Aceasta este cea mai simpla si mai gustoasa reteta de zacusca!

Aceasta este cea mai simpla si mai gustoasa reteta de zacusca!
Aceasta este cea mai simpla si mai gustoasa reteta de zacusca!

O zacusca buna si care nu mucegaieste niciodata este cea in care au fost folosite numai legume si ulei de cea mai buna calitate.

 

Care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru zacusca
3 kg vinete, 500 g ceapa, 1 kg ardei gras, 1 kg gogosari, 200 g pasta de tomate, 700 ml ulei, 20 boabe piper negru, 6 frunze de dafin, 3 linguri de sare.
Cum preparam zacusca
Vinetele, ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare, apoi se trec pe rand prin masina de tocat.
Ceapa, tocata marunt, se caleste foarte putin in ulei, pana devine usor aurie. Se adauga peste ceapa, ardeii si gogosarii si se lasa in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa, la foc domol, amestecandu-se din 5 in 5 minute. Dupa 15 minute se adauga vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba toate. Zacusca va fierbe la foc mic, amestecandu-se des, iar spre sfarsit chiar incontinuu.
Se va folosi un tuci sau o cratita in care preparatul sa nu se prinda de fundul vasului. Zacusca este gata cand uleiul se ridica la suprafata.
Sursa, sursa foto: Jurnalul.ro

Care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru zacusca

3 kg vinete, 500 g ceapa, 1 kg ardei gras, 1 kg gogosari, 200 g pasta de tomate, 700 ml ulei, 20 boabe piper negru, 6 frunze de dafin, 3 linguri de sare.



Cum preparam zacusca

Vinetele, ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare, apoi se trec pe rand prin masina de tocat. Ceapa, tocata marunt, se caleste foarte putin in ulei, pana devine usor aurie. Se adauga peste ceapa, ardeii si gogosarii si se lasa in continuare sa se caleasca impreuna cu ceapa, la foc domol, amestecandu-se din 5 in 5 minute.
Dupa 15 minute se adauga vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba toate. Zacusca va fierbe la foc mic, amestecandu-se des, iar spre sfarsit chiar incontinuu. Se va folosi un tuci sau o cratita in care preparatul sa nu se prinda de fundul vasului. Zacusca este gata cand uleiul se ridica la suprafata.

Sursa, sursa foto: Jurnalul.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Larisa Uță, despre cum fostul partener de viață, Alin Oprea, și-a dat copilul în judecată pentru a anula contractul de donație. “E varianta în care îi distrugi viitorul copilului tău.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Kanal D, lider incontestabil în audiențe cu Știrile Kanal D de la ora 12:00, prezentate de Cristina Dorobanțu #Ediția de prânz a Știrilor Kanal D a plasat statia pe primul loc, pe toate targeturile monitorizate

În ce zile și la ce oră va fi difuzat noul serial turcesc „Inimă rebelă”, care va începe pe 2 octombrie la Kanal D

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies