Aceasta supa are proprietati vindecatoare si te apara de raceli, infectii ale urechii sau gripe.
Un studiu al Universitatii din Washington a descoperit ca usturoiul este de 100 de ori mai puternic decat antibioticele prescrise de medici.
Ingrediente
2 cepe mari, taiate marunt
50 catei de usturoi, curatati
1 lingura de cimbru proaspat tocat
1 cana de smantana grasa
1 mana de ierburi proaspete, patrunjel sau dafin
2 lingurite de ulei de masline
2 linguri de unt
1,5 litri de supa de pui
3 cani de paine veche, taiata in cuburi
Mod de preparare
Pentru inceput, preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune usturoiul in folie de aluminiu si ulei de masline si coace timp de 90 de minute. Lasa apoi la racit.
Intr-un vas, la foc mediu, adauga doua linguri de ulei de masline cu unt. Coace cepele timp de 10 minute.
Apoi, adauga usturoiul in ceapa. Pune supa de pui, cimbrul si ierburile. Da focul mai incet, adauga painea si lasa la inmuiat timp de cinci minute.
Scoate ierburile si amesteca supa intr-un blender pana cand obtii o textura cremoasa. Adauga smantana.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro