A văzut toată viața lumină și umbră și nu a simțit nevoia de a vedea mai mult. Cum este viața Petrei: „Nu este punctul central al vieții mele.”

A văzut toată viața lumină și umbră și nu a simțit nevoia de a vedea mai mult. Cum este viața Petrei: „Nu este punctul central al vieții mele.”
A văzut toată viața lumină și umbră și nu a simțit nevoia de a vedea mai mult. Cum este viața Petrei: „Nu este punctul central al vieții mele.”

Petra a povestit despre cum este viața ei în umbră și cu ce anume a înlocuit necesitatea de a vedea.

Povestea Petrei Pintelei este pe cât de emoționantă, pe atât de încurajatoare și plină de optimism, deoarece, în ciuda faptului că vede doar 5%, lecțiile pe care le-a învățat sunt mult mai mari.

Cu ce a înlocuit Petra necesitatea de a vedea

Citește și: Operația de micșorare a stomacului. Ce presupune mai exact?

Petra Pintilei
Petra Pintilei[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: „M-am trezit fără să-mi simt mâinile și picioarele.” Anca Serea se confruntă cu probleme de sănătate! Anunțul îngrijorător făcut pe rețelele de socializare

Petra a povestit, în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar, despre cum a trăit toată viața între lumină și umbră și cum nu simte necesitatea de a vedea deocamdată. Are momente când se gândește cum este văzută de ceilalți, însă altele sunt prioritățile ei și se gândește cum să trăiască frumos în fiecare zi. 

„M-am născut cu o vedere de 5%, adică lumină și umbră. Despre nevoia de a vedea eu nu știu ce să spun pentru că nu o simt, pentru că la ora actuală nu există un tratament medical care să îmi redea vederea și dacă va fi vreodată ceva sigur, atunci voi decide, însă nu este punctul central al vieții mele. Și nu doar vindecarea aceasta medicală este ceea ce urmăresc, ci vindecarea prin a trăi frumos în viața de zi cu zi.
M-a ajutat puțin, totuși, faptul că nu mă ghidez după aceste principii vizuale, despre care am înțeles că sunt foarte importante în viața multor persoane, felul în care arăți, felul în care te prezinți, iar nevoia de a fi văzut o am și eu. Sigur că încerc întotdeauna să nu o las să îmi acapareze toată viața și să stau în fiecare zi să mă gândesc „oare sunt astăzi apreciată?” Dar e un sentiment uman.”,
a povestit Petra.

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Petra a reușit să învețe 6 limbi străine

Petra Pintilei
Petra Pintilei[Sursa foto: Facebook]

Petra  este nevăzătoare din naștere, însă se bazează foarte mult pe simțul auditiv, astfel că a reușit să studieze numeroase limbi străine. Astfel, tânăra știe să vorbească engleză, franceză, spaniolă, portugheză, rusă și turcă.  “Simțul auditiv a preluat foarte mult din ce văzul trebuia să-mi ofere. Și atunci sunetele diferite, mai ales cele ale limbilor străine și muzica, au fost lumea mea de imaginație, de joacă, de împlinire a dorințelor.

Și am făcut cursuri de limbi străine. Mama mea a văzut că am acest potențial de a învăța și m-a expus limbilor străine. Am învățat să mă exprim mai ușor pentru că le-am învățat de copil”, a povestit tânăra.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum a slăbit Andreea Marin 20 de kilograme? Îndrăgita prezentatoare TV a vorbit despre echilibrul din viața ei. „Nu am restricții față de nimic, nu am renunțat în totalitate la ceva”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies