Alimente care ard grăsimile. Cum aceste 9 alimente pot stimula procesul de pierdere în greutate eficientă!

Alimente care ard grăsimile. Cum aceste 9 alimente pot stimula procesul de pierdere în greutate eficientă!
Alimente care ard grăsimile. Cum aceste 9 alimente pot stimula procesul de pierdere în greutate eficientă!

Află din rândurile de mai jos care sunt alimentele care ard grăsimile!

Mario Popescu, nutriționist, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre alimentele care ard grăsimile.

Care sunt alimentele care ard grăsimile

Semințe de chia 

Alimente care ard grăsimile[Sursa foto: freepik]

Pe lista alimentelor care ard grăsimile se numără  semințele de chia,  care sunt extrem de hrănitoare și versatile, putând fi consumate sub formă de budincă de chia și nu numai.

”Semințele de chia au fost introduse destul de recent în alimentația noastră, sunt sățioase și foarte versatile, le putem consuma în budincă de chia”, a spus specialistul.

Semințe de in

Semințele de in sunt cea mai importantă sursă de acizi grași Omega 3, de origine vegetală. Astfel, ele pot fi consumate alături de un iaurt dimineața, amestecate cu fulgi de cereale sau adăugate în salate.

Pentru a beneficia de proprietățile lor nutriționale, este recomandat să fie consumate sub formă de semințe măcinate. Mai mult decât atât, cantitatea zilnică recomandată este de 1-2 lingurițe.

”Semințele de in sunt cea mai importantă sursă de acizi grași Omega 3, de origine vegetală. Pe ele le putem consuma fie dimineața cu  iaurturi, fie le amestecăm cu fulgi de cereale, fie le putem consuma în salate.

Semințele ar trebui consumate sparte, adică măcinate cât mai proaspăt, pentru că dacă sunt consumate integrale ele vor trece prin tractul intestinal fără să ne ofere vreun beneficiu. Trebuie consumate pe zi undeva la 1-2 lingurițe”, a mai precizat nutriționistul.

Citește și: Alimentele care înving oboseala. Descoperă alimentele naturale care sunt adevărate bombe de energie și te ajută să depășești oboseala

Semințe de dovleac

Alimente care ard grăsimile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Semințele de dovleac sunt o opțiune excelentă de gustare, însă ar trebui consumate în forma lor naturală, fără a fi prăjite. Acestea sunt foarte sățioase și au o cantitate importantă de grăsimi sănătoase.

”Tot ce înseamnă semințe ar trebui consumate undeva la 20 g pe zi.

Semințele de dovleac le putem consuma drept gustare în fiecare zi, dar nu prăjite. Ele sunt foarte sățioase, cu o cantitate foarte mare de grăsimi sănătoase”, a mai spus el.

Avocado

Avocado este un fruct versatil, putând fi consumat ca o salată de guacamole, simplu cu puțină zeamă de lămâie deasupra sau în diverse salate. Mai mult decât atât, pentru ca oamenii să beneficieze de proprietățile sale nutritive, este recomandat să fie consumat zilnic aproximativ 200-300 g de avocado.

”Avocado este un fruct foarte versatil. Ne putem începe ziua cu el într-o salată de guacamole, fie îl putem consuma simplu cu zeama de lămâie deasupra sau poate fi adăugat în salate. Este o sursă foarte importantă de grăsimi sănătoase și asta ne va ajuta în lupta împotrivă kilogramelor. Avocado ar trebui să mâncam undeva la 200-300g pe zi, cam două avocado”, a menționat acesta.

Muștar

Alimente care ard grăsimile[Sursa foto: freepik]

Muștarul este un alt aliment care arde grăsimile, însă nu trebuie amestecat cu mici și pâine în același timp, deoarece această combinație nu este sănătoasă. Cu toate acestea, din când în când, poate avea loc o mică excepție.

”Muștarul nu este recomandat a fi consumat cu pâine, doar cu mici din când în când. Este important să nu îl amestecăm și cu mici și cu pâine pentru că această combinație nu este sănătoasă. Din când în când, ne putem face câte o plăcere”, a mai declarat specialistul.

Ghimbir

Ghimbirul este apreciat datorită capacității sale de a accelera metabolismul și de a crește imunitatea, având în același timp și proprietăți antiinflamatoare. Acesta poate fi consumat în mâncăruri sau sub formă de ceai sau limonadă.

”Ghimbirul este un condiment care nu este folosit doar pentru gustul iute pe care îl are, ci este folosit și pentru că accelerează rata metabolică foarte mult, și asta ne va ajuta să ardem grăsimile mult mai repede. De asemenea, are și proprietăți antiinflamatoare și crește imunitatea. Fie îl consumăm în mâncăruri, fie îl consumăm sub formă de ceai sau limonadă”, a spus acesta.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Semințe de muștar

De asemenea, semințele de muștar pot fi folosite pentru a prepara dressing-uri pentru salate.

”Semințele de muștar se pot adăuga în prepararea dressing-urilor de salate”, a menționat el.

Scorțișoara

Scorțișoara contribuie la stimularea metabolismului și poate fi adăugată în cafeaua de dimineață, cât și în budinca de chia.

”Scorțișoara ajută la accelerarea metabolismului și poate fi folosită peste cafea dimineața, budincă de chia. Scorțișoara va potența foarte mult și activitatea antioxidanților din cafea, și invers”, a mai precizat nutriționistul.

Broccoli

Alimente care ard grăsimile[Sursa foto: freepik]

Broccoli este un aliment cu una dintre cele mai ridicate concentrații de antioxidanți furnizate de natură. De asemenea, nu există o cantitate strict recomandată pentru o masă, astfel că acesta poate fi consumat oricând.

”Broccoli are una dintre cele mai mari cantități de antioxidanți pe care ni oferă natura. Cantitatea recomandată la o masă este de cât putem să mâncăm”, a încheiat el.

Alimente care ard grăsimile[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum slăbim fară să ținem dietă. Descoperă metode eficiente pentru a pierde în greutate într-un mod sustenabil și sănătos

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies