Alertă cu bomba! Totul s-a petrecut pe aeroportul Otopeni și a fost nevoie de intervenția trupelor antitero

bomba aeroport otopeni
Alerta cu bomba pe aeroportul Henri Coanda din Otopeni in cursul serii trecute.

Aseară o alertă cu bomba a avut loc pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, iar incidentul a fost semnalat prin apel la 112.

În cursul serii trecute, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, un apel disperat la 112 releva faptul că un dispozitiv exploziv ar fi fost montatla bordul unei aeronave care se pregătea de decolare și avea ca destinație finală capitala Olandei, Amsterdam.

La bordul avionului care urma să plece aseară, 3 octombrie 2020, către Amsterdam se aflau mai bine de 80 de persoane, care au fost nevoite să evacueze aeronava, asta după ce însoțitorii de bord i-au informat că a apărut o alertă de securitate semnalată printr-un apel la 112.

Din nefericire, cursa nu a mai avut loc, pentru că avionul nu a mai decolat.

Alertă cu bomba pe aeroportul Otopeni

Ulterior, după ce au venit la fața locului și au evaluat aeronava, trupele antitero au stabilit că a fost vorba despre o alarmă falsă, însă cursa fusese anulată deja. Cei 87 de pasageri aflați la bordul aeronavei în momentul semnalării alertei cu bomba de pe Henri Coandă Otopeni au fost cazați la un hotel aflat în proximitatea aeroportului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Bomba aeroport henri coanda
O alerta cu bomba a avut loc pe aeroportul Otopeni, iar trupele antitero s-au deplasat la fata locului pentru a evalua situatia.[Sursa foto: PixaBay]

După apelul la 112, pasagerii și echipajul au fost debarcați și conduși către salonul oficial, acolo unde au așteptat mai multe detalii despre cursă care, în final, s-a anulat. După debarcarea persoanelor aflate la bordul aeronavei, și bagajele au fost date jos din cabina avionului, iar pista de decolare de pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni a fost plină ochi de mașini de poliție, ambulanțe și echipaje speciale care au controlat aeronava.

În urma verificărilor, trupele antitero au constatat că nu au găsit echipamente suspecte în cadrul aeronavei care urma să zboare către Amsterdam și că a fost vorba despre o alarmă falsă. Foarte mulți dintre pasageri s-au plâns că o perioadă îndelungată de timp nu au știut despre ce este vorba și deși Serviciul Român de Informații a declarat că este vorba despre o amenințare cu bomba, persoanele aflate la bordul aeronvaei știau deja detalii de la cunoscuți sau de pe internet.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații de ultim moment despre numărul mare de cazuri COVID-19: „Trebuie să ne gândim la...”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Școlile din România se ÎNCHID luni, pe 5 octombrie!

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies