Aerobic sau fitness? Ce sa alegi în funcție de obiectivele tale

aerobic sau fitness
Aerobic sau fitness

Sportul este necesar pentru fiecare persoană, indiferent de vârstă. Este important să facem mișcare, nu doar pentru pierderea în kilograme, ci și pentru sănătate și starea de bine pe care ne-o oferă. Pentru femei, fitnessul și aerobicul sunt unele dintre cele mai populare activități sportive.

Descoperă în rândurile de mai jos ce beneficii au fiecare dintre aceste sporturi, dar și ce activitate este mai potrivită pentru tine.

Ce să alegi, aerobic sau fitness, în funcție de obiectivele tale?

Citește și: Tofu și beneficiile sale puternice asupra corpului tău

diferenta dintre aerobic si fitness
Diferența dintre aerobic și fitness[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Descoperă secretele transformării. Cel mai eficient mod de a pierde în greutate pentru femeile peste 40 de ani

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cu toate că de multe ori oamenii tind să creadă că fitnessul și aerobicul sunt aproape același sport, acestea se diferențiază din multe aspecte. În funcție de fiecare individ, dar și se obiectivele pe care vrea să le obțină, este esențial să știe ce sport să își aleagă, pentru a avea rezultatele dorite, dar și pentru a se simți bine.

Aerobicul este o activitate preferată de numeroase persoane, deoarece se poate realiza atât într-o sală de sport, cât și în aer liber, sau chiar și acasă, dacă avem o bicicletă staționară sau un stepper.

Aerobicul constă în diverse exerciții ce ne pun corpul în mișcare, special concepute pentru a crește ritmul cardiac. Acestea sunt ghidate de un antrenor și se fac împreună cu alte persoane. Avantajele acestui sport sunt acelea că ne ajută să avem o stare de spirit mai bună, dar și un somn mai liniștit, previne apariția unor afecțiuni cardiovasculare și de asemenea, este eficient pentru slăbit. Pentru unele persoane, faptul că aerobicul se practică alături de alte persoane și sub ghidajul unui antrenor, reprezintă un avantaj, în schimb pentru altele, acest aspect este un dezavantaj.
Cu toate acestea, aerobicul nu este potrivit pentru persoanele care își doresc să aibă un trup extrem de tonifiat.

Fitnessul a devenit din ce în ce mai popular în ultima perioadă, chiar și pentru femei. Doamnele care își doresc să scape de multe kilograme în plus, care vor să slăbească într-un timp mai rapid sau care doar au ca scop tonifierea corpului, pot alege să facă fitness.

Acest tip de sport nu doar că te face să arăți incredibil, ci și să te simți bine, să fii mai flexibil, reducând riscul de boli cardiovasculare și crescând rezistența musculară. De cele mai multe ori, acest sport se face într-o sală de fitness, acolo unde avem numeroase aparate și accesorii necesare antrenamentului. În funcție de preferință, putem opta să facem acest sport alături de un antrenor personal, sau singuri.
Multe persoane aleg acest sport în detrimentul aerobicului, deoarece antrenorul se poate axa doar pe tine și pe modul în care execuți exercițiile. Totuși, există și dezavantaje ale fitnessului: rezultatele pot apărea mai greu, nu poate fi realizat de persoanele care se confruntă cu afecțiuni respiratorii. De asemenea, oamenii are fac fitness sunt mai expuși la accidentări, entorse sau dureri de spate.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nu uita de importanța dietei pentru un obiectiv reușit

beneficii aerobic
Beneficii aerobic[Sursa foto: Freepik]

Indiferent de cât de mult sport facem, alimentația joacă un rol esențial atât pentru aspectul fizic, cât și pentru sănătate. Chiar dacă alegi să faci aerobic sau fitness, este important să ai o dietă sănătoasă, eliminând pe cât se poate alimentele procesate, zahărul și mâncarea de tip fast-food. Alege să introduci în alimentația ta de zi cu zi alimente cât mai bogate în vitamine și minerale, carne slabă, fructe, legume și fibre sănătoase.

De asemenea, pentru un obiectiv reușit, cantitatea trebuie și ea luată în calcul. Hidratarea este esențială, mai ales pentru persoanele care fac mișcare. Modul de preparare a mâncării este extrem de important și poate să influențeze rezultatul tău. Spre exemplu, alege să gătești cartofii, carnea sau peștele la cuptor, nu să prăjești aceste alimente în tigaia plină cu ulei.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să găsești motivație să mergi la sală. 2024 e anul tau!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies