Cum să găsești motivație să mergi la sală. 2024 e anul tau!

motivatie sala
Motivație sală

La începutul anului, majoritatea dintre noi ne proiectăm anumite rezoluții, fie că este vorba de o transformare a corpului sau a comportamentului. Totuși, nu trebuie să așteptăm neapărat venirea lunii ianuarie pentru a începe să urmăm un stil de viață sănătos.

Sportul este esențial pentru oricine și nu doar că are beneficii din punct de vedere al sănătății, ci ne va ajuta să arătăm mai bine și să ne simțim mai bine. Cu toate acestea, există multe persoane care nu îndrăznesc să calce pragul unei săli de sport.

Citește și: 6 salate delicioase și sănătoase pentru a scăpa rapid de grăsimea de pe burtă

de ce sa faci sala
De ce să faci sală[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Strategii eficiente și naturale pentru a revitaliza pielea. Cum să ai o piele fermă și fără riduri

Descoperă în rândurile de mai jos cum să îți găsești motivația necesară pentru a merge la sală și pentru a îți crea o rutină foarte eficientă.

Cum să găsești motivație să mergi la sală

Există multe aspecte ale vieții cotidiene care ne împiedică să recurgem la obiceiuri sănătoase. Este posibil să îți dorești să faci această schimbare în viața ta, dar să nu găsești încă motivația de care ai nevoie. Iată câteva sfaturi:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Descoperă ce te împiedică să mergi

În primul rând, este necesar să înțelegi ce nu te-a determinat până în prezent să mergi la sală și să analizezi foarte bine acest aspect, fie că este vorba de lipsă de timp sau teama de necunoscut.

Proiectează-ți rezultatele

cum sa gasesti motivatie sa mergi la sala
Cum să găsești motivație să mergi la sală[Sursa foto: Freepik]

În cazul în care vrei să mergi la sală pentru a slăbi sau pentru a îți modela frumos diverse părți ale corpului, proiectează rezultatul.

O metodă utilă poate fi să vezi des o fotografie cu un corp cu care ți-ai dori să te asemeni. Spre exemplu, poți să alegi o astfel de imagine și să o pui pe ecranul telefonului sau atașată de oglindă. În acest mod, vei fi mai motivat să îți faci un abonament la sala de sport.

Alege un partener cu care să mergi

Multe persoane funcționează mai bine atunci când împărtășesc un scop comun cu altcineva.

Astfel, vă puteți motiva reciproc. Alege o persoană cu care te înțelegi bine, fie că este vorba de iubit, cea mai bună prietenă sau o soră și mergeți împreună la sală. În acest mod, poți percepe activitatea ca una de recreere. De asemenea, multor persoane le este rușine să meargă singuri la sală pentru prima dată, deoarece nu sunt familiarizați cu aparatele și exercițiile. Această metodă poate fi utilă dacă te confrunți cu o astfel de problemă.

Apelează la un specialist

În cazul în care ești lipsit de motivație și știi că nu te vei ține de acest obicei, o variantă foarte utilă poate fi apelarea la un antrenor personal. Acest specialist nu doar că te va ajuta să ajungi mai rapid la rezultatele dorite și să faci exercițiile în mod corect, dar cu siguranță se va ocupa cât să vii de fiecare dată când îți este indicat la sală.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Plătește un abonament anual

Multe săli de sport au posibilitatea de a plăti un abonament anual. În acest mod, te asiguri că te vei duce la sală, fiindcă nu mai există scuza că ți-a expirat abonamentul și de asemenea, nu vei vrea să pierzi o sumă mare de bani.

Creează un program organizat

Multe persoane amână sau nu se duc la sală din lipsă de timp. Totuși, este important să îți creezi programul astfel încât să mergi măcar o oră de trei ori pe săptămână. Este important să prioritizezi sănătatea!

Ce beneficii îți aduce mersul la sală

beneficii mers la sala
Beneficii mers la sală[Sursa foto: Freepik]

Antrenamentele dintr-o sală de sport nu doar că te vor face să fii mai sănătos și vei observa schimbări benefice la nivelul fizicului tău, ci te vor face să îți eliberezi mintea. De asemenea, este o activitate ce te va face să fii mai organizat. Odată ce vei vedea rezultate, nu vei vrea să te mai oprești!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

6 alimente bogate în Omega-3 de care corpul tău are nevoie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies