Fructele sunt atat de variate in forme si culori si raspandesc arome diferite dar, un lucru il au toate in comun, dulceata lor. Astazi vorbim despre avocado, un fruct cu aroma aparte, dar cu o poveste deosebita.
Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile! Fructele sunt atat de variate in forme si culori si raspandesc arome diferite dar, un lucru il au toate in comun, dulceata lor. Astazi vorbim despre avocado, un fruct cu aroma aparte, dar cu o poveste deosebita.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Povestea unui avocado
Pentru cei ce nu cunosc, avocado este un fruct si nu o leguma. Intr-adevar, nu are dulceata celorlalte fructe, dar este plin de grasimi sanatoase pentru organism si poatefi servit cu succes ca atare, ori ca piure intr-o salata sau ca sos de guacamole. Fiecare fruct de avocado contine cu aproximatie 30 de grame de grasimi, dintre care 20 dintre acestea sunt din categoriagrasimilor mononesaturate,adica au efectul de a creste nivelul colesterolului bun si in acelasi timp reduce riscul de boli cardiace.
Citeste si: Cum se prepară dulceața de zmeură ca să reziste mai mult timp
Avocado este bun pentru inima si stomac, cat si pentru minte
Exista studii care demonstreaza ca persoanele varstnice care aleg sa includa in meniul lor fructul de avocado ajung sa aiba functii cognitive ameliorate. Acest efect este datorat unei cantitati ridicate de luteina care se regaseste in componenta fructului de avocado.
Daca il cumperi inainte sa fie copt, pastreaza avocado intr-o punga de hartie
Fructele de avocado se regasesc in magazine in diferite stadii de coacere, in functie de sistemul de aprovizionare si desfacere al acestora. Poti gasi sa cumperi avocado direct copt, perfect pentru consum, sau poti sa il cumperi mai crud. Daca il nimeresti mai crud, ia-l acasa si pune-l intr-o punga de hartie, alaturi de un mar sau o banana, pentru a grabi procesul de coacere.
Poti testa usor stadiul de coacere al unui avocado, apasand usor coaja acestuia si verificand daca este moale. Daca s-a inmuiat, este perfect pentru consum. Daca nu doresti sa il consumi pe loc, atunci pune-l la frigider si pastreaza-l pentru momentul in care doresti sa iti servesti salata sau sosul de guacamole.