6 semne de compatibilitate care îți vor arăta dacă relația ta este pe drumul cel bun

semne de compatibilitate
6 Semne de compatibilitate care îți vor arăta dacă relația ta este pe drumul cel bun

Compatibilitatea poate să existe într-un cuplu sau nu. Însă știai daca relația ta este pe drumul cel bun?

Află din rândurile următoare, care sunt semnele care dovedesc că relația ta din prezent este pe drumul cel bun și sunteți doi parteneri compatibili.

 

1. Nu încercați să vă schimbați unul pe altul

Nu începe o relație cu cineva pentru că îți place a, b și c la el și ai de gând să schimbi d, e și f mai târziu.

Nu te întâlnești cu ei pentru a-i schimba, ci pentru că iubești cine sunt acum și cine vor fi întotdeauna. Asta nu înseamnă că nu pot apărea schimbări sau că unele nu ar trebui să aibă loc, dar atitudinea corectă nu ar trebui să fie „Cum pot face această persoană să se potrivească mai bine cu mine?” ci „Cum pot să mă îmbunătățesc pentru a fi mai bun pentru această persoană?”

2. Sunteți capabili să ajungeți la compromisuri împreună și să urmăriți interesele celuilalt

Indiferent de cât de frustrantă poate fi o situație, dragostea pe care o aveți unul pentru celălalt ar trebui să fie mereu centrul modului în care rezolvați conflictele. Scopul tău este să-l vezi pe partenerul tău reușind, fie că este vorba de carieră, visuri sau viață în general. Fie că asta înseamnă să renunți la un obicei, să faci un efort conștient să spui sau să faci ceva, sau să ajungi la un compromis echitabil în legătură cu o problemă, vei face exact asta.

Vei face tot ce e necesar, oricând și știi că și partenerul tău se gândește la fel.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Relațiile și natura conflictelor: Distingerea între un conflict distructiv și unul constructiv

relatie sanatoasa cuplu
6 Semne de compatibilitate care îți vor arăta dacă relația ta este pe drumul cel bun[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 activități de cuplu menite să îți îmbunătățească relația

3. Amândoi știți să luptați

Certurile sunt inevitabile. Nu vei fi întotdeauna pe aceeași lungime de undă cu partenerul tău și nici nu veți fi mereu de acord. E normal să nu aveți armonie tot timpul și să nu fiți mereu altruiști. Ceea ce contează cu adevărat este să știți să abordați conflictul concentrându-vă pe găsirea unei soluții, nu pe dovedirea că tu ai dreptate și ei greșesc.

4. Întrebați, studiați și sunteți atenți la nesiguranța celuilalt

Nesiguranțele tale pot părea minore când ești tu cel care le trăiește, dar dacă partenerul tău vrea să cunoască și să înțeleagă aceste temeri, chiar și atunci când par neînsemnate, este un semn clar că îi pasă și că vrea să te ajute să le depășești. Nici măcar cele mai puternice relații nu sunt perfecte.

Totuși, atunci când slăbiciunile sunt abordate și depășite împreună, puteți construi o fundație solidă pentru viitor. Ar trebui să te simți destul de în siguranță în relația ta pentru a putea împărtăși orice gând sau temere cu partenerul tău.

Citește și: Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?- kanald.ro

Citește și: "Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!- stirilekanald.ro

relatie sanatoasa
6 Semne de compatibilitate care îți vor arăta dacă relația ta este pe drumul cel bun[Sursa foto: freepik]

5. Vă simțiți în siguranță unul cu celălalt

Nu este vorba doar despre siguranța fizică, ci și la cea emoțională și mentală. Ai încredere în ei și știi că vor fi întotdeauna sinceri cu tine. Nu îți pui la îndoială dragostea lor și nici angajamentul față de relație. Chiar și în cele mai vulnerabile momente, știi că nu vor pleca. Știi că vor fi alături de tine, chiar și când lucrurile devin dificile și complicate. Vor lupta nu doar pentru tine, ci pentru amândoi ca pereche, și vor fi acolo pentru a te ajuta să repari orice ai distrus într-o zi grea.

6. Aduceți echilibru în viața celuilalt

Indiferent dacă ai realizat sau nu că aveai nevoie de echilibru, prezența lor în viața ta te-a făcut să înțelegi cât de valoroși sunt și cât de stabilizatoare este prezența lor. Aceasta poate include orice, de la diferențele de personalitate, punctele tari și slabe, la lecțiile pe care le învățați unul de la celălalt, modul în care comunicați, și așa mai departe. Este o combinație complexă și simplă în același timp. Compatibilitatea nu înseamnă o relație perfectă. Nimic nu este perfect în această lume, dar doi oameni imperfecți pot forma un cuplu foarte armonios. Atâta timp cât nu există doar compatibilitate, ci și dorința și efortul de a rezolva problemele împreună, aveți toate șansele să construiți o relație de succes.

compatibilitate intre parteneri
6 Semne de compatibilitate care îți vor arăta dacă relația ta este pe drumul cel bun[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

5 activități de cuplu menite să îți îmbunătățească relația

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

De ce a murit Michaela DePrince, dansatoarea celebră a lui Beyonce, la doar 29 de ani

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Lizge Cömert, actrița care joacă rolul Susen în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online, după ce a recurs la o nouă intervenție estetică la nivelul feței Iată cum arată în prezent

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies