Alimentele care înving oboseala. Descoperă alimentele naturale care sunt adevărate bombe de energie și te ajută să depășești oboseala

Alimentele care înving oboseala
Alimentele care înving oboseala

Află din rândurile următoare care sunt alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru a avea energie pe întreg parcursul zilei.

Alimentația corectă este cheia către un stil de viață sănătos, plin de energie și fără probleme medicale. De aceea, fiecare acțiune a noastră pe care o facem pe parcursul unei zile este influențată într-o oarecare măsură de ceea ce consumăm. Există unele alimente care ne oferă energie pe termen scurt, iar ulterior se instalează o stare de oboseală. Acestea trebuie evitate pentru că pe lângă starea de oboseală pe care ne-o produc ulterior, pot cauza și o serie de afecțiuni medicale.

De asemenea, există o altă categorie de alimente care sunt adevărate bombe de energie, nu ajută să depășim stările de oboseală și ne conservă energia pe întreg parcursul zilei.

În cadrul unei emsiuni, nutriționistul Mario Popescu ne-a spus care sunt acestea și cum ar trebui să le consumăm.

Cel mai mare consumator al organismului este sistemul digestiv. În momentul în care mâncăm ce nu trebuie, nivelul de energie va scădea deoarece toate eforturile organismului și energia organismului se vor duce către sistemul digestiv pentru a metaboliza ceea ce am mâncat.

Rolul alimentelor și a unei mese este să ne dea energie, nu să ne-o fure .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Ceaiul negru, ceaiul verde și cafeaua

Alimentele care înving oboseala
Alimentele care înving oboseala[Sursa foto: freepik]

Aceste trei băuturi sunt excelente atunci când ne simțim obosiți și avem nevoie de un plus de energie. Potrivit specialistului în domeniu, ele conțin cofeină, care ajută la secreția unor neurotransmițători care induc starea de bine, respectiv dopamină și serotonină.

Astfel, sunt recomandate a fi consumate, dar nu în exces și nu alături de îndulcitori, cum ar fi zahărul, care produce inflamație la nivelul organismului.

De asemenea, în cazul consumul de cafea, specialistul în domeniu recomandă să se facă fără lapte deoarece acest aliment reduce numărul antioxidanților din cafea.

Miere cu cătină

Alimentele care înving oboseala
Alimentele care înving oboseala[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În cazul în care nu putem consuma băuturile menționate anterior fără îndulcitori, atunci specialistul în domeniu ne recomandă o variantă mult mai sănătoasă care ne oferă un plus de energie: mierea cu cătină.

Cătina este alimentul care conține cea mai mare cantitate de vitamina C și contribuie astfel la întărirea sistemului imunitar.

 „ În momentul în care avem un sistem imunitar care funcționează la parametrii normali, avem și o stare de bine în permanență.

De aceea, este foarte bine să introducem în alimentația noastră alimente care conțin vitamine și minerale, în special vitamina C .”, a precizat specialistul în domeniu.

Ciocolata neagră

Citește și: Ce să mănânci vara. Cele mai sănătoase alimente de consumat vara!

Alimentele care înving oboseala
Alimentele care înving oboseala[Sursa foto: freepik]

Ciocolata neagră este un aliment foarte gustos, care ne oferă în același timp un plus de energie pe întreg parcursul zile.

Pentru a beneficia de proprietățile sale antioxidante, aceasta trebuie să aibă cel puțin 80-85% cacao și să nu conțină zahăr adăugat.

De asemenea, trebuie să fim atenți la cantitatea pe care o consumăm deoarece are o încărcătură calorică ridicată. În acest caz, 2-3 bucățele pe zi sunt suficiente.

Fructe și legume

Alimentele care înving oboseala
Alimentele care înving oboseala[Sursa foto: freepik]

Fructele și legumele nu trebuie să lipsească din meniul nostru zilnic.

Acestea conțin o serie de vitamine, minerale și fibre, care ajută la procesul de digestie.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Din categoria fructelor care ne oferă un plus de energie în top sunt fructele de pădure, care trebuie consumate zilnic.

De asemenea, în cazul legumelor, specialistul în domeniu ne recomandă ca la fiecare masă să consumăm legume verzi.

 „ Fiecare farfurie la fiecare masă, jumătate din ea ar trebui să fie verde. Un sfert ar trebui să provină din proteine, iar celălalt sfert din carbohidrați cu indice glicemic scăzut .”, a spus specialistul în domeniu.

Kefir

Citește și: Ce poți să mănânci fără să te îngrași. Alimente care oferă energie și au puține calorii

Alimentele care înving oboseala
Alimentele care înving oboseala[Sursa foto: freepik]

Kefirul este un alt aliment ce ar trebui consumat în fiecare zi, datorită proprietăților sale și a energiei pe care ne-o oferă.

Kefirul este dublu fermentat și este cea mai bună sursă de probiotice. Aceste bacterii benefice sunt răspunzătoare de funcționarea normală a sistemului imunitar și a florei intenstinale .”, a explicat specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

3 idei de mic dejun plin de energie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies