8 plante de apartament otravitoare, periculoase pentru copii si adulti

8 plante de apartament otravitoare, periculoase pentru copii si adulti
8 plante de apartament otravitoare, periculoase pentru copii si adulti

Daca iti plac plantele, probabil ca ai in casa cel putin cateva ghivece cu flori pe care le ingrijesti cu drag si de a caror frumusete te bucuri de fiecare data cand treci pe langa ele.

Dar te-ai gandit oare ca e posibil ca unele dintre plantele pe care le indragesti atat de mult pot pune in pericol sanatatea ta si a familiei tale?

Poate pentru noi, adultii, contactul cu plantele otravitoare de interior nu este atat de periculos. Insa cand vine vorba despre copii, lucrurile pot lua o intorsatura dramatica de-a dreptul. Prin urmare, te invit sa afli care sunt unele dintre cele mai otravitoare plante prezente in multe dintre casele si apartamentele noastre, pentru a le tine la distanta de copii, dar si de animalele de companie pe care le ai.

Leandrul

In tarile din zona Mediteranei Leandrul este plantat adesea pe marginea drumurilor sau este folosit in delimitarea sensurilor de pe autostrazile intens circulate in scopul de a tine la distanta animalele salbatice de drumurile si soselele publice, unde pot provoca accidente de circulatie. Ideea este ca seva acestor arbusti ornamentali pe care ii intalnim in multe dintre casele romanilor este extrem de toxica, provocand intense dureri intestinale, iar daca vine in contact cu ochii poate duce la orbire.

O legenda din Grecia – tara unde intalnesti leandri la tot pasul – spune ca pe vremuri, femeile isi amenintau sotii infideli asezand o crenguta de Leandru langa farfuria cu mancare, in semn ca daca nu se vor cuminti vor folosi aceasta planta toxica la gatit.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Planta asta te scapa de arsuri, ulcer si hemoroizi!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies