9 motive științifice pentru care pisica ta doarme cu tine

9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine
9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine

Tu știai de ce pisica ta doarme cu tine? Iată cele 9 motive pe care trebuie să le știi.

Pisica este animalul preferat de companie al multor persoane, deoarece este mereu veselă, jucăușă și atașată de stăpânii ei. Cu siguranță te-ai întrebat de mai multe ori de ce pisica ta se comportă într-un anumit fel, și nu știi care sunt de fapt răspunsurile la comportamentul său. Dacă ți-ai pus vreodată semne de întrebare cu privire la faptul că pisica ta caută să doarmă în fiecare noapte alături de tine, atunci trebuie să știi că sunt 9 motive pentru care ea face acest lucru.

Pisicile preferă temperaturile mai ridicate

Citește și: Semnificația din spatele celor mai ciudate 14 comportamente ale pisicilor

9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine
9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Dacă v-ați luat o pisică sau un câine, e primul pas spre a rămâne singur multă vreme!” Monica Tatoiu, regulă importantă în relații! Ce a spus vedeta despre bărbații din România

Primul lucru este dat de căldura pe care o emană corpul omului atunci când doarme. Pisica preferă temperaturile cu 20 de grade mai ridicate față de cele preferate de om, așa că tu ești sursa de căldură naturală pentru animalul tău de companie. Atunci când acesta vine lângă tine și se cuibărește la brațele tale, simte nevoia de căldură.

Somnul este mai odihnitor alături de stăpân

De ce doarme pisica ta lângă tine?
De ce doarme pisica ta lângă tine?[Sursa foto: freepik]

În momentul în care pisica alege să doarmă lângă tine, acestea se simt în siguranță, iar somnul lor este unul mult mai odihnitor. Pisicile se așează strategic pentru a nu fi observate de prădători, iar cum viața lor este mai mereu o cursă de vânătoare, acestea aleg să fie protejate în timpul somnului.

Preferă interacțiunea umană

9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine
9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Chiar dacă de multe ori pisica ta te respinge atunci când vrei să te joci cu ea și are un comportament agresiv față de tine, trebuie să știi că acestea au niște limite care nu doresc să fie încălcate, așa că atunci când nu va avea chef de tine, îți va arăta în cel mai simplu mod, plecând de la locul respective. Cu toate acestea, pisica preferă foarte mult interacțiunea umana atunci când ea are chef, așa că va prefera să se odihnească lângă tine și să știe în permanență că este păzită de cineva.

Își arată afecțiunea față de tine

În momentul în care a lege să doarmă lângă tine te poți considera o persoană norocoasă și iubită de animalul tău de companie, deoarece așa își arată afecțiunea față de stăpânul ei.

Îi place mirosul tău

9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine
9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine[Sursa foto: freepik]

Poate nu știai, însă pisicile au un miros mult mai sensibil decât al oamenilor, așa că ele sunt capabile să simtă lucruri de care noi nici măcar nu ne dăm seama.

Pisica alege să doarmă lângă tine atunci când îi place mirosul tău și este învățat cu el, astfel că se simte în siguranță.

Reduce stresul stăpânului

Cred că ai auzit de multe ori că pisicile sunt capabile să reducă stresul stăpânului și să doarmă în locul în care simt o durere. Astfel, alegând să doarmă lângă tine, aceasta încearcă să-ți reducă stresul și să te facă să te simți mai bine.

Te atenționează să ai grijă de ea

9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine
9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

După o zi obositoare, în care nu prea i-ai acordat atenție, pisica te poate atenționa că e momentul să ai grijă de ea și să o protejezi pe timpul nopții, astfel încât să împărțiți același loc de dormit. Trebuie să te simți norocos dacă pisica ta nu alege să se ascundă în alte locuri din casă.

Ești omul preferat cu care vrea să împartă locul

Dacă sunt mai multe persoane în casă, atunci faptul că pisica ta doarme lângă tine spune că ești stăpânul preferat cu care vrea să împartă cât mai mult timp alături de tine. Ești norocos, astfel aceasta își arată iubirea pe care ți-o poartă.

Pisica ta are încredere în tine

9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine
9 motive pentru care pisica ta doarme lângă tine[Sursa foto: freepik]

Ultimul, dar nu cel din urmă, pisica ta doarme lângă tine deoarece are încredere în stăpânul ei și se consideră de fiecare dată protejată de anumite energii care ar putea să o facă să se simtă agitată. Știe că o protejezi de fiecare dată și sari în ajutor ei în cazul în care se întâmplă ceva. Acestea sunt doar câteva motive pentru care pisica ta alege să doarmă lângă tine, astfel că trebuie să fii mai atent la ce dorește ea să-ți transmită și să reușești să o echilibrezi atunci când are nevoie de tine. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 

@kfetele.ro #viatadepisica #pisicamea #pisica #foryou #fy #romania ♬ sunet original- 𝗞𝗳𝗲𝘁𝗲𝗹𝗲.𝗿𝗼



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

„Dacă v-ați luat o pisică sau un câine, e primul pas spre a rămâne singur multă vreme!” Monica Tatoiu, regulă importantă în relații! Ce a spus vedeta despre bărbații din România

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies