Cum să speli fructele de mare, în mod corespunzător. Ce beneficii au fructele de mare pentru sănătate

Cum să speli fructele de mare, în mod corespunzător. Ce beneficii au fructele de mare pentru sănătate
Cum să speli fructele de mare, în mod corespunzător. Ce beneficii au fructele de mare pentru sănătate

Iată cum poți spăla fructele de mare corect și care sunt beneficiile consumului acestora.

Foarte multe persoane au slăbiciune pentru fructele de mare și încearcă să le introducă în tot felul de preparate delicioase. Cu toate acestea, pentru a evita orice gust neplăcut, trebuie curățate foarte bine și spălate cu grijă la fi gătite.

Care sunt beneficiile consumului de fructe de mare

Citește și: 3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie

Fructe de mare curățate corect
Fructe de mare curățate corect[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cum să nu fii obosită dimineața. 8 lucruri de care sa ții cont

Produsele marine sunt împărțite în trei grupe, pește, crustacee, iar aici intră, crevețiși racii, dar avem și moluște, cum ar fi caracatițe, midii, scoici și multe altele.

Pe lângă faptul că sunt foarte versatile în mâncăruri, au foarte multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi proteine, vitamine, minerale și acizi omega-3, iar experții recomandă consumul lor de până la trei ori pe săptămână. Pentru a profita la maximum de ele, trebuie să luați toate măsurile de siguranță a igienei, iar acestea trebuie să fie spălate corespunzător pentru a se găti rapid și a distruge toate bacteriile pe care le au în compoziție.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum se curăță corect fructele de mare

Fructe de mare curățate corect
Fructe de mare curățate corect[Sursa foto: freepik]

Fructele de mare trebuie spălate corect pentru a evita pericolele pentru sănătate, iar expunerea la fructe de mare contaminate poate duce la otrăvire, ingestia unor paraziți și chiar boli mai grave. Una din cerințele principale atunci când consumați fructe de mare este că acestea trebuie să fie proaspete și păstrate neapărat la frigider, deoarece se descompun foarte repede. Procesul de spălare este unul foarte important, așa că trebuie să le așezați sub jetul de apă pentru a îndepărta granulele de nisip și murdăria de pe  suprafață.

Acest lucru este valabil în special pentru moluște. La moluștele care sunt goale în interior, cum ar fi calamarul și caracatița, trebuie curățată întreaga suprafață a cochiliei cu o perie sau o fibră îndepărtând resturile de alge. Clătiți cu multă apă rece și uscați excesul de apă cu un prosop de hârtie, având grijă să nu rămână bucăți lipite de ele. Atunci când vorbim de stridii, lăsați partea cea mai îngustă expusă, apoi introduceți cu atenție cuțitul pentru a rupe articulația, îndepărtând toate impuritățile și cojile.
Nu uitați să clătiți de fiecare dată, iar fructele de mare sunt gata de gătit și introdus în preparate foarte delicioase. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum să nu fii obosită dimineața. 8 lucruri de care sa ții cont

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies