8 beneficii pentru sănătate ale cuprului, semne de deficiență și efecte secundare

8 beneficii ale curprului
8 beneficii ale curprului

Iată care sunt beneficiile cuprului asupra sănătății și ce efecte secundare poate da lipsa acestuia din organism.

Cuprul are foarte multe beneficii pentru corpul uman și este cunoscut pentru conductivitatea sa, proprietățile antimicrobiene și ca unul dintre mineralele majore care sunt vitale pentru funcțiile corporale armonioase. Beneficiile cuprului nu sunt cunoscute la scară largă, iar acest lucru cu siguranță nu a ajuns până acum la urechile tale. Cuprul este benefic în funcționarea numeroaselor organe și oferă energie creierului, îmbunătățește funcționarea sistemului nervos, produce un număr mai mare de celule roșii din sânge și stimulează imunitatea.

Pe lângă toate acestea, contribuie și la sănătatea oaselor și ajută la absorbția fierului în organism.

Stimulează sănătatea creierului

Citește și: 12 fructe care se pot dubla ca medicament

Simptomele deficitului de cupru
Simptomele deficitului de cupru[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic în fiecare zi

Cuprul este un ingredient important al enzimelor care activează neurotransmițătorii creierului, iar acest lucru indică faptul că este esențial pentru sănătatea lui.

Creierul ia 20% din oxigenul pe care îl inhalezi, iar cea mai mare parte a cuprului din organism se găsește în creier, astfel că ai nevoie ca acesta să fie în cantitatea necesară.

Stimulează sănătatea articulațiilor și a oaselor

Simptomele deficitului de cupru
Simptomele deficitului de cupru[Sursa foto: freepik]

Cu siguranță nu știai, însă cuprul ajută la densitatea minerală osoasă, iar nivelul scăzut al acestui mineral poate duce la osteoporoză.

Cuprul mai joacă un rol esențial și în sănătatea colagenului, care este o componentă structurală importantă în corpul nostru.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Îți întărește imunitatea

Simptomele deficitului de cupru
Simptomele deficitului de cupru[Sursa foto: freepik]

Cuprul ajută și la întărirea imunității, iar împreună cu fierul, ajută la producerea de celule roșii din sânge.

Deficitul de cupru poate duce la boli de sânge, o cantitate mai mică de celule albe din el, iar această afecțiune poate merge spre îmbolnăvirea voastră din ce în ce mai des și reduce rezistența în timp la diferite virusuri.

Promovează metabolismul

Cuprul ajută și susține peste 50 de reacție enzimatice care au loc zilnic în corpul dumneavoastră.

Acest mineral joacă, de asemenea, un rol foarte important în a oferi energie organismului, iar deficitul de cupru poate duce la un metabolism mai lent.

Contribuie la creșterea și dezvoltarea adecvată

Simptomele deficitului de cupru
Simptomele deficitului de cupru[Sursa foto: freepik]

Cu siguranță nu știai acest lucru, însă cuprul ajută la creșterea și dezvoltarea adecvată. Deficitul de cupru este destul de comun, iar o cauză vizibilă a acestuia ar fi copiii care suferă de anumite afecțiuni de creștere și alte probleme de dezvoltare, în funcție de vârsta pe care o au.

Cuprul poate chiar ajuta articulațiile oasele, dar și creierul.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Susține sănătatea tiroidei

8 beneficii ale curprului
8 beneficii ale curprului[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect foarte important al cuprului este acela că funcționează drept substanță nutritivă și esențială pentru sănătatea tiroidei, alături de potasiu, zinc și calciu. Cuprul poate ajuta la prevenirea unor afecțiuni precum hipotiroidismul sau hipertiroidismul.

Întârzie îmbătrânirea

8 beneficii ale curprului
8 beneficii ale curprului[Sursa foto: freepik]

Acest beneficiu cu siguranță va fi pe placul multor doamne și domnișoare. Cuprul ajută la procesul de anti-îmbătrânire, asemenea retinolului sau altor acizi. Complexul de cupru poate reduce inflamația și poate menține pielea mai tânără și mai proaspătă mult timp. Totodată, cuprul poate reduce ridurile.

Cuprul vă poate stimula sănătatea părului

8 beneficii ale curprului
8 beneficii ale curprului[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect foarte important cu privire la cupru este că vă poate ajuta în stimularea sănătății părului vostru, mai ales atunci când vă doriți acest lucru. Cupru se regăsește și în foliculii de păr și oprește subțierea acestuia, oferind rezistență firelor. Cuprul ajută și la producerea de melanină, care previne albirea prematură a părului. Dacă ai început să te întrebi care sunt semnele ce îți pot arăta că organismul tău are un deficit de cupru, trebuie să știi că acesta duce la anemie, fractură de oase, probleme cu tiroida, osteoporoză, pierderea pigmentării părului și a pielii, chiar dacă suntem de părere că uneori altele sunt cauzele pentru care ne confruntăm cu asta. Acum știi exact care sunt beneficiile cuprului și cum te ajută acesta la un organism sănătos, dar și care simptome ar trebui să îți dea un semn de întrebare. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

10 fructe cu conținut scăzut de carbohidrați care nu îți vor crește glicemia

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies