Ai mancat vreodata prune uscate? Afla de la noi ce se intampla in corpul tau daca faci asta!

Ai mancat vreodata prune uscate? Afla de la noi ce se intampla in corpul tau daca faci asta!
Ai mancat vreodata prune uscate? Afla de la noi ce se intampla in corpul tau daca faci asta!

Prunele uscate pot face magie in corpul tau. Acestea te pot ajuta foarte mult intr-o cura de slabit, te pot ajuta in imbunatatirea digestiei, cat si sa iti mentii sangele si oasele sanatoase, printre multe alte beneficii.

Ai mancat vreodata prune uscate? Afla de la noi ce se intampla in corpul tau daca faci asta! Prunele uscate pot face magie in corpul tau. Acestea te pot ajuta foarte mult intr-o cura de slabit, te pot ajuta in imbunatatirea digestiei, cat si sa iti mentii sangele si oasele sanatoase, printre multe alte beneficii. Pruna uscata este plina de substante nutritive si iti poate oferi tot ce are nevoie corpul tau.

Sa nu mai vorbim de faptul ca reprezinta o gustare delicioasa intre mese, pe care o poti lua cu tine oriunde.

Afla de aici la ce sunt bune prunele uscate

Ai mancat vreodata prune uscate? Afla de la noi ce se intampla in corpul tau daca faci asta!
Ai mancat vreodata prune uscate? Afla de la noi ce se intampla in corpul tau daca faci asta![Sursa foto: PixaBay]

Sprijina mai multe functii ale organismului

Prunele uscate contin potasiu. Potasiul este un macromineral esential pentru corpul nostru si ajuta la prevenirea mai multor boli. Potasiul scade riscul de a avea accident vascular cerebral, mentine oasele sanatoase si ajuta la o crestere musculara sanatoasa.

Potasiul poate chiar si sa promoveze functionaitatea nervoasa adecvata. Ca sa te bucuri de aceste beneficii, poti combina prunele uscate si cu alte alimente, precum legumele verzi, bananele sau merele.

Sunt bune pentru sange

Prunele contin fier, iar deficienta de fier din organism poate provoca anemie. Anemia duce la oboseala severa, probleme cardiace sau pulmoonare si chiar probleme in sarcina. Prunele uscate sunt o sursa  foarte buna de fier si pot preveni genul acesta de probleme.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Prunele uscate imbunatatesc digestia un alt aspect important de mentionat despre prunele uscate este ca sunt bogate in fibre si reprezinta un element cheie care sustine o digestie sanatoasa. Acestea mai contin si sorbitol, un laxativnatural care ajuta la stimularea miscarilor intestinale.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!

Ajuta la scaderea in greutate

Multumita componentei de fibre, consumul de prune uscate te poate ajuta sa te simti plin mai mult timp si sa iti controlezi astfel cu succes greutatea.

Prunele uscate mentin oasele sanatoase si puternice

Persoanele expuse riscului de osteoporoza pot prezenta o scadere a densitatii minerale osoase. Consumul de prune uscate ar putea imbunatati asemenea afectiuni.

 

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies