7 plante care purifică aerul în casă

Plante purificatoare apartament

Plante purificatoare apartament

Iată plantele care te ajută la purificarea aerului din locuință.

Poluarea poate fi o problemă serioasă în multe cazuri, mai ales că de cele mai multe ori aceasta nici nu ține de noi sau de activitatea pe care o desfășurăm. Un oraș aglomerat poate duce ca până și aerul pe care îl respirăm în propria locuință să fie poluat și să ne ducă la anumite probleme de sănătate pe viitor. Iată plantele care te pot ajuta pentru purificarea aerului din locuinșa ta.

Dracena deremenis

Citește și: Trucul din bucătărie care te va ajuta să scapi de muște, țânțari și gândaci. Un condiment de care nu știai poate face minuni și te va scăpa de probleme

Plante purificatoare apartament

Citește și: Beneficii și utilizări ale uleiului de vitamina E

Această plantă înaltă și dreaptă, cu creștere lentă nu este deloc pretențioasă așa că nu va necesita să îi oferi de fiecare dată lumină naturală.

Dacă aceasta ajunge la dimensiuni care ne deranjează, atunci poate fi tăiată, iar tulpinile ei se vor regenera din acel loc. În momentul în care vrem să scăpăm de partea îmbătrânită a plantei, atunci putem curăța zonele uscate. Aceasta vă va ajuta la purificarea aerului din locuință.

Sansevieria trifasciata sau Limba-soacrei

Ce plante poți adăuga ăn apartamentul tău
Ce plante poți adăuga ăn apartamentul tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cu siguranță această plantă vă este cunoscută, iar acum trebuie să știți că vă ajută și la curățarea aerului din propria locuință. Arată ca o sabie, ceea ce o face să se numească și “Sabia lui Sfântul Gheorghe”, iar frunzele ei groase și late duc spre alb la extremități. Această plantă reușește foarte bine să elimine și substanțele chimice pe care le folosim la curățat în locuință.

Azaleea

Ce plante poți adăuga ăn apartamentul tău

Pe cât este de frumoasă, pe atât de mult vă poate ajuta pentru a da un aer proaspăt în locuința voastră. E preferată de multe persoane pentru culoarea frumoasă a florilor, însă acestea nu rezistă foarte mult, ci doar câteva săptămâni, primăvara. Absoarbe o mare varietate de poluanți și nu necesită condiții speciale de întreținere.

Aloe Vera

Ce plante poți adăuga ăn apartamentul tău
Ce plante poți adăuga ăn apartamentul tău[Sursa foto: freepik]

Aloe Vera este o plantă care crește foarte ușor la soare și cu apă puțină, iar dacă vi s-a întâmplat să pierdeți una din ele, asta înseamnă că ați exagerat cu apa adăugată în ghiveci. Aloe reușește foarte bine să extragă anumite substanțe chimice degajate de produsele de curățat. Este utilă în baie, dar mai ales în bucătărie, acolo unde alungă și anumite mirosuri neplăcute.

Chlorophytum comosum sau Planta-păianjen sau Voalul miresei

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

O altă planta care s-ar putea să vă fie cunoscută este cea denumită popular Voalul miresei. Există apriximativ 200 de specii din această planta perenă, care se poate

folosi pentru ornament. Frunzele ei nu doar că sunt foarte atractive, ci eficiente și în purificarea aerului.

Ficus benjamina

Plante purificatoare apartament

Este un copac nativ din Asia sau Australia, crește înalt și este dificil de întreținut la un moment dat, însă acesta poate fi curățat în așa fel încât să poate fi băgat în diferite locuri din casa noastră.  Această planta trebuie udată doar în moemntul în care pământul din jurul tulpinei este foarte uscat, iar dacă aveți posibilitatea, puteți să îl scoateți afară cu tot cu vasul în care se află, în luna mai. Dacă îl lăsați afară pe timpul verii, riscați ca frunzele sale să se ardă și să se usuce întreaga plantă.

Spathiphyllum sau Crinul păcii

Plante purificatoare apartament
Plante purificatoare apartament[Sursa foto: freepik]

Crinul păcii este o planta extrem de frumoasă pentru a orna anumite locuri din casa noastră. Aceasta reușește să îndepărteze amoniacul, benzenul și alte substanțe toxice. Nu îi place lumina directă și preferă umiditatea moderată. Acestea sunt doar câteva plante care pot fi folosite pentru a purifica aerul în locuință și vă puteți bucura de ele chiar și prin felul în care arată. Cu siguranță camera sau balconul vostru va arăta ca o grădină exotică și veți avea parte și de un aer proaspăt în fiecare zi. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Apă de trandafiri: 8 beneficii pentru sănătate și cum să o folosești

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies