Cum să nu fii obosită dimineața. 8 lucruri de care sa ții cont

ce sa faci dimineata
Ce să faci dimineața

Dimineața ar trebui să ne simțim odihniți după ce am dormit, gata să începem o nouă zi fresh și cu forțe proaspete, însă de cele mai multe ori nu este așa. Diverse aspecte ne dăunează starea de spirit și ne provoacă irascibilitate dimineața.

Pentru ca o zi să fie productivă, este necesar să ne simțim bine în prima parte a zilei. Descoperă în rândurile de mai jos ce obiceiuri trebuie să ai dimineața, dar și ce comportamente trebuie să eviți, pentru a îți începe ziua bine și plină de energie pozitivă!

1. Află de cât somn ai nevoie

Citește și: 9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine

cum sa nu fii obosit
Cum să nu fii obosit

Citește și: 9 semne ale organismului tău care îți arată că îi lipsește vitamina E

Este esențial să îți dai seama câte ore trebuie să dormi pe noapte pentru a te simți bine a doua zi dimineața. În general, un adult sănătos are nevoie de minim 8 ore de somn pentru ca a doua zi când se trezește corpul și mintea să fie la capacitate maximă de funcționare.

Totuși, poate ai un altfel de program sau organism și este necesar să vezi cât trebuie să dormi pe noapte pentru a te simți bine.

2. Păstrează un program de somn stabil

cum sa nu fii obosit dimineata
Cum să nu fii obosit dimineața[Sursa foto: Freepik]

Este foarte important să nu ai fluctuații prea mari între orele de somn. Stabilirea unui program de somn cât de cât exact te va face să te simți mai odihnit a doua zi. Evită să pierzi nopțile iar apoi să încerci să recuperezi dormind peste 10 ore într-o noapte.

Încearcă pe cât posibil să te culci și să te trezești la aceleași ore în fiecare zi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

3. Bea suficientă apă

obiceiuri sanatoase dimineata
Obiceiuri sănătoase dimineața[Sursa foto: Freepik]

Hidratarea este foarte importantă, nu numai pentru somn, ci și pentru bunăstarea generală. Oamenii deshidratați au un somn mai rău față de cei care rămân constant hidratați pe timpul zilei. Așadar, bea minim doi litri de apă pe zi și începe-ți ziua cu un pahar mare de apă pe

stomacul gol.

4. Un regim alimentar sănătos

obiceiuri pe care sa le faci dimineata
Obiceiuri pe care să le faci dimineața[Sursa foto: Freepik]

Cu cât mănânci mai sănătos și eviți alimentele procesate, cu atât diverse aspecte din viața ta se vor îmbunătăți. Încearcă să mănânci cât mai mule legume, fructe și carne preparată în mod sănătos, pentru ca somnul tău să fie mai liniștitor. De asemenea, nu mânca nimic cu cel puțin două ore înainte de somn.

5. Petrece mai mult timp în lumină naturală

cum sa scapi de oboseala dimineata
Cum să scapi de oboseala dimineața[Sursa foto: Freepik]

Soarele este vital în viața oricui. Chiar dacă lucrezi de acasă, încearcă să ieși zilnic din casă, pentru a beneficia de vitamina D pe care ți-o oferă lumina naturală. Dacă organismul tău nu se bucură de această lumină, nu își va da seama că atunci când a venit noaptea, trebuie să doarmă.

Mai mult, este important ca atunci când te trezești să te vadă razele soarelui.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

6. Redu timpul de utilizare al electronicelor

Pe timpul zilei, majoritatea persoanelor stau în fața ecranelor, fie că este vorba de telefon, laptop sau televizor. Chiar dacă ai tinde să te relaxezi după o zi de muncă cu un film sau pur și simplu pe rețelele de socializare, este bine să eviți acest comportament. Lumina albastră a acestor electronice te va face să adormi mai greu și inevitabil te vei simți mai obosit a doua zi dimineața. Este recomandat ca înainte de somn să eviți aceste lucruri și să citești o carte mai bine.

7. Nu consuma cafeină seara

Pentru a te trezi bine dimineața este esențial să nu te culci la ore târzii în noapte. Consumul de cafeină, în special după orele prânzului te va face să adormi mult mai greu. Așadar, evită cafeaua, băuturile carbogazoase ce conțin cafeină, dar și ceaiul negru, în special în a doua parte a zilei. Este de preferat să consumi băuturi liniștitoare, precum ceaiul de mușețel.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

9 semne ale menopauzei. La ce trebuie să fii atentă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies