7 locuri pe care le poți vizita în Madrid

7 locuri pe care le poți vizita în Madrid
7 locuri pe care le poți vizita în Madrid

Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai spectaculoase locuri pe care să le vizitezi în Madrid!

Madrid este considerat a fi unul dintre cele mai pline de viață și cultură orașe din lume. Află din rândurile următoare ce atracții pentru toate gusturile poți descoperi în acest oraș magic!

7 locuri pe care le poți vizita în Madrid

Muzeul Prado

7 locuri pe care le poți vizita în Madrid[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cât costă un șezlong la mare pe Coasta de Azur. Prețurile observate de Cristina Șișcanu. „Niște prețuri rezonabile comparând cu șezlongurile din Mamaia.”

Turiștii iubitori de artă și cultură care doresc să vadă cele mai importante galerii cu opere de artă din Madrid pot face o vizită Muzeului Prado. Acesta expune aproape 2.300 de piese în mai mult de 100 de camere pe trei etaje. Cu toate că este destul de dificil să vadă totul într-o singură vizită, Prado oferă tururi ghidate pentru a explora capodoperele expuse.

Puerta del Sol

Puerta del Sol este inima orașului Madrid, deoarece este un loc plin de viață unde se intersectează multe dintre rutele turistice principale. Este faimos pentru ceasul său istoric și pentru că este punctul de întâlnire al localnicilor și turiștilor. Mai mult decât atât, pe lângă ceasul său iconic, Puerta del Sol găzduiește și statuia lui Carlos III și Kilometrul Zero, loc care marchează punctul de plecare al rețelei de drumuri naționale din Spania.

Stadionul Santiago Bernabéu

7 locuri pe care le poți vizita în Madrid[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Activități interesante pe care le poți face de unul singur, vara aceasta. Descoperă efectele pozitive ale reconectării cu sinele!

Stadionul Santiago Bernabéu este un simbol al fotbalului mondial, fiind casa echipei Real Madrid.

Astfel, turiștii vor simți cu siguranță emoția fotbalului spaniol atunci când vor porni într-un tur ghidat care le permite să exploreze diferitele părți ale arenei, mai exact vestiarele, tunelul spre teren și zona de presă. De asemenea, în cadrul stadionului se află și muzeul Real Madrid, unde pot admira diverse trofee istorice și echipamente.

Basílica de San Francisco el Grande

Basílica de San Francisco el Grande este o biserică spectaculoasă din Madrid, situată în apropierea Puerta de Toledo.

Aceasta este cunoscută datorită arhitecturii neoclasice grandioase și pentru frescele magnifice, care includ lucrări de artă în stil baroc și neoclasic. Interiorul bisericii oferă o experiență deosebită de liniște și reculegere, fiind decorat cu opere de artă religioasă spaniolă remarcabile. Așadar, este un loc ideal pentru cei care apreciază arta religioasă și istoria spaniolă.

Gran Vía

7 locuri pe care le poți vizita în Madrid[Sursa foto: freepik]

Gran Vía este una dintre cele mai faimoase străzi din Madrid, fiind inaugurată în 1910 și reprezentând o transformare pentru oraș din punct de vedere al urbanismului modern.

Începând de la Calle de Alcalá și terminându-se în Plaza de España, Gran Vía este numită “Broadway-ul Madridului” datorită teatrelor, cinematografelor și restaurantelor de renume.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Este populară și pentru clădirea Telefónica, care a fost primul zgârie-nori din Madrid când a fost construită în anii 1920, și clădirea Capitoliului, care atrage atenția prin fațada ei ornamentală.

Palatul Regal din Madrid

Construit cu granit și piatră albă, Palatul Regal din Madrid este cea mai importantă clădire legată de monarhia spaniolă. Scara principală din marmură spectaculoasă este opera lui Sabatini, tavanele Salonului de Guardias și Salonul del Trono au fost pictate de Tiepolo, iar bolțile sălii de mese de gală prezintă picturi de Mengs, González Velázquez și Bayeu.

Grădina Botanică din Madrid

7 locuri pe care le poți vizita în Madrid[Sursa foto: freepik]

Situată într-un loc foarte bun din Madrid, lângă Paseo del Prado și sensul giratoriu Atocha, Grădina Botanică este un spațiu mare liniștit și natural, cu o istorie lungă, care a început încă din anul 1755. Aici pot fi admirate multe specii de plante, arbori și flori din toate colțurile lumii. Există secțiuni dedicate plantelor tropicale, mediteraneene, deșertice și multe altele. Grădina Botanică este amenajată într-un stil peisagistic elegant, cu alei pline de plante exotice și specii rare. Astfel, este un loc ideal pentru plimbări relaxante și pentru a învăța mai multe despre diversitatea botanică globală.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce să vizitezi în Roma. Descoperă farmecul pe care îl oferă capitala Italiei!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies