmarin zdrobit
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare
Toate aceste ingrediente se adaugă într-un bol de dimensiuni mai mari, mai puțin parmezanul și se amestecă bine. La final, presărați deasupra parmezanul și savurați sosul cu orice fel de pâine caldă.
Sos pentru pâinea Carrabba
Ingrediente
- O lingură și jumătate de pătrunjel tocat
- o lingură și jumătate de usturoi tocat
- o lingură și jumătate de busuioc tocat
- piper negru măcinat
- o linguriță și jumătate de oregano uscat
- o lingură și jumătate de cimbru uscat
- sare de mare
- o lingură de ulei de măsline
- 1/4 de linguriță de fulgi de ardei roșu
- 1/2 de lingură de zeamă de lămâie
Mod de preparare
Toate ingredientele se adaugă într-un bol mare, mai puțin uleiul și lămâia. Toate ierburile se pun în robotul de bucătărie și se toacă foarte bine. Abia apoi adăugăm în bol și uleiul de măsline și zeama de lămâie, inclusiv verdeața și amestecăm totul, apoi sosul se poate servi cu pâine caldă.
Sos cu ierburi cu ulei de măsline extravirgin
Ingrediente
- 1/2 de linguriță de busuioc uscat
- 1/2 de linguriță de rozmarin uscat
- 1/2 de linguriță de oregano uscat
- sare de mare
- piper negru măcinat
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 1/2 de linguriță de praf de ardei iute
- 1/2 de cană de ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
Toate condimentele uscate se adaugă într-un bol de dimensiuni mai mari și se amestecă, ulterior adăugăm și usturoiul zdrobit cât se poate de bine și amestecăm. Apoi turnăm și uleiul de măsline, amestecăm bine și se poate servi cu pâine fierbinte.
Sos cu ulei infuzat cu usturoi
Ingrediente
- o lingură și jumătate de oțet balsamic
- 5 căței de usturoi tocați felii
- 1/2 de cană de ulei de măsline
- piper negru măcinat
- Sare
- 1/4 de linguriță de fulgi de ardei iute
- parmezan ras
Mod de preparare
Pentru a prepara uleiul de usturoi, vom lua puțin ulei de măsline și îl vom pune într-o tigaie la foc mediu pentru a căli usturoiul până devine maro, apoi se lasă să se răcească. Se acoperă timp de o oră apoi se strecoară într-un borcan și se păstrează zeama iar usturoiul se aruncă.
Imediat apoi uleiul se pune într-un vas de dimensiuni mai mari, apoi adăugăm oțetul balsamic, și mai presărăm și fulgi de ardei roșu, piper negru măcinat și sare după gust, apoi se acoperă cu un strat de parmezan, se amestecă dacă se dorește și se poate servi.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.