7 Măști hidratante pentru ten uscat pe care le poți face acasă. Puteți prepara măști hidratante în propria bucătărie

7 Măști hidratante pentru ten uscat pe care le poți face acasă. Puteți prepara măști hidratante în propria bucătărie
7 Măști hidratante pentru ten uscat pe care le poți face acasă. Puteți prepara măști hidratante în propria bucătărie

Iată ce măști trebuie să folosești pentru a hidrata tenul uscat.

Persoanele cu tenul uscat trebuie să acorde o atenție sporită rutinei de îngriire a feței întrucât pielea este predispusă ridurilor, fiind extrem de sensibilă și subțire.

Dacă aveți pielea uscată, trebuie să țineți cont de anumite aspecte extrem de importante, întrucât, în caz contrar, tenul va avea de suferit. În primul rând, trebuie să evitați apa calcaroasă, fierbinte și să nu folosiți săpunul pentru a vă curăța tenul.

Dacă nu aveți un buget atât de mare pentru produsele de îngrijire a tenului lansate de brandurile importunate, puteți prepara măști hidratante în propria bucătărie, folosing ingrediente naturale, la îndemâna oricui ca bananele, mierea de albine sau gălbenușul de ou, ingredient care curăță și hidratează tenul în profunzime.

Citeste si: DESCOPERĂ: Fructele perfecte pentru tenul gras. Care sunt cele mai bune soluții pentru o piele strălucitoare

Măşti eficiente pentru tenul uscat

Mască cu miere

Pentru a prepara o mască pe bază de miere, aveți nevoie, bineînțeles, de o linguriță de miere, un gălbenuș de ou, o linguriță de iaurt și puțin ulei de măsline. Amestecați ingredientele până obțineți o pastă omogenă și aplicați masca pe fața curată. Mierea are proprietatea de a îmbunătăți structura pielii, în timp ce uleiul de măsline și gălbenușul hidratează tenul în profunzime.

 

Mască cu banane şi miere

Pentru a prepara acest tip de mască, aveți nevoie de 150 ml de iaurt, o lingură de miere și o banană verde, pe care o veți transforma în piure. Amestecați toate ingredientele, aplicați masca pe fața uscată și clătiți după aproximativ 30 de minute.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cum să obții un machiaj natural. Trucuri pentru un machiaj ca la carte

Mască cu banane şi căpşuni

Pisați o banană până obțineți o pastă și aplicați-o pe ten. Lăsați-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă călduță. Zdrobiți apoi 150 de grame de căpșuni și amestecați-le cu 2-3 linguri de smântână.

Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

masca cu miere pentru ten uscat

Citeste si: CITEȘTE: Ce este metoda CURLY GIRL. Cum este folosită de femeile cu părul creț

Mască cu albuş de ou

Pentru a prepara această mască, aveți nevoie de o linguriță de miere, ulei de măsline și un albuș de ou.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Bateți albușul și adăugați ulei și miere.

Aplicați mix-ul pe fața curată și lăsați-l să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

Mască cu unt

Masca pe bază de unt este extrem de benefică pentru tenul uscat. Trebuie doar să amestecați o linguriță de unt cu puțină apă plată și să aplicați mix-ul pe tenul curat. Lăsați masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apă călduță.

ingrijire ten uscat

Citeste si: NOTEAZĂ: Masca de păr pentru MĂTREAȚĂ. Cum te ajută să ai un scap sănătos

Mască cu nucă de cocos

Uleiul de cocos este un ingredient natural care hidratează tenul în profunzime. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe tenul uscat și să masezi ușor. Aplicați un prosop înmuiat în apă călduță pe față și clătiți după aproximativ 30 de minute cu apă călduță.

Mască cu ovăz

Făina de ovăz este ideală pentru calmarea tenului uscat. Acest ingredient natural, combinat cu apă, curăță pielea în profunzime, înlocuind cu succes săpunul.

Citeste si: CITEȘTE: Masca de păr cu avocado. Cum o prepari acasă



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cât timp se fierb ouăle de prepeliță. „Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies