Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații

Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații
Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre dieta pe bază de proteine.

La capitolul nutriție, există numeroase principii alimentare și diete care să ne ajute să scăpăm de kilogramele nedorite și să obținem aspectul fizic dorit. Cu toate acestea, indiferent de soluția pe care o alegem în vederea obținerii rezultatului dorit, este important să ne documentăm cu atenție despre ceea ce presupune fiecare dietă în parte, care sunt avantajele și dezavantajele sale, astfel încât să alegem varianta cea mai potrivită pentru noi.

Atunci când vrem să facem schimbări majore este important să consultăm un specialist în domeniu, care pe baza analizelor noastre, a stilului de viață și a rezultatului pe care vrem să îl obținem, să ne îndrume către o dietă adaptată acestora.

Dieta pe bază de proteine este o dietă din ce în ce mai utilizată de persoanele care doresc să scape de depunerile de grăsime și să își crească masa musculară, păstrând în același timp senzația de sațietate și evitând înfometarea.

Spre deosebire de alte regimuri alimentare, dieta pe bază de proteine are un foarte mare avantaj: nu ne aduce în stadiul în care să ne fie foame imediat după ce am mâncat și ne asigură proteinele necesare pentru o bună funcționare a organismului. Cu toate acestea, are la rândul său anumite dezavantaje. Descoperă din rândurile următoare care sunt principiile dietei pe bază de proteine, avantajele sale, dar și contraindicațiile pe care aceasta le are.

Principiile dietei pe bază de proteine

Citește și: 9 alimente pe care trebuie să le consumi când te simți rău. Meniu pentru vindecare!

Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații
Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghid detaliat al postului intermitent 16/8 pentru începători. Cum să obțineți cele mai bune rezultate

După cum sugerează și numele, dieta pe bază de proteine presupune consumul unor alimente bogate în proteine.

Această dietă presupune excluderea carbohidraților proveniți din pâine, paste, cartofi sau orez și includerea în locul acestora a alimentelor bogate în proteine, cum ar fi carnea, ouăle și produsele lactate.

Astfel, prin consumul de alimente bogate în proteine, organismul nostru menține senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp și stabilizează nivelul de glicemie în sânge.  

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru persoanele care își doresc să țină această dietă pe bază de proteine, trebuie să știe că, la rândul său, se bazează pe anumite reguli stricte care trebuie respectate pentru a da rezultate.

Astfel, trebuie să ai trei mese principale pe zi, la ore fixe. Mâncarea trebuie să fie fiartă sau pregătită la cuptor, fără grăsimi și exces de sare. Atunci când vine vorba de mărimea porțiilor, acestea nu au cantități fixe, așadar poți mânca oricât dorești la fiecare masă, dar nu mai mult de trei mese pe zi.

Pe lângă proteine, este important să introduci în dietă și legume.

Un alt aspect foarte important al dietei pe bază de proteine este faptul că nu toate alimentele bogate în proteine sunt permise în cadrul acesteia. Atunci când vine vorba carne, este permis consumul de carne slabă de pui, vită sau pește. Ouăle, de asemenea, sunt surse importante de proteine și pot fi consumate în cadrul acestei diete.

În privința lactatelor, este permis consumul de brânză și iaurt degresat.

Pentru a avea rezultatele dorite, trebuie să excluzi din alimentație carbohidrații.

Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații
Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Avantaje și contraindicații în dieta pe bază de proteine

Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații
Dieta pe bază de proteine. Principii, avantaje și contraindicații[Sursa foto: freepik]

Printre avantajele dietei pe bază de proteine se numără menținerea senzației de sațietate pe o perioadă îndelungată, dar și arderea grăsimilor acumulate de-a lungul timpului. Totodată, această dietă pe bază de proteine este adesea utilizată de sportivi pentru a crește masa musculară. Astfel, pe lângă faptul că vei scăpa de grăsimea nedorită, vei avea energie pe întreg parcursul zilei și, cu ajutorul sportului, vei avea o formă fizică de invidiat.

Ca orice alt regim alimentar, și dieta pe bază de proteine are anumite contraindicații de care trebuie să ții cont. De aceea, o dietă pe bază de proteine poate fi ținută pe o perioadă limitată de timp și nu trebuie să se transforme într-un stil de viață.

Printre riscurile la care se expun persoanele care țin o dietă pe bază de proteine pentru o perioadă foarte lungă de timp se numără problemele cardiace și ale colesterolului, afecțiunile renale, carențele nutritive, predispoziția la osteoporoză și leziuni ale organelor interne.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cele mai eficiente diete de slăbit

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies