7 semne că ești însărcinată în prima lună. Care sunt primele simptome

7 semne că ești însărcinată în prima lună. Care sunt primele simptome
7 semne că ești însărcinată în prima lună

Fiecare femeie în parte își dorește la un moment dat să rămână însărcinată. Dar cum vei știi, odată ce s-a întâmplat? Află primele semne care apar dacă ești însărcinată.

Este important să știi atât primele simptome în cazul în care rămâi pentru prima dată însărcinată, când este momentul potrivit să faci testul de sarcină, dar și care sunt simptomele unei posibile sarcini în timp ce alăptezi.

 

Semne că ești însărcinată în prima lună 

semne ca esti insarcinata
7 semne că ești însărcinată în prima lună[Sursa foto: unsplash]

Sensibilitatea sânilor

În primul rând, sarcina își va face simțită prezența la nivelul sânilor. Chiar înainte de data următorului ciclu menstrual, vor apărea anumite schimbări hormonale, după primele două săptămâni de la concepție. Se va simți o sensibilitate la atingere și se vor întări, dar îi veți simți și mai mari în volum.

Oboseală

Și acestea sunt unele dintre primele simptome ale sarcinii, starea de oboseală și slăbiciune.

Automat, din momentul în care rămâi însărcinată, corpul îți va cere mai multă odihnă, pentru că se mărește nivelul de progesteron din corp, pentru a mai avea energie în timpul zilei. Aceasta fiind consumată de nivelul scăzut de zahăr din sânge, de tensiunea arterială și de nivelul crescut al producției de sânge pentru noua sarcină.

Durerile pelviene sau sângerările ușoare

La anumite persoane, un simptom al sarcinii ține de anumite dureri pelviene sau sângerări ușoare. Această sângerare la nivelul vaginului provine ca semn timpuriu al sarcinii. Se poate regăsi și sub numele de „sângerare de implantare”. Aceasta își face simțită prezența atunci când oul fertilizat se prinde de peretele uterului (10-14 zile de la fertilizare).

Acesta nu este un motiv de îngrijorare.

Această sângerare vine în cantități scăzute și se va observa o culoare mai deschisă decât la un ciclu menstrual normal. La unele persoane se pot întâlni și durerile abdominale, similare cu cele de la menstruație.

primele simptome ale sarcinii

Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când visezi că ești gravidă

Greață (cu sau fără vomitat)

Odată cu primele simptome ale unei sarcini, apare și greața denumită și „răul de dimineață” iar chiar dacă se numește așa, aceasta poate apărea în orice moment

al unei zile sau a unei nopți. Acesta este un semn clasic care apare devreme.

În anumite cazuri, greața apare la nici două săptămâni de la concepție, din cauza nivelului crescut de estrogen. Acesta cauzează golirea lentă a stomacului. În primul trimestru de sarcină, de obicei, persoanele obișnuiesc să fie sensibile la anumite mirosuri, ceea ce duce la greață.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Aversiunea sau pasiunea pentru unele alimente

În anumite momente, persoana care este însărcinată, se va simți mult mai sensibilă în preajma anumitor alimente, fie că îi vor plăcea sau nu. Chiar dacă altădată nu avea nimic cu respectivele alimente, acum nu îi mai plac sub nicio formă sau dimpotrivă vor avea o poftă mare pentru un anumit aliment. Acest lucru se întâmplă tot din cauza anumitor schimbări hormonale care apar de-a lungul timpului.

Durerea de cap

Frecvent, pot apărea dureri de cap din cauza nivelului de sânge care crește. Acest lucru se întâmplă tot din cauza schimbărilor hormonale.

Constipația

Aici vom vorbi de un simptom al unei sarcini, doar dacă constipația vine la pachet cu alte simptome menționate mai sus. Acest lucru se întâmplă din cauza creșterii de progesteron, lucru ce face ca alimentele să treacă mai lent prin intestine.

cand pot sa fac testul de sarcina

Citeste si: Sierra Dawn Thomas este însărcinată! Vedeta și soțul ei, Joe Anglim, vor deveni părinți pentru a doua oară

Când să faci testul de sarcină

De regulă, un test de sarcină  se recomandă să-l faci după aproximativ o săptămână după întârzierea ciclului menstrual, deoarece la anumite persoane poate avea loc o întârziere cauzată de mai mulți factori (stres, alimentație, stil de viață etc.) și să nu fie tocmai cazul unei sarcini.

Trebuie să ții cont totuși și de perioada zilei în care alegi să faci testul de sarcină. Se recomandă dimineața, deoarece atunci concentrația de HCG din urină este mai mare.

 

Semne că ești însărcinată când alăptezi

Senzație de sete intensă

Vei avea nevoie de foarte multe lichide, dacă în același timp și alăptezi, dar se poate să apară și o nouă sarcină. Vei simți constant că îți este sete și vei consuma mai multe lichide.

Oboseală

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Vei resimți epuizare chiar dacă faci un mic efort. Ținând cont că alăptezi, este posibil că acest simptom să apară mai devreme decât dacă nu ai face-o.

Sensibilitatea sânilor

Dacă observi o sensibilitate mai mare sau chiar dureri, la nivelul sânilor, după alăptare, este posibil să urmeze o nouă sarcină.

semne ca esti insarcinata cand alaptezi

Citeste si: Antonia este gravidă? Fotografia postată de Dani Oțil care a stârnit un val de reacții din partea fanilor

Senzația pronunțată de foame

Dacă vei observa acest simptom, împreună cu altele, există o mare posibilitate să fii însărcinată. Acest semn este cunoscut aproape la orice mamă care alăptează.

Producție scăzută de lapte

În momentul în care observi că are loc o producție a laptelui, mult mai scăzută față de o perioadă trecută, este posibil să fii însărcinată. Acest lucru poate apărea după două luni de sarcină.

Stare de greață matinală sau în general

De această dată, este posibil ca acest simptom să fie puțin mai intens, în comparație cu prima sarcină. Trebuie să ai grijă să primești în continuare nutrimentele de care ai nevoie și de care au nevoie simultan și cei doi copii( dacă ești însărcinată).

pot sa fiu insarcinata daca alaptez

Citeste si: Rihanna însărcinată cu primul ei copil. Primele imagini cu artista gravidă



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Antonia este gravidă? Fotografia postată de Dani Oțil care a stârnit un val de reacții din partea fanilor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies