9 alimente pe care trebuie să le consumi când te simți rău. Meniu pentru vindecare!

ce sa mananci cand iti e rau
Ce să mănânci când iți e rău

Atunci când nu ne simțim bine, este foarte important ceea ce mâncăm. De cele mai multe ori, ne este dificil să consumăm mese bogate și nici nu este recomandat. Alimentația ne poate îmbunătăți starea generală a organismului, sau o poate înrăutăți.

Descoperă în rândurile de mai jos 9 alimente pe care trebuie să le consumi atunci când te confrunți cu o stare generală de rău, dar și beneficiile pe care le au acestea asupra organismului tău.

Mâncare picantă

Citește și: 8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete

alimente benefice pentru organism
Alimente benefice pentru organism[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 9 semne ale organismului tău care îți arată că îi lipsește vitamina E

Deși pare de necrezut, mâncarea picantă este foarte benefică pentru corp, în special atunci când suntem răciți. Spre exemplu, ardeii iuți ne ajută să ne desfundăm sinusurile. Așadar, o mâncare picantă este excelentă pentru persoanele care se confruntă cu nasul înfundat. Totuși, dacă nu îți place să consumi o astfel de masă, poți să nu o prepari atât de picantă.

Banane

alimente care imbunatatesc starea
Alimente care îmbunătățesc starea[Sursa foto: Freepik]

Atunci când iți este rău, de multe ori îți este dificil să mănânci diverse mâncăruri, fie că îți este greață, fie că pur și simplu îți este greu să mesteci. Bananele sunt perfecte pentru momentele când nu te simți mai bine, deoarece nu doar că sunt foarte ușor de mâncat, ci și îți oferă o stare de sațietate, care îți va fi benefică. Alături de câțiva biscuiți cu ovăz sau o felie de pâine prăjită, poți crea o gustare ideală pentru momentele în care nu te simți în stare să mănânci altceva.

Mai mult, bananele sunt pline de vitamina C și potasiu.

Iaurt

mancare cand iti e rau
Mâncare pentru când iți este rău[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Este bine cunoscut faptul că iaurtul este plin de vitamine și minerale, dar și de probiotice. În cazul în care nu prea ai poftă de mâncare dar totuși trebuie să te hrănești, un iaurt simplu poate fi gustarea perfectă pentru tine.

Totuși, dacă te confrunți cu probleme la nivelul stomacului, ar fi bine să eviți acest aliment.

Miere

alimente pentru stare de rau
Alimente pentru stare de rău[Sursa foto: Freepik]

Mierea este ideală atât pentru prevenirea unei răceli, cât și pentru ameliorarea acesteia. Mierea are efect antibacterian și te va ajuta să îți îmbunătățești sistemul imunitar. În cazul în care te confrunți cu durere în gât, este recomandat să mănânci câteva lingurițe de miere, pentru a scăpa de inflamația de la nivelul gâtului.

Ceai

Această băutură este cea mai recomandată atunci când nu ne simți bine. Cafeaua, laptele sau sucurile ne pot produce disconforturi intestinale. Așadar, ceaiul este benefic atât pentru răceli, cât și pentru stări generale de rău, reușind să îți ofere hidratarea de care ai nevoie. Pentru a te bucura de beneficii cât mai multe, alege să bei ceai de mușețel, mentă sau alte plante medicinale

Usturoi

Persoanele care consumă regulat usturoi au șanse mai mici să fie răciți. Acest aliment îmbunătățește sistemul imunitar și ne ajută să ne însănătoșim, dacă ne confruntăm cu probleme de sănătate. Avantajul usturoiului este acela că poate fi introdus cu ușurință în diverse mâncăruri.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Apă de cocos

Atunci când suntem răciți, corpul elimină apa și electroliții din corp și de aceea trebuie să ne menținem hidratați. Apa de cocos te va ajuta să te simți mai revigorat și îți va conferi cantitatea de electroliți de care corpul tău are nevoie.

Ovăz

mancare pentru cand nu te simti bine
Mâncare pentru când nu te simți bine[Sursa foto: Freepik]

Ovăzul are numeroase beneficii pentru organism și este perfect în special dacă te confrunți cu disconfort la nivelul stomacului. Acesta te va ajuta să îți îmbunătățești sistemul imunitar și va reprezenta un mic dejun ideal, care îți va oferi sațietatea de care ai nevoie.

Supă de pui

Supa de pui este un preparat destul de popular pentru momentele în care ne este rău. Nu doar că este hrănitoare, prin aportul de legume și carne, dar consumată fierbinte, ne ajută la răceli. De asemenea, supa are proprietăți de hidratare și ne ajută să ne potolim foamea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

9 alimente care sunt bune de mâncat înainte de a dormi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies