Cum să pierzi în greutate? Secretele pe care franțuzoaicele nu ar dori ca tu să le afli

cum sa pierzi in greutate
Cum să pierzi în greutate

Bineînțeles că atunci când vine vorba despre procesul de slăbire, ne dorim să o facem cât mai repede cu putință. Însă știați care sunt secretele care vă pot ajuta?

Aflați în rândurile următoare, care sunt cele 6 secrete la care puteți apela, atunci când vă doriți să pierdeți în greutate, secrete utilizate deseori de către femeile din Franța.

 

Alimente naturale și proaspete

În primul și în primul rând, o decizie importantă atunci când vine vorba despre procesul de slăbire, este reprezentat de consumul alimentelor cât mai naturale și proaspete cu putință.

Femeile din Franța sunt cele care au o înclinație deosebită în ceea ce privește consumul de alimente naturale și proaspete, păstrându-se departe de cele procesate. Începând chiar de la micul dejun, atunci când consumăm deseori cereale, acestea aleg cereale naturale, cu o varietate de fructe și legume, în ceea ce privește prânzul, aleg carne și lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, de asemenea consumate cu moderație, iar seara aleg să consume alimente bogate în nutrienți, care oferă totodată și o senzație de sațietate aparte.
Astfel, acestea reușesc să își mențină greutatea corporală echilibrată, dar să beneficieze și de o sănătate generală. Cu alte cuvinte, acestea reușesc să își mențină silueta suplă, prin intermediul consumului bogat de fructe și legume, în porții echilibrate, alegerile fiind deseori sănătoase. Ar trebui să acordăm o prioritate aparte acestui aspect, în special atunci când ne dorim să slăbim, pentru că este esențial pentru sănătatea noastră, având parte de doza de proteine și vitamine esențiale organismului nostru, prioritizate fiind întotdeauna fructele și legumele proaspete, în locul celor congelate.
De exemplu, putem consuma mai des salate, fie că este vorba despre cele alcătuite din legume sau fructe, fiind un fel de mâncare consumat cu plăcere de fiecare dată, însă și cu moderație. În zilele friguroase de iarnă, femeile din Franța obișnuiesc să consume fructele și legumele sub formă de smoothie-uri.

Citește și: 8 greșeli pe care să nu le faci în timpul unei diete

alimente pentru pierdere in greutate
Cum să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Apa ca băutură principală

Indiferent de faptul că obișnuim să bem sucuri acidulate, naturale, smoothie-uri, cafea și așa mai departe, femeile din Franța obișnuiesc să prioritizeze întotdeauna apa ca fiind o băutură principală în viața de zi cu zi.

Aceasta este văzută ca fiind o practică fundamentală atunci când vine vorba despre sănătatea generală, dar și despre controlul greutății lor, consumând întotdeauna apa în locul băuturilor zaharoase sau alcoolice. Atunci când vine vorba despre consumul de băuturi în timpul mesei, apa este cea care ajută digestia și asigură o hidratare corespunzătoare, fiind totodată una importantă vine vorba despre controlul poftei de mâncare, dar și despre menținerea unui metabolism eficient.
O hidratare adecvată este întotdeauna importantă pentru noi, atât pentru sănătatea generală, cât și pentru sănătatea pielii, contribuind la un aspect mai sănătos și mai radiant al acesteia, acesta fiind unul dintre motivele pentru care se și recomandă să consumăm o cantitate generoasă de apă în fiecare zi. De asemenea, apa este cea care ne poate ajuta și la potolirea foamei, pentru a evita gustările dintre mese.

Cum să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Mâncând fără distragere

De menționat este și faptul că, în momentul în care mâncăm, ar trebui să o facem fără vreo distragere în jurul nostru. Femeile din Franța sunt cele care au obiceiul de a mânca fără distrageri, mai exact, fără să se uite la televizor sau să folosească telefonul. Aceasta este modalitatea prin intermediul căreia, se concentrează pe deplin asupra mesei, apreciază fiecare mușcătură și sunt atente la sațietatea corpului lor. Aceasta este cea care semnalează faptul că se poate preveni consumul excesiv de alimente, pentru ca experiența gastronomică să fie una mai plăcută. Pe lângă faptul că acest aspect contribuie la o digestie mai eficientă, și se pune mai mult accent pe aromă și textură, cea a alimentelor consumate. De asemenea, tot în Franța, este mai puțin obișnuit să mănânci sau să bei în timpul mișcării, mai exact, în momentul în care nu te afli în propria casă, atunci când mergi pe stradă, ești în tren sau un autobuz. Acolo, acesta este un gest nepotrivit din punct de vedere cultural, fiind și motivul tot pentru care se apreciază mult mai mult experiența de a mânca, timpului de gătit, alegerii și bucuriei varietății de produse proaspete, aflate pe masă.

cum sa pierzi in greutate mai usor
Cum să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Mișcare integrată în stilul de viață

Femeile din Franța  sunt cele care pun accent și pe stilul lor de viață, mai exact pe mișcare. Acestea au o abordare diferită în ceea ce privește activitatea fizică, optând deseori pentru integrarea mișcării în rutina lor de zi cu zi, dedicându-se în exclusivitate exercițiilor intense, mersului pe jos, cu bicicleta, alergarea pe scări și așa mai departe. Acestea sunt doar câteva dintre exercițiile care le ajută să își mențină greutatea, în mod natural, în viața de zi cu zi. Acest aspect le ajută pe acestea, ci pe oricare dintre noi, să contribuim la sănătatea generală, dar și la o stare de bine crescută. În ciuda faptului că poate nu obișnuiți ca în viață de zi cu zi să introduceți și exerciții fizice, trebuie totuși să existe de cel puțin 3 ori pe săptămână aceste exerciții, sau în general o mișcare integrată în stilul vostru de viață, pentru a contribui la procesul de slăbire. Există nenumărate modalități prin care puteți face sport, fie că este vorba despre mersul pe jos, alergatul în parc sau o plimbare pe plajă, ideea principală este ca mișcarea să fie integrată în stilul de viață cât mai atrăgător cu putință, pentru a putea păstra acest obicei pe o durată mai lungă de timp.

proces de pierdere in greutate
Cum să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Porții mai mici pentru o mai mare satisfacție

Așa cum am menționat și anterior, pe lângă faptul că ar trebui să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete, și să nu avem vreo distragere în momentul în care ne luăm masa, ar trebui de menționat și faptul că mâncarea trebuie să fie servită în porții cât mai mici pentru a avea o satisfacție cât mai mare. Femeile din Franța sunt cele care obișnuiesc să se bucure de mese în porții mai mici, astfel încât să existe o varietate mai mare de alimente însă fără să depășească din punct de vedere cantitativ. Din acest punct de vedere, secretul constă în a savura fiecare bucată, acestea concentrându-se mai degrabă pe calitatea alimentelor consumate, decât pe cantitatea lor. Cu alte cuvinte, acest aspect contribuie și la o alimentație mai lentă, dar și mai atentă, ceea ce permite organismului să identifice mai clar momentul în care este săturat, fără să existe un consum excesiv de alimente. Astfel, este pusă în practică în mod eficient o modalitate de menținere și obținere totodată a unei greutăți dorite și sănătoase, susținând controlul porțiilor consumate.

Cum să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]

Ascultă de corpul tău

Nu în ultimul rând, pentru a putea face față acestui proces de slăbire,  ar trebui ca în primul rând să ascultați de propriul corp. Aspectul important în această privință este legat de momentul în care alegeți să mâncați, moment în care corpul cere acest lucru, și nu mâncați doar de dragul de a mânca, fie din stres, din obișnuință sau din plictiseală. Există nenumărate persoane care au momente în care deși nu le e foame, aleg să consume diverse gustări sau chiar și mâncare, fără semnale de foame și sațietate. Dacă veți ține cont de ceea ce corpul vă transmite, veți evita cu ușurință supraalimentarea, având totodată și o relație mult mai sănătoasă cu alimentele consumate. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

pierdere in greutate
Cum să pierzi în greutate[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

5 obiceiuri simple care te vor face să pierzi în greutate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies