Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei. Însă v-ați gândit să încercați noi rețete rapide și sănătoase care vă vor oferi energia de care aveți nevoie?
Aflați din rândurile următoare care este mai exact motivul pentru care micul-dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei, dar și cum reușește să mențină sațietatea pentru întreaga zi. În plus, descoperiți și câteva idei de mic-dejun cu adevărat rapid, dar în același timp și sănătos, pe care le puteți consuma în fiecare dimineață.
De ce micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei
Există nenumărate persoane care consideră micul-dejun cea mai importantă masă a zilei. Aspect ce este mai mult decât adevărat, datorită faptului că micul-dejun este cel care trebuie să asigure energia necesară pentru întreaga zi.
Prin urmare, pentru a oferi energie pentru întreaga zi, micul-dejun trebuie să fie principala rezervă de minerale, vitamine și nutrienți, iar beneficiile asupra sănătății nu se opresc aici.
Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Idei de mic dejun rapid și sănătos
Gri ș cu lapte
Tot ce trebuie să faceți este să turnați laptele într-un vas, peste care veți adăuga și puțin zahăr brun, iar în momentul în care va ajunge în punctul de fierbere, veți turna grișul. Întreg conținutul se va amesteca încontinuu, iar când va căpăta consistență, focul se va da mai mic și veți continua să amestecați pentru încă câteva minute.
Grișul cu lapte este gata și se poate servi cu lapte clasic și simplu sau alături de câteva fructe proaspete sau deshidratate.Clătite din făină integrală
Tot ce trebuie să faceți este să bateți 2 ouă și să adăugați o cană cu lapte și o lingură de ulei de măsline, pe care le veți amesteca până se vor omogeniza.
Citeste si: Cine a inventat burgerul. „Poveștile minunate sunt ca cei mai buni burgeri: mari, suculenți și dezordinați”
Terci de ovăz cu nuci
Tot ce trebuie să faceți este să puneți într-un vas apă și ovăz, conținut pe care îl veți încălzi pe foc, timp de aproximativ 3 minute. Terciul este gata, iar la final, puteți adăuga puțină scorțișoară, nuci și banană, pentru a realiza un mic-dejun consistent care cu siguranță vă va potoli foamea, pentru a rezista senzației de foame care apare pe parcursul zilei.
Biscuiți din ovăz cu semințe de chia și fructe
Tot ce trebuie să faceți este să pasați două banane într-un bol, peste care veți adăuga semințele de chia și veți amesteca întregul conținut, până când totul se va omogeniza. În acest moment, veți putea adăuga fulgii de ovăz și o linguriță de zeamă de lămâie, pe care le veți amesteca bine. Apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, veți putea adăuga cu ajutorul unei lingurițe, acest amestec, care se va coace la foc moderat (la o temperatură de 180 de grade), timp de aproximativ 15 minute. Biscuiții din ovăz cu semințe de chia și fructe sunt gata și se pot servi imediat după ce se lasă la răcit timp de câteva minute.
Orez brun îndulcit cu miere și stafide
Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți orezul, până în momentul în care se va înmuia. Abia apoi veți adăuga și o lingură de miere, pentru a-l îndulci. Orezul brun se poate servi cu stafide, felii de măr sau scorțișoară, iar dacă vă doriți să înlocuiți orezul brun, puteți folosi secară, orz, ovăz sau hrișcă.
Iaurt cu fulgi de cocos
Tot ce trebuie să faceți este să alegeți un iaurt gras, cât mai natural, peste care să adăugați fulgii de cocos. În cazul în care vă doriți să accentuați aroma, puteți adăuga și o linguriță de miere. Iaurtul cu fulgi de cocos se recomandă să fie servit rece, alături de un topping de nuci sau alune.
Brioșe de ou cu brânză și spanac
Tot ce trebuie să faceți este să puneți aproximativ o mână de spanac la fiert, pe care înainte, l-ați și tocat mărunt. În acest timp, veți bate separat 2 ouă cu iaurt și ulei, peste care veți adăuga făină, sare și praf de copt, iar la final și spanacul, alături de câteva bucăți de brânză. Acest amestec se va turna în formele pentru brioșe, pentru ca mai apoi să le puneți la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.