Alexandru Arșinel și Stela Popescu, parteneri de scenă și prieteni pe viață. Mulți au crezut că sunt soț și soție

Alexandru Arșinel și Stela Popescu, parteneri de scenă și prieteni pe viață. Mulți au crezut că sunt soț și soție
Alexandru Arșinel și Stela Popescu, parteneri de scenă și prieteni pe viață. Mulți au crezut că sunt soț și soție

Stela Popescu și Alexandru Arșinel au fost parteneri de scenă pe tot parcursul carierei și prieteni foarte buni. Cei doi au avut o relație foarte strânsă, iar mulți oameni au crezut foarte multe timp că sunt soț și soție.

Alexandru Arșinel  și Stela Popescu au participat împreună la foarte multe spectacole, atât în România, cât și în străinătate. Cei doi au petrecut foarte mult timp împreună, iar majoritatea oamenilor au crezut că sunt soț și soție, dar lucrurile au stat cu totul altfel, deoarece ei erau doar colegi de scenă și prieteni pe viață.

Citeste si: Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel este din ce în ce mai gravă. Actorul a fost transferat la ATI

Alexandru Arșinel și Stela Popescu, parteneri de scenă și prieteni pe viață

Prin anii 1970, Stela Popescu susținea spectacole alături de Ștefan Bănică, tatăl celebrului Ștefan Bănică Jr. Colaborarea lor a luat sfârșit, iar apoi s-a cunoscut cu Alexandru Arșinel, care i-a devenit colegă de scenă și de atunci, prietenă pe viață.

Într-un interviu, Stela Popescu a declarat că Tudor Vornicu a venit la ea acasă, în anul 1971, și i-a spus că este momentul să facă un show de televiziune, iar așa a început să lucreze cu Ștefan Bănică.

 „În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune. Așa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi „urlau” telefoanele: „Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova…”. Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale.

El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979”, a povestit regretata Stela Popescu într-un interviu.

Regretata artistă a mai spus, pe vremea când trăia, că la un moment dat au apărut niște restricții financiare de la primărie și nu mai aveau bani pentru colaboratori. Au reținut-o pe ea și a căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească, iar așa s-a cunoscut cu Alexandru Arșinel.

„Însă, la un moment dat, au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori. M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșinel”, a mai adăugat regretata artistă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Stela Popescu și Alexandru Arșinel
Stela Popescu și Alexandru Arșinel[Sursa foto: Teatru de revistă ,,Constantin Tănase”]

Citeste si: „S-a interpretat un pic”. Alexandru Arșinel a părăsit căminul de bătrâni. Ce au decis fiii actorului

Care este motivul pentru care Arșinel și Stela Popescu au ajuns atât de rapid la inimile publicului

Regretatul artist a spus că publicul îi aprecia, datorită unor emisii pe care le făceau și erau așteptați ca cei care vin să spună ceva și îi bucura acest lucru.

 „Odată cu dorința publicului de a ne vedea, de a mă vedea într-o anumită conjuctură, într-o anumită combinație. Publicul ne aprecia datorită unor emisii pe care le făceam. Eram așteptați ca cei care vin să spună ceva și ne bucura acest lucru. Uneori, unii ne invidiau că spuneam ceea ce spunem și asta o făceam pentru că ne-am câștigat un anumit prestigiu. Pentru mine, întâlnirea cu Stela Popescu a fost o mare realizare a vieții mele, iar despărțirea de ea m-a făcut să pierd o anumită acumulare și protecție de-a lungul anilor”,

a mai spus marele actor.

Marele actor a mai declarat că Stela Popescu a fost mereu alături de el, la fel ca un înger păzitor și a spus că reprezenta un garant și în același timp vedea în întâmpinarea unui Arșinel care la rândul lui era calat pe direcția asta.

 „Reprezenta un garant și în același timp vedea în întâmpinarea unui Arșinel care la rândul lui era calat pe direcția asta. Unul care nu tăcea din gură și care își alesese în repertoriu, în general, rele. Am avut noroc cu Stela, norocul meu. Fiecare se naște cu un anumit destin și eu am avut destinul… adică nu mi-a plăcut să tac, chiar dacă uneori mi-a fost puțină teamă, mi-a fost greu să mă opresc și îmi plăcea, și așa am devenit un luptător. M-am luptat pentru multe lucruri, și ca să fiu responsabil, și ca să găsesc un repertoriu cât mai adecvat, și ca să apăr scriitorii și creatorii care ne scriau pentru spectacol”, povestea actorul.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au fost parteneri de scenă timp de 40 de ani, iar spectacolele din România au fost memorabile, la fel ca și cele din afară. Marele actor a declarat, în urmă cu mai mult timp, despre un turneu de peste hotare, după Revoluția din 1989.

„Un moment marcant pentru noi a fost prima întâlnire cu diaspora din Montreal, Canada, din februarie 1991, când într-o sală de 700 de locuri ne-au aşteptat 800 de oameni, care s-au ridicat în picioare şi ne-au aplaudat minute în şir. Nu s-au mai oprit. Iar nouă, fiind primul turneu peste hotare, ne era teamă de cum vom fi primiţi. A fost un moment extraordinar şi ne aduceam de multe ori aminte despre el. Glumeam adesea: «îţi mai este frică?». Însă cele mai preţioase amintiri ale noastre sunt chiar textele pe care le-am spus de-a lungul anilor. Un text scris la maşină îmi aminteşte de momentele în care repetam, de Stela, de Mihai Maximilian, de Biţu Făltiniceanu, echipa care construia… de acea atitudine, de acea baricadă a revistei româneşti. Boema era într-o zonă liberă, iar drumul acela de la bibliotecă până în bulevard la restaurantul Cina era blocat, nu se mai putea merge, pentru că oamenii veneau să ne asculte la Boema, să audă ce text a mai scris Maximilian sau ce le mai spun Stela şi Arşinel”, a declarat marele actor, în urmă cu mai mult timp.

Stela Popescu și Alexandru Arșinel
Stela Popescu și Alexandru Arșinel[Sursa foto: Teatru de revistă ,,Constantin Tănase”]

Citeste si: „A fost un semn dumnezeiesc”. Cine este soția lui Alexandru Arșinel, Marilena. Femeia este imobilizată la pat

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„S-a interpretat un pic”. Alexandru Arșinel a părăsit căminul de bătrâni. Ce au decis fiii actorului

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies