7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic. Beneficiile uimitoare ale acestei băuturi nutritive

beneficii morcovi
7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic

Este cunoscut deja faptul că morcovii ne ajută sănătatea ochilor. Însă știați care sunt restul beneficiilor oferite de către aceștia?

Aflați din rândurile următoare care sunt motivele pentru care ar trebui să începeți să consumați suc de morcovi zilnic

 

7. Benefici pentru sănătatea ochilor

Pe locul 7 se află faptul că, morcovii sunt benefici pentru sănătatea ochilor. Este cunoscut deja faptul că morcovii adu nenumărate beneficii atunci când vine vorba despre ochii noștri, însă puține sunt persoanele care știu faptul că, odată consumat zilnic sucul de morcov, acesta aduce organismului nostru un conținut ridicat de carotenoizi, în special betacaroten, vitamina a, cele

care pot preveni orbirea nocturne sau opia nicala. Cea din urmă menționată apare din cauza deficienței de vitamina a, având ca rezultat afectarea vederii în condiții de lumină scăzută. De asemenea, morcovi ajută și la prevenirea uscăciunii ochilor, problema apărută din lipsa vitaminei A, iar care in cele din urmă duce la reducerea umidității în structurile oculare, apărute din cauza calității scăzute a lacrimilor și a mucusului. În plus, consumul regulat de suc de morcovi ajută și la prevenirea afecțiunilor oculare apărute odată cu înaintarea în vârstă, precum cataracta și degenerescența muculară, care este o afecțiune extrem de gravă apărută în
spatele ochiului. 

Citește și: Care sunt beneficiile apei de cocos pentru ten. Trucul genial pentru îngrijirea pielii

suc de morcovi
7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Masca naturală cu turmeric. Cum pot scăpa femeile de părul facial cu ajutorul acestui truc de frumusețe

6. Greutate ținută sub control

Pe locul 6 se află faptul că, sucul de morcovi ajută ca greutatea să fie ținută sub control.

Astfel, în cele din urmă, ne vom putea gestiona mai bine greutatea, dat fiind faptul că aceștia au un conținut scăzut de calorii, sunt bogați în fibre, iar dat fiind faptul că se află în combinație cu acest conținut scăzut de calorii, morcovii contribuie la o senzație de sațietate care poate ajuta la umplerea stomacului și automat la întârzierea golirii gastrice. Astfel, fără a vă compromite nutriția veți reduce aportul de calorii, aceștia având și un conținut scăzut de carbohidrați, făcându-i alimente nutritive și absolut prietenoase cu greutatea. 

7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

5. Previne bolile cardiovasculare

Pe locul 6 se află faptul că, sucul de morcovi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Astfel, în cele din urmă, morcovii sunt cei care joacă un rol absolut important și atunci când vine vorba despre promovarea sănătății cardiovasculare, ajută la prevenirea obstrucției lor la nivelul vaselor de sânge care pot duce la atacuri de cord și alte probleme cardiovasculare.

Prin urmare, morcovii sunt cei care dețin 2 componente cheie, fiind bogați în fibre solubile, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, dar conțin și potasiu, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale, îmbunătățind astfel circulația sângelui. Nu trebuie să uităm nici de vitamina K, cea care este esențială pentru coagularea sângelui, ajutând la reglarea coagulării și reducând calcificarea arterelor, scăzând astfel riscul apariției plăcilor aterosclerotice. 

7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]

4. Risc mai mic de cancer

Pe locul 4 se află faptul că, sucul de morcovi va aduce un risc mai scăzut în ceea ce privește apariția de cancer. Astfel, carotenoizii regăsiți în morcovi au un rol important atunci când vine vorba despre reducerea riscului de apariție a diferitelor tipuri de cancer, inclusiv pe cel de prostată la bărbați.

De asemenea, atunci când vine vorba despre luteină, consumul regulat de suc de morcovi este asociat și cu un risc scăzut de apariție al cancerului de colon, stomac sau cel gastric. 

morcovi
7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]

3. Promovează sănătatea pielii

Pe locul 3 se află faptul că, sucul de morcov promovează sănătatea pielii. Cu alte cuvinte, acesta întârzie îmbătrânirea și protejează pielea împotriva daunelor radiațiilor ultraviolete, datorită beta carotenilor și vitaminei a regăsite în morcovi. Acestea din urmă oferă beneficii antioxidante și ajută astfel la repararea pielii, completând o rutină holistică de îngrijire a pielii, consumul zilnic menținând astfel elasticitatea și rezistența pielii, în morcov existent și vitamina E, dar și alți antioxidanți care ajută la aspectul general, dar și la sănătatea pielii. 

7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]

2. Poate susține sănătatea intestinală

Pe locul 2 se află faptul că, sucul de morcovi poate susține sănătatea intestinală. Dar sens faptul că sunt bogați în fibre, morcovii au un rol extrem de important în ceea ce privește sănătatea intestinală, în special dacă sucul de morcovi este consumat zilnic, punând în evidență mai mult fermentabilitatea ridicată, care acționează ca un prebiotic, alimentând și bacteriile intestinale benefice, reprezentând acizii benefice atât pentru intestine cât și pentru sănătatea generală. Morcovii ajută și la prevenirea afecțiunilor precum constipația, sindromul colonului iritabil, dar și diverticuloză și diverticulita. 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]

1. Bun pentru sănătatea oaselor

Pe locul unu se află faptul că, sucul de morcovi este bun și pentru sănătatea oaselor. Datorită conținutului de vitamina K existentă în morcovi, aceasta ajută la reglarea nivelului de calciu și promovează astfel fixarea acestuia în oase. Vitamina A este și ea esențială în acest sens, dat fiind faptul că ajută la creșterea oaselor, dar și la repararea generală a țesuturilor, având un conținut mare de potasiu, reducând în cele din urmă excreția de calciu prin urină și ajutând la menținerea nivelului de calciu, susținând indirect sănătatea oaselor. 

beneficii suc de morcovi
7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]

 

Rețeta simplă de suc natural de morcovi 

Ingrediente 

  • Un măr mare cu coaja  
  • 5 morcovi tăiați  
  • 1/2 de bucată de ghimbir tocat și cu coaja  
  • o jumătate de lămâie sau lime verde 
  • Apă 

Mod de preparare 

In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a spăla foarte bine produsele menționate anterior, ulterior le veți usca pe toate și le veți tăia, inclusiv orice înseamnă pată sau încrețituri. Cu toate acestea, nu este nevoie să curățați nici merele, dar nici morcovii și ghimbirul, coaja lor fiind pline de vitamine și minerale. Morcovii sunt tăiați în bucăți medii, mărul în bucăți tot medii, de la care vom îndepărta și semințele, iar ulterior vom turna și apă într-un blender, combinând în acesta toate ingredientele menționate, și amestecăm până când obținem o consistență netedă asemănătoare cu cea de piure. Sucul este strecurat iar ulterior stoarcem deasupra lime sau lămâie și amestecăm cu o linguriță, iar rețeta este gata. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

7 motive pentru a bea suc de morcovi zilnic[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Masca naturală cu turmeric. Cum pot scăpa femeile de părul facial cu ajutorul acestui truc de frumusețe

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies