Află din rândurile de mai jos ce fructe pot fi folosite ca medicament!
Deși nu multă lume știe acest lucru, există câteva fructe magice pe care le pot consuma acasă pentru a se simți mai bine, datorită proprietăților medicinale. Află din rândurile următoare ce fructe pot fi folosite ca medicament!
Mango
Citește și: 10 fructe cu conținut scăzut de carbohidrați care nu îți vor crește glicemia
Mango are un conținut bogat de vitamina C, care ajută la prevenirea bolilor de inimă prin prevenirea oxidării colesterolului din artere. De asemenea, Vitamina C reduce riscul de accident vascular cerebral prin întărirea capilarelor și venelor din corp.
Fructul gustos conține luteina și beta-caroten care întăresc sistemul imunitar împotriva răcelile comune sau gripa. Un alt lucru care face mango atât de special este faptul că el conține o cantitate mare de fibre alimentare care ajută la menținerea unor mișcări intestinale sănătoase prin absorbția apei din alimente.
Avocado
Citește și: 5 alimente care pot provoca acnee și alte probleme. Sunt puternic inflamatorii
Un alt fruct care poate fi consumat ca aliment este avocado, deoarece este bogat în potasiu și vitamina E, care ajută la menținerea pielii sănătoase. Deși lumea folosește avocado ca legumă pentru a prepara guacamole și salate, el poate fi folosit și în smoothie-uri sau alte rețete.
Avocado conține peste 20 de vitamine, minerale, antioxidanți și fitonutrienți care pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă și cancer.Afine
Pe lângă faptul că au un gust extraordinar, afinele sunt o sursă excelentă de antioxidanți. Conform unor studii, afinele ajută la prevenirea bolilor precum cancerul, bolile de inimă și diabet. De asemenea, cercetările au arătat că consumul zilnic de afine poate scădea tensiunea arterială și scădea nivelurile de colesterol LDL cu aproximativ 10%, comparativ cu persoanele care nu mănâncă regulat afine.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Mere
Merele se numără printre cele mai consumate și sănătoase fructe din lume. Acestea conțin multe fibre, antioxidanți și vitamina A, vitamina B, C și E. Ele conțin și potasiu, care previne creșterea tensiunii arteriale și nivelurile de sodiu în corp.
Portocale
Portocalele sunt o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți precum beta-carotenul și vitamina A. Consumul de portocale poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral. De asemenea, ajută la prevenirea cancerului și stimulează imunitatea.
Banane
Un alt fruct minune este banana, deoarece este bogată în potasiu, fibre, magneziu, fier și vitaminele B6, C și E. Nivelul ridicat de vitamina B6 ajută la reducerea nivelurilor de stres și colesterol. Bananele sunt bune pentru inimă, deoarece conțin potasiu. Potasiul este excelent pentru menținerea oaselor, a mușchilor și a nervilor sănătoși.
Ananas
Ananasul este un fruct tropical care are o pulpă foarte coaptă și suculentă, acoperită de o coajă tare, comestibilă. Acesta conține bromelaină, mai precis o enzimă care ajută la descompunerea proteinelor și facilitează digestia. Ananasul este bogat în vitamina C, care întărește sistemul imunitar prin stimularea producției de celule albe din sânge. Mai mult decât atât, vitamina C ajută la reducerea severității simptomelor asociate cu răcelile.
Căpșuni
Căpșunile sunt unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume. S-a dovedit că acestea sunt eficiente în prevenirea cancerului, diabetului și bolilor de inimă. În căpșuni se regăsesc antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. Conform unor studii, ele conțin acid elagic, care ajută la reducerea nivelurilor de colesterol și previne bolile cardiovasculare.
Cireșe
Cireșele sunt printre cele mai bune fructe pe care cineva le poate consuma, deoarece au un gust delicios și conțin o cantitate mare de vitamina C și antioxidanți care ajută la combaterea bolii și a îmbătrânirii. Cireșele au cantități semnificative de melatonină, care ajută la reglarea modelelor de somn.
Lămâie
Lămâile sunt fructe citrice bogate în vitamina C, fibre, potasiu și antioxidanți. Acestea conțin pectină, care ajută la curățarea corpului prin eliminarea toxinelor nocive prin intestine și ficat. Pectina ajută la scăderea nivelurilor de colesterol din sânge, fiind o alegere alimentară excelentă pentru cei care suferă de colesterol ridicat sau boli de inimă. Lămâile sunt bogate în vitamina C, iar o lămâie conține aproximativ 50% din doza zilnică recomandată de acest puternic antioxidant.
Măsline
Măslinele conțin grăsimi mononesaturate care ajută la scăderea nivelurilor de colesterol din corp. În măsline se găsesc fitochimicale, fiind compuși antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului, distrugând radicalii liberi care pot deteriora celulele și provoca formarea tumorilor canceroase.
Pepene roșu
Pepenele roșu este bogat în vitamina C, potasiu și antioxidanți. Acesta este o sursă bună de licopen, care este găsit în partea de carne roșie a pepenelui roșu. Licopenul a fost legat de numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă, cancer și alte boli.
Acesta ajută la menținerea sănătății sistemului nostru digestiv, prevenind constipația, gazele intestinale și diareea. Este o sursă excelentă de magneziu, potasiu și calciu, care ajută la construirea oaselor puternice.