Alergia de sezon: de ce apare și cum poate fi ameliorată

Alergia de sezon: de ce apare și cum poate fi ameliorată
Alergia de sezon: de ce apare și cum poate fi ameliorată

Dacă strănuți frecvent, îți curge nasul și ai ochii roșii în această perioadă, este posibil să te confrunți cu alergia de sezon.

Deși îți dorești să te bucuri din plin de renașterea naturii, sensibilitatea pe care o ai la polen și praf îți poate da multe planuri peste cap.

Citește în continuare de ce apare alergia de sezon și cum poate fi ameliorată.

Alergia de sezon - care sunt simptomele?

Alergia de sezon, denumită și alergia de primăvară, poate fi recunoscută cu ușurință. Afecțiunea se manifestă prin strănuturi repetate, secreții nazale, ochi roșii, mâncărimi ale nasului, nas înfundat și pierderea mirosului. De asemenea, persoanele care au alergii se mai pot confrunta cu ușoare dureri de cap și stări de moleșeală.

De ce apare alergia de sezon?

Odată ce corpul intră în contact cu un alergen, anticorpii îl consideră un intrus și luptă pentru a-l elimina. Astfel se eliberează în sânge niște substanțe numite histamine, care au drept efect senzațiile pe care le simt persoanele alergice: strănut, rinoree, mâncărimi ale ochilor și alte simptome deja cunoscute.

Principalele tipuri de alergeni sunt - polenul, praful, iarba, acarienii și mucegaiul. Plopul, fagul, cedrul, ulmul, ienupărul, arțarul, dudul, stejarul, salcia și iarba-câmpului sunt câțiva dintre factorii care ți-ar putea provoca alergia.

Alergia de sezon - cum poate fi ameliorată?

Dacă te confrunți cu simptome asociate alergiei de sezon, primul pas pe care trebuie să îl faci este să iei legătura cu un medic specialist. Acesta îți poate recomanda fie teste de piele, fie de sânge pentru a descoperi cauza exactă.

După ce a fost pus diagnosticul, medicul alergolog îți poate recomanda una ori mai multe metode precum: medicamente antihistaminice (orale, oculare sau nazale) ori medicamente antiinflamatorii. Mai pot fi de ajutor suplimente alimentare pe bază de spirulină, querticitină și vitamina C și zinc.

Pentru a ameliora simptomele alergiei de sezon, poți apela și la ajutorul remediilor naturiste, însă este important să le introduci înainte să înceapă sezonul pentru a obține cele mai bune rezultate. Principalii aliați în lupta dusă împotriva alergiilor sunt: trei-frați-pătați, urzica, coacăzul negru, mesteacănul pufos și măceșul. Poți opta pentru o cură cu una ori mai multe dintre aceste plante fie prin consumarea a două căni de ceai pe zi, fie prin administrarea capsulelor ori a tincturii.

În cazul alergiilor persistente, specialistul îți poate vorbi despre desensibilizarea cu vaccinuri antialergenice.

Cu ajutorul unui tratament adecvat, simptomele alergiei de sezon pot fi ameliorate cu succes. 

 

https://pixabay.com/photos/allergy-medical-allergic-allergen-1738191/



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies