Cine este chef Sorin Bontea. ”N-am crescut în puf. Am muncit din greu și condiții grele, am plecat de acasă, am făcut armată."

cine este chef sorin bontea
Cine este chef Sorin Bontea. ”N-am crescut în puf. Am muncit din greu și condiții grele, am plecat de acasă, am făcut armată."

Află tot ce nu știai despre Chef Sorin Bontea. Cum și-a început cariera în televiziune alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scarlatescu

Chef Sorin Bontea s-a născut în 1970, în București, începând să-și construiască drumul în lumea gastronomiei încă din copilărie. În tinerețe, a lucrat pe vase de croazieră, unde a învățat cum să se organizeze și care sunt regulile esențiale după care trebuie să se ghideze un bucătar de succes.

„Am lucrat pe vase de croazieră. Unii spun că este rău, alţii spun că este bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în

bucătărie este esenţial.

Ideea este că eu am avut un foarte mare avantaj că în orice port m-am dat jos şi am gustat din ce se gătea acolo. Eu zic că asta m-a ajutat foarte mult în carieră. În plus, am văzut cam tot ce se poate vedea în lumea asta. N-am văzut India”, povestește Sorin Bontea.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este CRISTINA DUMITRESCU, soția lui Chef Florin Dumitrescu

Cine este Chef Sorin Bontea

Unde locuieste sorin bontea

Cum a arătat copilăria lui Chef Sorin Bontea

Puţine persoane cunosc faptul că Sorin Bontea mai are trei frați și a recunoscut deschiscă nu a trăit în lux. Chef-ul  a precizat ca a muncit din greu pentru a-și construi un drum în viață și mai ales pentru a ajunge  unde se afla în prezent. 

”N-am crescut în puf. Absolut deloc. Patru frați. Nu am crescut pe genul, bă, le-am avut pe toate. Am muncit din greu și condiții grele, am plecat de acasă, am făcut armată. Am trecut prin multe și nu mi s-a părut foarte greu. Era obositor că nu duceam. Mie îmi place să mă bucur de lucruri. Adică, în orice mai găsesc ceva să râd. De-asta încerc să găsesc lucrurile bune cam prin orice”, a

declarat Sorin Bontea.

Motivaţia după care s-a ghidat în viaţă a fost faptul că nu a fost invidios pe ceae ce au ceilalţi. S-a bucurat mereu de ce i-a oferit viaţa, chair dacă a primit şi bune şi rele.

”Întotdeauna, am avut, nu am avut, așa și? Am avut? Doamne ajută! Pe genul ăsta! Nu am fost niciodată așa, dacă are sau n-are celălalt sau de ce muncesc și nu muncesc altceva.

Dacă ăsta sunt și asta se întâmplă, ce să fac altfel? Nu am făcut niciodată un capăt de țară dacă nu se întâmplă”, a mai declarat Chef Sorin Bontea.

Cum și-a început cariera de bucătar Chef Sorin Bontea

Mama sa i-a insuflat dragostea pentru gastronomie, întrucât a fost bucătăreasă la o grădiniță din București, Sorin fiind ajutorul ei de bază.

În 1986, Sorin Bontea s-a angajat într-un restaurant din centrul capitalei pe post de ajutor de bucătar.

Ulterior, a început să gătească în stil franțuzesc. La scurt timp, s-a angajat într-un hotel din capitală, unde gătea preparate chinezești. Abia în 1998 ajunsese pe vasele de croazieră, unde a gătit aproape un deceniu. Printre cei care au gustat preparatele lui Chef Sorin Bontea se numără Van Damme, Nicolas Cage sau vedetele echipei de fotbal Manchester, Liverpool.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

sorin bontea varsta

Citeste si: CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală a suferit saxofonistul şi cine este iubita lui

„Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul. (…) Și ne trimiteau să muncim chiar și în noaptea de Revelion, undeva pe la Romexpo se făcea Revelionul Tineretului. Asta era înainte de armată, pe vremea lui Ceaușescu. Eram puști și noi am fugit de acolo, am mers la Revelion”, a detaliat chef Sorin Bontea, potrivit revistei Viva.

Chef Sorin Bontea a mărturisit, în cadul unui interviu, că după ce a ieșit din armată, primul gând a fost acela de a fugi în Germania.

„Am ieșit din armată, ce țară liberă? Mentalitatea era la fel, s-a schimbat după ani 2000. Am încercat atunci să fug și eu în Germania. Fratele meu a fugit, dar pe noi ne-au prins pe la unguri și ne-au dat înapoi… S-a întâmplat în 1991, după ce am terminat armata”.

Citeste si: CITEȘTE: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Cum și-a început cariera în televiziune Sorin Bontea, alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scarlatescu

Chef Sorin Bontea a ajuns în televiziune din pură întâmplare, după ce a fost chemat la un casting. A debutat pe micile ecrane în 2012, în primul show culinar din România, Masterchef. Patru ani mai târziu, avea să se contureze formula de succes pentru emisiunea Chefi la cuțite, Sorin Bontea, alături de Chef Cătălin Scărlătescu și de Chef Florin Dumitrescu alcătuind juriul show-ului.

„Bucătăria românească este slow cooking şi a fost şi este una foarte bună, pentru cine o mai face, dar din păcate nu prea o mai face nimeni din lipsă de timp. Fiind slow cooking îţi lua foarte mult timp să găteşti, mai ales cum se gătea pe vremuri la ţară, o mâncare la foc de lemne, la coceni de porumb, la viţă-de-vie.

Se gătea foarte încet şi de aia este foarte gustoasă. Sper să se întoarcă, cu toate că acum este mâncarea asta rapidă un nou trend, pui trei chestii în farfurie şi ai gătit, pe viteză, pentru că nimeni nu mai are timp. Sper să revină totuşi la slow cooking, mi se pare cea mai gustoasă”, spune Chef Sorin Bontea.  

sorin bontea biografie

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cine este IRINA FODOR, prezentatoarea emisiunii "Chefi fără limite"

Sorin Bontea a câștigat Asia Express

În sezonul trei al emisiunii, Chef Sorin Bontea a făcut echipă cu Răzvan Fodor, reușind să cucerească trofeul competiției. Chiar dacă împlinise 50 de primăveri, simpaticul bucătar nu s-a lăsat intimidat de colegii mai tineri, aceasta fiind dovada clară că vârsta este doar un număr.

„Când ajungi la 50 de ani te gândești că viața nu prea mai are cu ce să te surprindă. Lucrurile sunt deja așezate la vârsta asta și totul are cât de cât un curs firesc. Asta gândeam înainte de experiența Asia Express. Ce s-a întâmplat după, e cu totul altă poveste! Da, vârsta chiar e doar o cifră și important e cum ne raportăm noi la ce vedem în buletin. Să ieși din zona de confort înseamnă să începi să te cunoști cu adevărat. Așa am descoperit că încă mai duc și duc bine”, spunea la acea vreme simpaticul chef.

sorin bontea si razvan fodor

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este chef FLORIN DUMITRESCU. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Chef Sorin Bontea, mariaj de peste 26 de ani

Chef Bontea este căsătorit de mai bine de 26 de ani cu aleasa inimii sale, pe care a preferat să o țină departe de lumina reflectoarelor. Cei doi s-au cunoscut în anul 1989 și au decis să-și unească destinele în 1994.

„Suntem împreună din 1989 şi ne-am căsătorit în 1994. Ne-am cunoscut la o petrecere, într-un grup de prieteni, iar eu am fost cel care a făcut primul pas. La prima întâlnire ţin minte că i-am dat un trandafir roşu şi de atunci îi dăruiesc mereu trandafiri roşii, îi plac foarte mult. Apoi i-am gătit mâncare chinezească…

În mare parte, ei îi datorez poziția în care sunt astăzi. Soția mea are foarte multă grijă de mine pentru că mă iubește foarte mult”, a mărturisit Sorin Bontea.

Sorin și soția sa au împreună doi copii, pe Miruna și Iulian. Fiica celor doi pare să calce pe urmele tatălui, întrucât își dorește să ajungă un cofetar de succes, în timp ce Iulian este pasionat de box și karting.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN BORDEA. Biografie: data nașterii, căsătorie, studii



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cine este Otniela Sandu. "Am avut o copilărie fericită, în care am călătorit foarte mult şi am avut parte de evenimente interesante, care m-au ajutat să mă dezvolt armonios."

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Evrim Alasya, actrița care a dat viață personajului Kivilcim în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în vacanță! Iată cum a fost surprinsă vedeta pe plajă

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies