Glicemia trebuie ținută sub control, indiferent de vârsta pe care o avem. Însă știați care sunt fructele cu un conținut scăzut de carbohidrați?
Aflați din rândurile următoare, care sunt cele 10 fructe care au un conținut scăzut de carbohidrați, care automat nu va crește glicemia.
1. Căpșune
Un prim fruct care deține un conținut scăzut de carbohidrați și ne ajută să ne menținem glicemia constantă, este căpșuna. Acestea sunt unele dintre cele mai populare fructe cu un conținut scăzut de carbohidrați și zahăr, ajungând ca 100 g de căpșune să aibă până în 10 g de carbohidrați, și până în 5 g
Citește și: Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi
2. Zmeură
Un alt fruct de luat în seamă în acest sens virgula este reprezentat și de zmeură, care sunt la fel de aromate și gustoase ca și căpșunele. În plus, zmeura deține și un conținut scăzut de carbohidrați, este săracă în calorii, iar dat fiind faptul că deține un conținut ridicat de fibre, cu până la 10 g per cană, există șanse foarte mici ca acestea să crească nivelul zahărului din sânge.
Prin urmare, acestea ajută la controlul zahărului din sânge, iar o porție oferă până în 6 g de zaharuri, ceea ce înseamnă că se încadrează în categoria de glicemie scăzută.3. Mure
Pe lângă zmeură, regăsim pe această listă și murele, care ne ajută în egală măsură să și slăbim, dar să ne ținem și glicemia sub control, având un conținut scăzut de carbohidrați.
Prin urmare, o cană de mure oferă până în 65 de calorii organismului, și până în 8 g de fibre, având un indice glicemic scăzut, iar atunci când vorbim despre o cană plină cu mure, acestea oferă organismului nostru până în 14 g de carbohidrați, și asigură 30% din necesarul zilnic de vitamina C și K.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
4. Avocado
Este cunoscut deja faptul că avocado devine din ce în ce mai popular, în special atunci când vine vorba despre includerea sa la micul dejun. Acesta este unul dintre cele mai bune fructe atunci când vine vorba despre conținutul scăzut de carbohidrați, fiind în egală măsură bogați în fibre, și având un conținut scăzut de zahăr, până în 2 g per avocado.
5. Lămâia
Bineînțeles că nici lămâia nu avea cum să lipsească de pe această listă, având o aromă unică și răcoritoare, existând din ce în ce mai des în băuturi, alimente, dar și deserturi.
Lămâile sunt bogate în vitamina C, sărace în calorii, existent cu până la 20 calorii per lămâie, fiind extrem de bună atunci când vine vorba și despre dietele de slăbit. În plus, acestea se numără și ele printre fructele cu un conținut scăzut de carbohidrați, până în 6 g, dar și de zahăr, până în 2 g.6. Grapefruit
Nu trebuie să uităm nici de grapefruit, acesta fiind bogat în vitamina C, asigurând cu până la sută la sută din necesarul zilnic pentru organism, în egală măsură deține și un conținut scăzut de calorii, este bogat în nutrienți, regăsim un conținut scăzut de zahăr, oferindu-ne până la 10 g de carbohidrați, 10 g de zaharuri, 2 g de fibre, iar indicele glicemic este destul de scăzut, cu până la 25.
7. Portocală
Așa cum lămâile se află pe această listă, nu aveau cum să lipsească portocalele, fiind unele dintre cele mai populare fructe existente. În ciuda faptului că nu dețin un conținut atât de scăzut de carbohidrați sau de zahăr, compensează atunci când vine vorba despre indicele glicemic scăzut, aflându-se între 30 și 50. nu trebuie să uităm nici de sursa bogata de fibre pe care portocalele o au, oferind cu până la 3 g, 11% din necesarul zilnic organismului nostru. Acestea sunt pline de vitamina C și vitamina B, potasiu și calciu, fiind pline de vitamine și perfecte pentru alimentația noastră.
8. Kiwi
Deși puțin acrișor, și nu se află atât de des pe lista tuturor persoanelor în alimentație, kiwi este un fruct scăzut în carbohidrați, nutritiv, cu un conținut scăzut și de zahăr, oferind cu până la 70% din necesarul zilnic de vitamina C, având cu până la 2 g de fibre, 10 g de carbohidrați și 6 g de zaharuri. Acestea vă oferă și un nivel sănătos de tensiune arterială, și reduce colesterolul rău și trigliceridele, datorită fibrelor solubile și insolubile regăsite în acesta, aducând beneficii nu reglarea zahărului din sânge.
9. Piersică
Și piersicile sunt extrem de sănătoase, și cu siguranță ar trebui să le includem în alimentația noastră, în special atunci când ne dorim să ținem sub control glicemia. Indicele glicemic regăsit este de 42, ceea ce încă se încadrează în intervalul scăzut, oferind organismului nostru cu până la 80 cal, cu până la 18 g de carbohidrați, 3 g de fibre și 15 g de zahăr. Ar trebui totuși să fie savurate cu moderație, însă nu trebuie să uităm nici de nutrienți oferiți organismului nostru, care ajută digestia și ne protejează pielea.
10. Roșii
Nu în ultimul rând, chiar și roșiile sunt unele dintre fructele cele mai accesibile și consumate din totdeauna, însă puține sunt persoanele care știu despre acestea faptul că dețin un conținut scăzut de carbohidrați, un conținut scăzut de zaharuri, cu până la 3 g, cu până la 20 cal și 2 g de fibre alimentare. În plus, acestea sunt bogate și în licopen, un antioxidant cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, reducă și riscul de cancer și boli de inimă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.
@kfetele.ro #kfetele #fructe #foryou ♬ sunet original- 𝗞𝗳𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲.𝗿𝗼