9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate

ceai verde

9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate

Ceaiul verde poate oferi organismului nostru nenumărate beneficii. Însă știați de acestea?

Aflați din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre beneficiile oferite organismului, de către ceaiul verde.

 

9 beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde

1. Ceaiul verde este bogat in antioxidanți

Polifenolii, compuși naturali care reduc inflamația și ajută la combaterea cancerului, sunt abundenți în ceaiul verde. Catechinele și alte antioxidante din ceaiul verde pot ajuta la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi.

Galatul de epigalocatechină (EGCG), una dintre cele mai puternice catechine din ceai verde, a fost studiat pentru potențialul său de a trata o varietate de boli. Poate fi una dintre principalele cauze ale proprietăților sale medicinale puternice.

Citește și: Alimente pentru un creier fericit: 7 opțiuni sănătoase care te ajută să-ți menții energia și bunăstarea mentală

9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente care te balonează. Cum să previi senzația de balonare

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

2. Îmbunătățește funcția creierului

Ceaiul verde funcționează mai mult decât atât. De asemenea, poate ajuta la stimularea funcției creierului, ceea ce vă poate ajuta să fiți mai inteligent. Ceaiul verde conține cofeina, un stimulent cunoscut, care este suficient pentru a provoca un răspuns fără a provoca efectele nervoase asociate cu consumul excesiv de cafea. În plus, conține aminoacidul L-teanină, care poate lucra împreună cu cofeina pentru a crește funcția creierului și starea de spirit.

3. Crește arderea grăsimilor

Ceaiul verde este probabil inclus pe lista oricărui supliment pentru ardere a grăsimilor. Cercetările arată că ceaiul verde are potențialul de a îmbunătăți ratele metabolice și arderea grăsimilor. Din acest motiv, studiile arată că consumul de ceai verde poate ajuta la reducerea grăsimii corporale, în special în zona abdominală.

ceai verde beneficii
9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate[Sursa foto: freepik]

4. Are proprietăți antibacteriene și antivirale

Ceaiul verde are calități antibacteriene și antivirale naturale care pot ajuta la combaterea infecțiilor. Catechinele din ceaiul verde ucid bacteriile și inhibă viruși precum virusul gripal, reducând riscul de infecții. Datorită proprietăților sale antibacteriene, consumul de ceai verde este asociat cu un risc mai mic de carii dentare și cu o igienă orală mai bună.

5. Îmbunătățește sănătatea inimii

Ceaiul verde este minunat pentru inima și este asociat cu o mortalitate mai mică din toate cauzele, inclusiv bolile cardiovasculare, atunci când este consumat.

Îmbunătățirea nivelurilor de colesterol total și a colesterolului LDL (rău) sunt câteva dintre principalii factori de risc asociați cu aceste boli, iar ceaiul verde le ajută să le reducă.

beneficii ceai verde
9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

6. Sprijină sănătatea pielii

Antioxidanții din ceaiul verde protejează pielea de poluare, raze ultraviolete și alți factori de stres din mediu. Este posibil să se reducă semnele de îmbătrânire prin aplicarea locală a ceaiului verde sau consumarea acestuia. Ceaiul verde, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, ajută, de asemenea, la reducerea acneei și a iritației pielii.

7. Stabilizează nivelul zahărului din sânge

Consumul regulat de ceai verde a fost demonstrat a fi benefic pentru persoanele cu diabet zaharat sau cu risc de a dezvolta această afecțiune, deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Polizaharidele și polifenolii din ceaiul verde ajută la reducerea absorbției glucozei din sânge, ceea ce poate preveni creșterea bruscă a zahărului din sânge după mese.

cum se consuma ceaiul verde
9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate[Sursa foto: freepik]

8. Întărește funcția imună

Ceaiul verde, care are proprietăți antivirale și antibacteriene, poate, de asemenea, să stimuleze sistemul imunitar al organismului. Ceaiul verde, în special EGCG, întărește sistemul imunitar și ajută la prevenirea gripei. Conform Healthline, in cea mai mare parte, ceaiul verde este apă, prin urmare, vă poate ajuta să vă hidratați și să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide. De asemenea, conform National Library of Medicine, apa reprezintă un nutrient critic.

9. Îmbunătățește densitatea osoasă

Potrivit unor studii, antioxidanții din ceaiul verde pot reduce riscul de osteoporoză prin îmbunătățirea calității și rezistenței oaselor. Ceaiul verde, care are o cantitate mare de fluor, ajută și la menținerea densității osoase.

ceai verde beneficii pentru sanatate
9 beneficii dovedite ale ceaiului verde pentru sănătate[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Alimente care te balonează. Cum să previi senzația de balonare

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies