Aceasta este boala care ucide mai mulți români decât cancerul

Aceasta este boala care ucide mai mulți români decât cancerul
Aceasta este boala care ucide mai mulți români decât cancerul

Mortalitatea prin boli cardiovasculare este de trei ori mai mare decât cea prin cancer, în timp ce 7.4 milioane de pacienți din România sunt afectați de hipertensiune. Afirmațiile au fost făcute de președintele Societății Române de Cardiologie, Dragoș Vinereanu.

Boala care ucide mai mulți români decât cancerul

Medicul a declarat că speranța de viață se corelează în ceea ce se întâmplă în majoritatea țărilor europene cu PIB-ul blocat.

Din păcate, controlul tensiunii arteriale reprezintă în continuare un eșec. La pacienții nediabetici valorile tensiunii arteriale controlate sunt de doar 38%, iar la pacienții diabetici mai redus, 33%. Ceea ce înseannă că, deși avem medicamente disponibile, deși pacienții iau aceste medicamente, nu le iau cum trebuie și la dozele care trebuie și ca atare pacienții cu hipertensiune arterială sunt controlați unul din

trei”, a precizat medicul cardiolog Dragoș Vinereanu, citat de Agerpres.

Citeste si: Andreea Mantea a slăbit cu ajutorul unei diete-minune! Ce a mâncat vedeta ca să scape de kilogramele în plus

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Potrivit Florentinei Furtunescu, de la Institutul Național de Sănătate Publică, „bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, fiind responsabile de aproximativ 58% din totalul deceselor”.

„Numai hipertensiunea arterială a generat în anul 2017 circa 30.000 de decese. O bună parte din decesele prin boli cardiovasculare ar putea fi evitate sau amânate prin răspunsul prompt al sistemului de sănătate și prin politici de sănătate publică ce vizează orientarea către un alt stil de viață sănătos”, a subliniat Florentina Furtunescu.

Sursă foto: 123rf.com

Citeste si: Are 50 de ani, dar arată mai bine decât multe tinere de 20! Jennifer Aniston a mărturisit cu ce îşi tratează ridurile! Foloseşte o cremă care costă doar 5 lei

Citeste si: Prima reacție a lui Ilie Năstase după ce Brigitte s-a căsătorit cu Florin Pastramă: „Trebuia să renunțe mai demult...”

Citeste si: „M-am îmbătat la o petrecere şi am făcut sex cu soţul celei mai bune prietene. Acum mi s-a întâmplat ceva uluitor şi nu ştiu ce să fac mai departe”



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

A murit Robert Bernstein. Fondatorul Human Rights Watch avea 96 de ani

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies