8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine. Când îți deschizi sufletul, el se retrage

8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine. Când îți deschizi sufletul, el se retrage
8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine

Află din rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care un bărbat se îndepărtează de tine!

În zilele noastre, multe cupluri ajung să se despartă din cauza comportamentului care ridică multe semne de întrebare, al partenerului de viață. De multe ori, femeile ajung să se confrunte cu un comportament bizar și neașteptat al bărbatului de lângă ele, mai exact cel de retragere. Află din rândurile următoare care sunt posibilele motive pentru care un bărbat bate în retragere, deși i-ai oferit sufletul pe tavă!

8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine

Frica de a-și pierde libertatea

8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Căsnicia în pragul sfârșitului: Explorarea celor 5 etape ale declinului și posibilitatea de a repara relația

De multe ori, pentru anumiți bărbați, ideea de a se angaja pe termen lung într-o relație poate fi înfricoșătoare.

Astfel, cu toate că se simt bine alături de persoana iubită, gândul că relația ar putea implica compromisuri sau restricții îi poate determina să bată în retragere și să își dorească mai multe libertate pentru a experiența lucruri noi. În acest caz, este important ca partenerii de viață să comunice deschis despre nevoile și așteptările lor pentru a evita această teamă subconștientă.

Nu este genul care se căsătorește

Un alt motiv pentru care bărbații se îndepărtează de partenere este diferența în ceea ce privește dorințele pe termen lung al acestora. Mai precis, dacă el nu este interesat să se căsătorească sau să aibă o relație pe termen lung, este important ca femeile să acționeze ca atare și să ia în serios acest motiv, pentru a se agăța de speranțe nerealiste care vor conduce, în mod inevitabil, spre multă durere.

Obiective de viață diferite

8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: 9 lucruri pe care toate cuplurile ar trebui să le facă o dată pe an. Activități de cuplu menite să vă consolideze relația

Diferențele în ceea ce privește obiectivele de viață, spre exemplu, locul de trai, dorința de a avea copii sau stilul de viață preferat, pot fi niște motive extrem de întemeiate.

Chiar dacă relația este minunată în alte privințe, aceste discrepanțe pot conduce la retragerea unui bărbat care nu vede o cale comună de viitor cu femeia de lângă el.

Nesiguranțe personale și frici nerezolvate

De asemenea, bărbații se retrag din relații din cauza fricilor lor personale nerezolvate, iar în această categorie se află teama de abandon sau frica de eșec într-o relație.

Așadar, în loc să își ia inima în dinți și să confrunte aceste emoții, ei aleg, de cele mai multe ori, să se retragă pentru a evita vulnerabilitatea și posibilele conflicte.

Are alte priorități

8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine[Sursa foto: freepik]

Atunci când un bărbat are alte priorități care îi ocupă timpul și energia, capacitatea lui de a se angaja pe deplin într-o relație amoroasă poate fi limitată și problematică.

Partenera de viață trebuie să recunoască și să accepte limitele lui de timp, pentru a găsi un echilibru care să funcționeze pentru amândoi.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Simte presiune

Un alt motiv este presiunea excesivă a bărbaților, aceea de a lua decizii importante sau de a avansa într-o relație. Mai exact, dacă simte că este forțat să facă pași pe care nu îi simte confortabili sau pregătit să îi facă, este posibil să se distanțeze pentru a-și păstra claritatea mentală și echilibrul.

Nevoia de o pauză de la emoțiile copleșitoare

8 motive pentru care un bărbat se îndepărtează de tine[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, bărbații pot avea nevoie periodic de o pauză de la emoțiile intense ale unei relații. După perioade de intensitate emoțională, aceștia își pot dori să se retragă pentru a se recupera și pentru a se regăsi.

Conexiune emoțională insuficientă

În unele cazuri, bărbații se pot retrage pentru că nu simt o conexiune emoțională profundă și autentică cu partenera lor de viață. Cu alte cuvinte, atracția inițială sau compatibilitatea superficială pot fi depășite de lipsa unei conexiuni emoționale suficient de profunde pentru a construi o relație durabilă și sănătoasă.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Reflexii în iubire: impactul profund al romantismului asupra dinamicii relațiilor personale

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies