5 alimente care pot provoca acnee și alte probleme. Sunt puternic inflamatorii

alimente care provoaca acnee
Alimente care provoacă acnee

Acneea are numeroase cauze, însă de cele mai multe ori alimentația greșită este asociată cu această afecțiune. Există numeroase alimente ce cauzează inflamații, atât la nivelul pielii, cât și la nivelul întregului organism. Descoperă în rândurile de mai jos ce alimente trebuie să eviți dacă vrei să nu ai probleme cu pielea, dar și să urmezi un stil de viață sănătos.

Alimente care provoacă acnee

Deși rutina de îngrijire este important pentru menținerea unui ten strălucitor și lipsit de imperfecțiuni, alimentația joacă un rol important în tot acest proces. Chiar dacă încerci să previi acneea sau să o combați, este esențial să știi ce alimente provoacă inflamație în corp, pentru a le evita.

1. Lactatele

Citește și: Ce alimente conțin proteine și de ce sunt importante pentru femei

alimente inflamatorii acnee
Alimente ce provoacă inflamație[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații

Lactatele sunt principalele alimente ce provoacă inflamație la nivelul corpului. Persoanele cu intoleranță la lactoză trebuie să evite aceste tipuri de produse, pentru a nu se mai confrunta cu probleme intestinale. De asemenea, cei ce se confruntă cu acne trebuie să elimine complet lactatele din regimul alimentar.

Fie că vorbim de iaurt, lapte, brânză sau smântână, este recomandat să eviți aceste tipuri de produse și să le înlocuiești cu variante vegane. Din fericire, există numeroase tipuri de lapte și iaurturi vegetale în comerț, fie că alegi de cocos, migdale sau ovăz.

2. Mâncarea de tip fast-food

Se știe foarte bine că mâncarea de tip fast-food nu este recomandată deloc, din cauza lipsei de nutrienți, dar și a modului nociv de preparare.

Nu este de mirare că multe persoane au tenul încărcat de coșuri și imperfecțiuni, din cauza acestui tip de mâncare nesănătoasă. Așadar, evită mâncărurile prăjite și de tip fast-food și înlocuiește-le cu o carne bine pregătită, indifferent că alegi pui, vită, curcan sau alt sortiment.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

3. Dulciurile

dieta inflamatorie
Dieta inflamatorie[Sursa foto: Freepik]

Fie că vorbim de ciocolată, prăjituri, gogoși, biscuiți sau jeleuri, toate tipurile de dulciuri sunt nocive pentru organismal nostru. Zahărul, prezent în toate cele prezentate mai sus este cel ce provoacă inflamație la nivelul corpului, ridicând și nivelul de cortisol din organism, răspunzător și acesta cu inflamțiile. Pentru un ten lipsit de acnee, este recomandat să eviți pe cât se poate dulciurile, chiar și cele făcute în casă.

Înlocuiește produsele bogate în zahăr cu fructele de orice tip și astfel vei reuși să ai un ten curat și luminos.

4. Produsele de patiserie

top alimente antiinflamatoare
Top alimente antiinflamatoare[Sursa foto: Freepik]

Deși sunt preferate de multe persoane datorită gustului delicios, produsele de patisserie fac parte din gama de alimente ce produc inflamație în corp. Există o gamă largă de produse de patisserie, atât sărate cât și dulci și sunt o variant optimă pentru persoanele care vor să mănânce ceva rapid, care să le țină de foame pe parcursul zilei.

Cu toate acestea, cantitatea mare de zahăr, îndulcitorii artificiali, dar și modul de preparare prin prăjire a acestor produse sunt responsabile cu inflamația. Consumul excesiv de carborhidrați rafinați, ce sunt obținuți printr-un proces de procesare va spori problemele de sănătate și inflamația în corp.

5. Mezelurile

Mezelurile sunt adesea associate cu prima masă a zilei, fiind vedetele senvișurilor și a aperitivelor. Cu toate că aceste sortimente de carne sunt gustoase, persoanele care se confruntă cu acneea ar trebui să le elimine din organism.

Mezelurile fac parte din categoria alimentelor procesate, care sunt și inflamatorii și cauzează probleme la nivelul tenului. Este recomandat să înlocuiești aceste tipuri de alimente cu carne proaspătă, gătită cu cât mai puțin ulei și fără alte sosuri.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce alte probleme poți avea din cauza inflamației

alimente inflamatorii
Alimente inflamatorii[Sursa foto: Freepik]

Alimentele inflamatorii nu cauzează doar probleme vizibile, la nivelul pielii, ci și alte probleme de sănătate. O dietă pro-inflamatorie este în strânsă legătură cu riscul crescut de dezoltare a diverselor boli cronice, dar și cu problemele digestive, ce pot cauza discomfort digestiv.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială!

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce poti să mănânci sănătos cu 10 lei: mâncare rapidă din linte la conserve

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies