Fie ca vorbim despre o ciocolata careia i-a aparut un strat albicios sau despre o paine cu mucegai, trebuie sa stim care sunt alimentele care ne fac bine si dupa ce expira.
Lapte- Va rezista cu pana la 50% mai mult daca este tinut la o temperatura mai mic.
Oua- Pot fi pastrate intre trei si cinci saptamani, insa la o temperatura sub 5 grade Celsius.
Alimente cu zahar- Orice are cantitati mari de zahar, precum gemuri sau miere, poate fi consumat dupa data de expirare.
Muraturi si Kimichi- Esti in siguranta daca mananci alimente care sunt conservate prin sarare, uscare sau otet.
Chipsuri- Chiar daca s-au inmuiat, sunt procesate intes si pline de sare.
Biscuiti- Sunt procesati intens si pot fi consumati mult timp dupa data de expirare. Daca par prea moi, pune-i in cuptor si fa-i crocanti din nou.
Paste uscate- Alimentele uscate, precum pastele negatite, pot fi tinute pe o perioada nedeterminata in recipiente bine inchise.
Paine- Daca o tii in congelator, va rezista foarte mult timp. Ai grija sa tai partile cu mucegai daca gasesti.
Alimente la conserva- Le poti prelungi viata daca le tii intr-un loc intunecat si racoros.
Salata impachetata- Cat timp nu a aparut mucegai pe ea, salata poate fi consumata.
Ciocolata- Poate rezista mult timp. Daca ii apare un strat alb la suprafata este din cauza ca grasimea se topeste cand este expusa la aer si urca la suprafata.
Sursa: dailymail.co.uk
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro