Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!

Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!
Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!

Fructele sunt atat de variate in forme si culori si raspandesc arome diferite dar, un lucru il au toate in comun, dulceata lor. Astazi vorbim despre avocado, un fruct cu aroma aparte, dar cu o poveste deosebita.

Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile! Fructele sunt atat de variate in forme si culori si raspandesc arome diferite dar, un lucru il au toate in comun, dulceata lor. Astazi vorbim despre avocado, un fruct cu aroma aparte, dar cu o poveste deosebita.

Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile!
Tot ce trebuie sa stii despre avocado. Avem pentru tine ponturi utile![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Povestea unui avocado

Pentru cei ce nu cunosc, avocado este un fruct si nu o leguma. Intr-adevar, nu are dulceata celorlalte fructe, dar este plin de grasimi sanatoase pentru organism si poatefi servit cu succes ca atare, ori ca piure intr-o salata sau ca sos de guacamole. Fiecare fruct de avocado contine cu aproximatie 30 de grame de grasimi, dintre care 20 dintre acestea sunt din categoriagrasimilor mononesaturate,adica au efectul de a creste nivelul colesterolului bun si in acelasi timp reduce riscul de boli cardiace.

Fructul de avocado mai contine si multe fibre si are puterea de a reduce apetitul, prin urmare, te ajuta sa slabesti.

Citeste si: Cum se prepară dulceața de zmeură ca să reziste mai mult timp

Avocado este bun pentru inima si stomac, cat si pentru minte

Exista studii care demonstreaza ca persoanele varstnice care aleg sa includa in meniul lor fructul de avocado ajung sa aiba functii cognitive ameliorate. Acest efect este datorat unei cantitati ridicate de luteina care se regaseste in componenta fructului de avocado.  

Daca il cumperi inainte sa fie copt, pastreaza avocado intr-o punga de hartie

Fructele de avocado se regasesc in magazine in diferite stadii de coacere, in functie de sistemul de aprovizionare si desfacere al acestora. Poti gasi sa cumperi avocado direct copt, perfect pentru consum, sau poti sa il cumperi mai crud. Daca il nimeresti mai crud, ia-l acasa si pune-l intr-o punga de hartie, alaturi de un mar sau o banana, pentru a grabi procesul de coacere.

Poti testa usor stadiul de coacere al unui avocado, apasand usor coaja acestuia si verificand daca este moale. Daca s-a inmuiat, este perfect pentru consum. Daca nu doresti sa il consumi pe loc, atunci pune-l la frigider si pastreaza-l pentru momentul in care doresti sa iti servesti salata sau sosul de guacamole.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies