8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete
8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre greșelile în timpul unei diete!

Există câteva alte lucruri pe care trebuie să le aibă în vedere femeile atunci când țin dietă, pentru a avea un stil de viață echilibrat. Află din rândurile următoare care sunt greșelile care trebuie evitate în timpul unei diete!

Nu mănânci micul dejun

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete[Sursa foto: freepik]

O greșeală pe care multe femei o fac în timpul unei diete este faptul că nu mănâncă micul dejun.

Într-adevăr, poate fi o modalitate de trișare pentru a reduce din calorii, însă acest lucru dăunează deoarece va apărea senzația de foame pe parcursul zilei. Astfel, pot apărea tot felul de gustări neplanificate sau nesănătoase la locul de muncă foarte bogate în calorii. Micul dejun nu trebuie lăsat deoparte deoarece este bogat în proteine, fibre și poate reduce foamea pe tot parcursul zilei.

Citește și: Năutul, micul supererou al nutriției tale zilnice. Descoperă beneficiile uimitoare pentru sănătatea ta prin consumul zilnic

Nu bei suficientă apă

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete[Sursa foto: freepik]

Consumul de apă este important pentru hidratare, însă și pentru pierderea în greutate, deoarece apa este esențială pentru arderea caloriilor. Astfel, în momentul în care oamenii beau foarte puțină apă și se deshidratează, metabolismul lor încetinește, ceea ce înseamnă o scădere în greutate mai lentă.

Citește și: Carbohidrații pe care nu ți-i poți permite să-i ratezi. 6 varietăți "interzise", dar esențiale pentru o alimentație sănătoasă

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Stabilești obiective nerealiste

Dacă femeile vor începe o dietă cu gândul de a slăbi peste 15kg într-o singură săptămână, probabil că și-au setat niște așteptări nerealiste și greșite, care vor conduce, în mod inevitabil, către eșec. Astfel, dacă vor slăbi doar 4kg într-o săptămână, în loc să sărbătorească pentru rebușita lor, vor fi demoralizate din cauza faptului că nu au reușit să își atingă obiectivul nerealist.

Consumi prea multe proteine

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete[Sursa foto: freepik]

Proteinele ajută la formarea mușchilor slabi, care ard caloriile chiar și în repaus și pot ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, consumul de prea multe proteine ​​poate contribui la creșterea grăsimii corporale. Astfel, este recomandat să nu se consume mai mult de 0,36 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală. Persoanele care consumă în exces proteine ​​pot ajunge să ia în greutate în loc să scape de ele. 

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete[Sursa foto: freepik]

Mănânci prea puțin

Mâncatul prea puțin afectează mult metabolismul corpului, încât corpul lor se adaptează pentru a supraviețui cu cantități foarte mici de mâncare.Astfel, este recomandat ca fiecare persoană să mănânce la fiecare 3-4 ore o masă sau o gustare. Mesele echilibrate vor oferi organismului combustibilul și nutriția de care are nevoie.

Nu mănânci controlat

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Un exemplu perfect sunt migdalele, care sunt văzute drept o gustare hrănitoare care conține grăsimi sănătoase, fibre și proteine.

Cu toate astea, o mână inofensivă se transformă în 4, iar acest lucru înseamnă peste 800 de calorii. Astfel, este recomandat ca fiecare să aibă o limită atunci când mănâncă, deoarece este un lucru esențial pentru alimentație. 

Nu te odihnești destul

Lipsa somnului este una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac atunci când încearcă să slăbească, nivelul de somn fiind legat de nivelul hormonal. Lipsa de somn duce la o creștere a secreției de hormon cortizol, care declanșează depozitarea grăsimilor. De asemenea, poate provoca fluctuații ale hormonilor cheie ai foamei, leptina și grelina.

Repetați aceleași exerciții fizice

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete[Sursa foto: freepik]

Atunci când oamenii fac același exercițiu zilnic, corpul lor se obișnuiește cu el, ceea ce duce la o scădere în greutate mică sau deloc sau la creșterea forței. Mai mult decât atât, poate provoca dezvoltarea musculară în unele zone ale corpului mai mult decât în ​​altele.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață. 

8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cura de slăbire pe care o poți face iarna. Până la primavară vei da jos trei kilograme

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies