Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi 

Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi 

Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi 

Ovăzul apare tot mai des în meniul pentru micul dejun. Însă știați care sunt beneficiile acestuia? 

Aflați din rândurile următoare ce beneficii puteți avea, dacă veți începe să consumați ovăz, în fiecare zi.  

 

Ovăzul este bun pentru inimă  

Un prim beneficiul al consumului zilnic de ovăz este, de asemenea, și unul extrem de importat. Cu alte cuvinte, ovăzul este foarte bun pentru inimă. Acesta vă va ajuta să mențineți o dietă bogată și nutritivă, dat fiind faptul că este un tip de cereale integrale bogate în fibre, vitamine, zinc și minerale (fosfor și magneziu).

În general, cerealele integrale sunt cele care duc la o inimă mai puternică și o viață mai sănătoasă. Specialiștii susțin faptul că, pentru fiecare porție consumată zilnic de cereale integrale, riscul de deces din cauza bolilor de inimă a scăzut cu până la 9%. 

Citește și: Regimul uluitoarei Jane Fonda. Cum și-a păstrat această vedetă a Hollywood-ului forma și energia de-a lungul anilor

ovaz
Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum poți face balsam natural din fulgi de ovăz! Trucul prin care doamnele vor avea un păr hidratat

 

Ovăzul vă ajută să mențineți o dietă hrănitoare  

Nici dieta nu este lipsită din consumul zilnic de ovăz, mai precis, dieta hrănitoare, de care organismul are nevoie. Astfel, începând ziua cu fulgi de ovăz la micul dejun, aceștia vă vor face să vă păstrați starea de sațietate, pentru mai mult timp, iar totodată veți câștiga și mai mulți nutrienți pe zi. În

plus, se recomandă să nu mâncați doar fulgi de ovăz, și combinați cu câteva fructe și lapte sau iaurt, adăugând astfel și mai multe vitamine în dietă. În general, ovăzul are o compoziție nutritivă bogată și bine echilibrată de carbohidrați, fibre, proteine, vitamine, minerale și antioxidanți. 

Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

 

Ovăzul ajută la reducerea tensiunii arteriale  

Ovăzul poate ajuta totodată și la menținerea unei tensiuni arteriale propice, prin reducerea sa. Așa

cum am menționat anterior, ovăzul este bogat în antioxidanți și deține și antiinflamatori puternici, care ar putea ajuta la prevenirea afecțiunilor severe (boală coronariană sau cancerul de colon). Cu alte cuvinte, cu un consum zilnic de ovăz, vă veți ajuta să vă mențineți vasele de sânge sănătoase și fluxul de sânge la nivelurile potrivite, având astfel un nivel general bun al tensiunii arteriale. 

Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Fulgii de ovăz vă ajută să mențineți un IMC scăzut  

De asemenea, în cazul anumitor persoane care își doresc să își mențină o siluetă potrivită pentru ca sănătatea să nu fie afectată, se recomandă consumul zilnic de fulgi de ovăz, pentru că acesta este cel care vă va ajuta să mențineți un IMC (Indice de Masă Corporală), scăzut.

Acesta este și motivul pentru care majoritatea nutriționiștilor includ fulgii de ovăz în dietele de slăbire, deși aceștia, singuri, nu vă vor ajuta să ajungeți la greutatea dorită, însă vor contribui considerabil. În plus, dat fiind și faptul că fulgii de ovăz ajută să te simți plin pentru mai mult timp, există și mai multe șanse să reușești, în special pentru că fulgii de ovăz conțin fibră de beta glucan, care încurajează sațietatea și poate suprima apetitul. 

Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

 

Ovăzul ajută la reducerea colesterolului  

Ovăzul este potrivit de inclus și pentru persoanele care trebuie să reducă colesterolul. Fiind bogat în beta glucan, ovăzul ajută la prevenirea constipației și oferă organismului o multitudine de beneficii pentru sănătate. Odată cu trecerea timpului și cu un consum zilnic de fulgi de ovăz, nivelurile de colesterol reglează zahărul din sânge și ajută la creșterea secreției de beta-glucan biliar bogat în colesterol. În plus, suprimă și apetitul și promovează creșterea bacteriilor bune în intestin. 

ovaz beneficii
Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

 

Păstrează-ți zahărul din sânge sub control  

Fulgii de ovăz sunt cei care te ajută să păstrezi și nivelul zahărului din sânge, sub control, cu alte cuvinte, glicemia. Aceștia ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, arătând rezultate semnificative la persoanele supraponderale sau la cele care au diabet de tip 2. Tot fibra beta glucan este cea care ajută și la reglarea zahărului din sânge, la absorbția glucozei în sângele tău. 

Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

 

Fulgii de ovăz ajută la prevenirea constipației  

Dacă vă confruntați cu constipația, acesta este un motiv în plus de a consuma fulgi de ovăz zilnic. Aceștia sunt cei care ajută la prevenirea constipației, ceea ce este extrem de benefic, dat fiind faptul că, constipația poate duce la probleme și mai grave. Cu toate acestea, dacă includeți ovăzul în stilul alimentar zilnic, vă ajută la reglarea naturală a intestinului și te va ajuta și o dietă bogată în fibre, pe lângă consumul acestuia. În plus, ovăzul este considerat și un laxativ natural excelent care poate reduce constipația și poate regla mișcările intestinale. 

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

 

Ovăzul măcinat este excelent pentru pielea ta  

Puține persoane sunt cele care știau faptul că ovăzul, măcinat, este minunat atunci când vine vorba și despre sănătatea pielii. Există nenumărate produse de îngrijire a pielii care au ovăz măcinat fin în ele (fulgi de ovăz coloidal), astfel încât, ovăzul ajută în cazurile de iritație cu mâncărime sau piele uscată, fiind un remediu potrivit pentru afecțiunile de piele. Cu toate acestea, trebuie să acordăm atenție la faptul că este vorba despre ovăz măcinat fin aplicat pe piele, nemâncat, care poate lupta împotriva inflamației pielii și calmarea sa. 

Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

 

Ajută la prevenirea refluxului acid  

Ovăzul ajută și la prevenirea refluxului acid, dat fiind faptul că fibra existentă în acesta, are puteri mari atunci când vine vorba despre absorbție. Mai exact, acesta se transformă într-un compus asemănător cu un gel, odată ajuns în intestin și acolo poate absorbi acidul din alimente. În plus, consumul zilnic poate ajuta la neutralizarea acidității inutile din stomac, suprimarea secreția de acid și blocarea refluxului acid. De asemenea, fulgii de ovăz sunt bogați în seleniu, compus care acoperă esofagul și îl protejează de acizii incomozi. 

de ce r trebui sa mananci mai des ovaz
Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]

 

Reduce simptomele astmului la copii 

Ovăzul este extrem de benefic și pentru copii. Acesta poate reduce simptomele astmului considerabil. Chiar specialiștii au descoperit faptul că hrănirea cu ovăz a copiilor cu vârsta sub 6 luni ar putea scădea riscul de astm bronșic în copilărie, însă cu toate acestea, ar trebui că înainte, să fie făcute investigațiile necesare. 

fulgi de ovaz
Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cum poți face balsam natural din fulgi de ovăz! Trucul prin care doamnele vor avea un păr hidratat

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies