Iată cum poți învăța cu ușurință pentru examene. Sfaturile pe care trebuie să le iei în seamă atunci când ești în criză de timp.
Odată cu începerea școlii, cu siguranță deja mintea noastră se gândește la examene și la modalitatea prin care poate acumula rapid anumite informații, iar atunci când vine vorba de facultate, ne simțim adesea copleșiți de
Un spațiu potrivit studiului
Citește și: Cât de mult îți afectează stilul de viață de facultate, viitoarea ta carieră
Citește și: Jocuri pe hârtie amuzante și interesante. Ce poți juca cu prietenii
Atunci când ne apucăm de învățat, este foarte important spațiu în care o facem, deoarece tot ceea ce ne atrage atenția în jurul nostru s-ar putea să ne facă să ne pierdem concentrarea.
Studiați în blocuri de 25 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Nu este util să stăm cu foile în mână ore în șir, deoarece nu facem decât să citim mecanic, iar informațiile pe care le aflăm nu se vor asimila niciodată în mintea noastră. Cel mai bine este să vă faceți sesiuni de învățat, blocuri de 25 de minute, iar ulterior să vă ridicați ochii din calculator sau hârtii și să vă odihniți pentru cel puțin 10 minute sau să vă bucurați de o gustare din care să vă încărcați cu energie.
Pauze eficiente
Pauzele sunt la fel de importante atunci când alegem să învățăm lucruri noi, iar dacă avem nevoie de câteva zile la rând pentru a acumula informații, nu trebuie să rămânem blocați în casă pe toată perioada zilei, deoarece asta ne va încurca și mai mult. Folosiți pauzele eficient, așa că mergeți în natură și luați o gură de aer proaspăt, luați o gustare care vă face plăcere, consumați sucuri naturale și evitați dulciurile pentru a nu vă agita și mai tare. Pauzele eficiente sunt și cele de pe timpul nopții, deoarece, în momentul în care ne simțim foarte obosiți, nu facem decât să prelungim agonia, în niciun caz să asimilăm ceva.
Citește, înregistrează, recenzie, preluare
Este foarte important ca atunci când dorești să acumulezi informații, să începi prin a citi cu atenție ceea ce trebuie să memorezi, apoi încearcă să scrii de mănă ceea ce-ți dorești să-ți amintești. În momentul în care vizualizezi informația, aceasta este reținută mult mai ușor. După ce ai terminat de scris, întoarceți-vă asupra notițelor voastre și verificați-le cu atenție dacă toate informațiile sunt corecte. După ce ați terminat de scris toate informațiile, reamintiți-vă de ele în mod activ. Acesta este un pas important, deoarece nu este de ajuns doar să recitim ceea ce am notat. Încercați să vă amintiți independent de foaie ceea ce va rămas în cap după ce ați scris de mână toate cele necesare studiului.
Prelucrarea superficială
Încercați să realizați mai multe scheme care să vă ajute să rețineți lucruri esențiale în momentul în care nu vi le amintiți în detaliu. Prelucrarea superficială vă ajută să faceți conexiuni până când veți începe să învățați în profunzime. Totodată, aceste scheme vă ajuta să vizualizați informațiile și să aprofundați ulterior unde este nevoie.
Revizuirea la distanță
În momentul în care faceți anumite activități în casă, fie sunteți plecați la o plimbare, încercați să vă amintiți toate lucrurile pe care le-ați memorat sau le-ați notat pe o hârtie, iar cel mai important, veți observa ce informații au rămas în cap în momentul în care vi le revizuiți la o zi distanță.