Ce să mănânci vara. Cele mai sănătoase alimente de consumat vara!

Ce să mănânci vara. Cele mai sănătoase alimente de consumat vara!
Ce să mănânci vara. Cele mai sănătoase alimente de consumat vara!

O bună nutriție este menținută de apa ingerată. Fără hrană, organismul poate rezista mult timp, dar fără apă poate rezista doar câteva zile. Este foarte important să vă hidratați mai ales pe timpul verii, iar apa este un factor necesar.

Dr. Cezar a vorbit în cadrul unei emisiuni TV care este cea mai bună alimentație pentru vară. În rândurile de mai jos vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a avea o viață sănătoasă, chiar și în timpul celui mai cald anotimp.

Citește și: Beneficiile consumului de ceai: de la îmbunătățirea stării de sănătate, la reducerea stresului

Cum să te alimentezi corect vara

1. Fructe proaspete

Cum să te alimentezi corect vara
Cum să te alimentezi corect vara[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?

2. Legume de sezon

In vacanțe trebuie să avem grijă la hidratare, mai ales vara, dar hidratarea nu înseamnă doar apă. Este bine și indicat să bem apă minerală, deoarece are săruri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

„În vacanțe, trebuie să avem grijă de hidratare, dar hidratarea nu înseamna neapărat doar apă. E bine să bem o apă minerală, care are săruri, pentru că pierdem foarte mulți electroliți, iar noi în România avem foarte multe ape minerale, extraordinar de bune și de sănătoase și eu aș recomanda o apă minerală natural carbogazoasă, cea care vine din pământ, cu gazele din fundul pământului, când se întâlnesc cu pânza freatică și cu rocile, reușesc să aducă în acea

apă mai multe minerale, într-o proporție variabilă.”, a spus doctor Cezar.

3. Salate

Cum să te alimentezi corect vara
Cum să te alimentezi corect vara[Sursa foto: Pexels.com]

4. Smoothie-uri și sucuri natural

Este bine ca apa minerală să fie consumată pe stomacul gol. Dacă bem apă foarte multă atunci când mâncăm, perturbăm digestia, iar acest lucru nu este deloc benefic, mai ales că gazele respective s-ar putea să nu le facă bine unor persoane.

„Deci, recomand mai multe ape de acest fel și nu neapărat un singur tip. Apa minerală pe stomacul gol, dacă bem apă foarte multă la masă perturbă digestia și nu este bine, mai ales că gazele respective s-ar putea să nu le facă bine unora. Deci apa minerală dacă e foarte gazoasă putem să agităm puțin sticla să scoatem excesul de gaz și să bem o apă plată făcută de noi.

Pentru hidratare, vara, este bine să consumăm salate verzi. Înainte de masă, ca și aperitiv, este bine să se consume o salată, cât mai colorată. Dacă nu avem această posibilitate, putem mânca varză murată, are conținut foarte mare de vitamina C, iar vitamina C protejează pielea și recomand atunci când mergem la plajă să luam 1 sau 2 sau chiar 3 grame de vitamina C, deoarece ne protejează de insolație.
E cea mai bună crema protectoare de interior. Funcționează garantat, după o zi de insolație dacă nu ai apucat să iei vitamina C te oprești la farmacie, iei 1-2 grame de vitamina C și în jumătate de oră ești fresh”,
a mai spus specialistul.

Cum trebuie sa te hidratezi vara

5. Pește și fructe de mare

Cum să te alimentezi corect vara
Cum să te alimentezi corect vara[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Sebastian, reacție explozivă la adresa Robertei: "Ești frustrată!" De la ce a pornit scandalul dintre cei doi concurenți din Casa iubirii? Patrick sare în apărarea tinerei- kanald.ro

Citește și: Blestemul abătut asupra unei familii, care și-a pierdut cel de-al doilea fiu înecat, tot la vârsta de 17 ani, la 7 ani distanță de prima tragedie!- stirilekanald.ro

6. Grătare sănătoase

Ciocolata neagră este cel mai puternic antioxidant, alături de vitamina C, care protejează foarte bine pielea. Crema de protecție este benefică și îi ajută mai ales pe cei cu tenul deschis. Atât cremele, cât și uleiurile de protecție, blochează cam 93% din radiațiile solare.

7. Hidratare adecvată

Ce să mănânci vara. Cele mai sănătoase alimente de consumat vara![Sursa foto: Freepik]

„Ciocolata neagră la fel. În fiecare zi de plajă ciocolata neagră, 80-90% cacao, e cel mai puternic antioxidant alături de vitamina C, protejează foarte bine pielea și la fel e una din ce am eu în trusa mea de mers la plajă. Sunt acum fructele de pădure congelate, toate culorile, afine, mure, zmeură. Radiațiile solare ne creează stres oxidativ, oxidare, îmbătrânire și atunci venim cu această doză de antioxidanți ca să ne protejăm pielea, deci hidratare, vitamina C. Crema de protecție ajută, mai ales pe cei cu tenul foarte deschis și care nu sunt foarte protejați din punct de vedere ai peliculei melanine. Cremele și uleiurile de protecție blochează cam 93% din radiațiile solare, ceea ce ne dorim, că acesta este rolul lor. Vitamina D, noi o producem la nivelul epidermului și o luăm și prin suplimente, prin anumite alimente, dar și suplimente, trece prin mai multe procese de transformare în ficat și în rinichi și apoi se depozitează în țesutul gras. Grăsimea este depozit de vitamina liposolubile, vitamina A, vitamina E, vitamina D. Aceste vitamine cumva se depozitează în grăsime și iarna eliberăm și cantitatea stocată de vitamina E și celelalte vitamina liposolubile, adică solubile în grăsime, deci grăsimea este un depozit din aceste vitamine”, a mai spus specialistul.

Ce să mănânci vara. Cele mai sănătoase alimente de consumat vara![Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum poți trata răceala dacă ești însărcinată?

FOTO DE INFARCT! Uite-o pe Anna Lesko în cea mai SEXY rochie pe care a găsit-o. A arătat TOT, iar fanii au fost în extaz!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Vlăduța Lupău este în culmea fericirii! Artista, primele declarații după ce a născut al doilea copil: "Ai venit să ne umpli casa și inima cu iubire"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Provocarea lui Dan Negru pentru cei din fața micilor ecrane: “Reușiți să-i învingeți?”

Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR


Cookies