5 semne clare că ești îndrăgostită. Cum să-ți dai seama dacă ceea ce simți este dragoste

5 semne clare că ești îndrăgostită
5 semne clare că ești îndrăgostită

Află din rândurile următoare care sunt semnele care îți arată că ești îndrăgostită.

Dragostea este un sentimente foarte frumos pe care cu siguranță mulți dintre noi l-am trăit deja și probabil că o să-l mai trăim de-a lungul vieții. Aceste sentimente capătă diferite forme, în funcție de persoana față de care este manifestat. Fie că vorbim despre dragostea pentru un părinte, un copil sau dragostea pentru partener, fiecare formă pe care o capătă acest sentimente este cu adevărat specială și trebuie trăită la maximum.

Dar ce se întâmplă atunci când nu ești sigură dacă te-ai îndrăgostit cu adevărat? Ei bine, află în continuarea articolului care sunt semnele clare care îți arată că ești îndrăgostită și află mai multe detalii despre cum se manifestă acest sentiment.

Semne care arată că ești îndrăgostită

Citește și: Iubirea este esențială pentru sănatate

5 semne clare că ești îndrăgostită
5 semne clare că ești îndrăgostită[Sursa foto: pexels]

Te gândești tot timpul la el

Potrivit specialiștilor în domeniu, în momentul în care te îndrăgostești, creierul eliberează în organism un hormon numit feniletilamină, cunoscut ca „dragul iubirii”. Acest hormon creează senzația de dependență și intensifică dorința sexuală și stările de anxietate.

Așadar, dacă indiferent de activitatea pe care o desfășori de-a lungul zilei, nu îți poți lua gândul de la persoana respectivă, atunci acesta este un semn clar că ești îndrăgostită.

Nu îi vezi defectele

Poate că la un moment dat te-ai gândit cum ai vrea să arate sau să se comporte persoana respectivă, iar acum ai întâlnit pe cineva care nu bifează anumite puncte de pe lista ta cu dorințe și totuși îți petreci timpul în compania lui. Ei bine, dragostea acționează în așa fel încât persoanei de care ești îndrăgostită nu reușești să îi găsești defecte.

Ți se pare că totul este perfect la el, chiar dacă nu este și deja te imaginezi căsătorindu-te cu el deși de abia v-ați cunoscut.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ai constant o stare de euforie

5 semne clare că ești îndrăgostită
5 semne clare că ești îndrăgostită[Sursa foto: pexels]

Specialiștii în domeniu au demonstrat faptul că atunci când ești îndrăgostit, parcă ești cuprins de o stare continuă de euforie.

Astfel, creierul nostru are acel comportament cu al unei persoane care a consumat diferite substanțe, iar noi ne simțim mult mai euforice și avem tendința de a adopta un comportament ciudat, ieșit din comun. Acest lucru se datorează dopaminei, substanța fericirii, care este eliberată în corp în cazul în ne îndrăgostim.

Ai face orice pentru el

Persoanele îndrăgostite sunt foarte greu de înțeles.

De aceea, atunci când te îndrăgostești te gândești că ai face orice pentru persoana respectivă doar să fii cu ea. Bineînțeles că acesta poate de multe ori să fie un comportament greșit, dar care este des întâlnit în cazul persoanelor îndrăgostite, iar de multe ori este chiar dus la extrem.

Nu îți poți lua ochii de la el

Uneori atunci când suntem îndrăgostiți avem tendința de a ne holba la persoana respectivă.

Acest lucru este foarte ușor de testat mai ales dacă te afli într-o mulțime numeroasă și ai impresia că nimeni nu mai există în jurul tău în afară de el.

Fără să vrei și fără să îți dai seama, ai tendința de a-ți arunca privirea fix în direcția în care se află el. Este un comportament destul de ciudat pe care nu îl putem controla, dar care există în mod normal la persoanele îndrăgostite.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce se întâmplă în corp când ești îndrăgostită

Citește și: Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta

5 semne clare că ești îndrăgostită
5 semne clare că ești îndrăgostită[Sursa foto: pexels]

Dragostea se simte atât la nivel emoțional, cât și fizic. Astfel, potrivit specialiștilor în domeniu, există anumite schimbări care se petrec la nivelul corpului odată se apare sentimentul de dragoste.

Cu toții am auzit de cunoscuta expresie „fluturi în stomac”. Ei bine, acesta nu este doar un mit, iar cine s-a îndrăgostit măcar odată în viață știe despre ce vorbesc. Specialiștii în domeniu susțin că acei fluturi în stomac sunt provocați de nivelul de dopamină din creier, care odată cu apariția sentimentului de îndrăgosteală, crește brusc.

De asemenea, cercetătorii au mai descoperit și faptul că în momentul în care ești îndrăgostit, nivelul de serotonină scade în corp, iar cel al cortizolului crește. Cortizolul este numit și hormonul stresului. Nivelurile mari de cortizol din corp ne fac să ne simțim mai energizați și de aceea, unele persoane, atunci când se îndrăgostesc, întâmpină probleme cu somnul sau cu lipsa poftei de mâncare. 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Semnele care îți arată că își dorește ceva mai mult decât o prietenie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies