Pentru a semnala prezenţa unui dezechilibru, organismul îşi poate alege adesea o supapă la care nu ne-am fi aşteptat. Medicii de specialitate explică pe larg cum se poate ca problemele cu ochii să vină de fapt de la prea mult stres, durerile de inimă să aibă cauze hormonale, iar un banal junghi să ascundă cancer de plămâni.
Simptomele banale, dar sâcâitoare sunt cele care-i aduc pe români la uşa medicilor, numai pentru a descoperi o problemă de sănătate cu rădăcini adânci.
Oboseala care nu se rezolvă nici prin repaos la pat, durerile în locuri neobişnuite ori setea şi foamea excesivă sunt câteva semnale de alarmă ale organismului pe care pacienţii le ignoră cel mai adesea, considerându-le normale.
Femeile cărora le sare ţandăra din orice, se simt mai mereu obosite şi se îngraşă chiar dacă supravieţuiesc cu o dietă de pustnic, ar trebui să-şi verifice glanda tiroidă, „centrul de comandă” al hormonilor.
Situată sub “mărul lui Adam”, la baza gâtului, tiroida secretă două tipuri de hormoni responsabili de buna funcţionare a temperaturii interne, a digestiei, sistemul nervos şi ginecologic etc. Atunci când glanda e prea activă, apare hipertiroidismul, iar când e prea leneşă, hipotiroidismul, oscilaţii de care au parte în special femeile.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>