Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?

Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?
Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?

Alimentele de post sunt foarte sănătoase și ajută multe persoane să elimine kilogramele în plus care le dau bătăi de cap. Dacă și tu ești decis să ții post, în rândurile de mai jos vei descoperi care sunt alimentele care au puține calorii și cu ajutorul cărora poți scăpa de kilogramele nedorite.

Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre alimentele de post care nu conțin multe calorii.

Citește și: Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang.”

Care sunt alimentele de post cu puține calorii

1. Legume cu frunze verzi

Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Rolul femeii in bucătărie. Cum să găsiți un echilibru care să vă satisfacă și să vă aducă bucurie în timpul activităților culinare!

2. Legume crucifere

Cristian Mărgărit a spus că alimentele care nu sunt benefice sunt zahărul, făina și uleiul, iar în momentul în care ținem post, putem înlocui zahărul cu fructele.

Pe lângă aceste aspecte, trebuie să evităm tot ceea ce înseamnă produs de patiserie, cum ar fi, pâinea albă, dar pastele cu linte și cu legume nu sunt scoase de pe listă și pot fi gătite.

„Începem cu alimentele care nu sunt bune, zahărul, făina și uleiul. În loc de zahăr, fructele se pot consuma într-un meniu de post, evităm tot ce înseamnă produse de patiserie, pâine albă, dar niște paste de exemplu, cu linte sau cu legume, merg.

Uleiurile sunt calorii goale și aici vom avea, de asemenea, excepții, lingurița de ulei de măsline la salată, dacă avem un ulei de măsline bun de calitate. Caloriile totale contează până la urmă, chiar dacă vorbim despre un aliment bun și aici aș face o scurtă paranteză cu avocado, nu este neapărat de sezon sau românesc, nu crește la noi. Un avocado are foarte multe calorii, este grăsime aproape pură.
Deci, atenție, jumătate de avocado sau chiar un sfert, la o femeie mai micuță care vrea să și slăbească”,
a spus specialistul.

3. Leguminoase

Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

4. Fructe proaspete

Soia este un pericol foarte mare care, din păcate, nu este benefică pentru toată lumea, cu excepția doamnelor care se află la menopauză.

Nu este o leguminoasă pe care corpul nostru este adaptat să o mănânce, dar poate fi inclusă în dietă.

Persoanele care au probleme cu tiroida ar trebui să nu consume soia, mai ales că majoritatea alimentelor pe care noi le consumăm, sunt produse cu soia.

5. Cereale integrale

Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?[Sursa foto: Freepik]

6. Tofu și produsele din soia

„Mai avem un pericol foarte mare cu soia, pentru că din păcate, nu e bună chiar pentru toată lumea, nu pentru copii, nu pentru bărbați, pentru doamnele care sunt deja

la menopauză. Nu este neapărat una dintre leguminoasele, boabele pe care corpul nostru este adaptat să le mănânce. Ea poate fi inclusă în dietă, cel puțin sosul de soia, ca sursă de savoare, dar avem și alte surse de proteine vegetale, fasole de diverse tipuri, albă, roșie, cu bob mare, cu bob mic, mazăre, linte, năut. Deci și soia ar trebui cumva să fie acolo, dar într-o proporție mult mai mică.
Din punctul meu de vedere și persoanele care au probleme cu tiroida ar trebui să cam stea departe de ea, plus că majoritatea alimentelor pe care noi le consumăm, de fapt, sunt produse cu soia. Laptele, pentru că animalele mănâncă soia, carnea pentru că animalele au în nutrienți soia, deci mare atenția că acest aliment se regăsește și în lanțul trofic, nu doar în farfuria noastră, adică este și furaj pentru animalele pe care noi apoi le mâncăm”,
a mai spus specialistul.

7. Nuci și semințe

Care sunt alimentele de post cu puține calorii. Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate?[Sursa foto: Freepik]

Produsele imitații de carne nu sunt deloc benefice, deoarece acolo se strecoară aditivi alimentari, care pot avea un potențial periculos, motiv pentru care este bine să îl evităm.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Produsele imitații de carne nu sunt deloc benefice, deoarece acolo se strecoară aditivi alimentari, care pot avea un potențial periculos și atunci, în general, evităm aceste imitații și rămânem pe alimentul proaspăt, pe ingredientul de bază pe care îl preparăm într-un mod sănătos”, a mai spus specialistul.

Cele cinci produse foarte benefice pentru organism sunt legumele, leguminoasele, frunzele și frunzele. Pe lângă acestea, atunci când gătiți un preparat de post, trebuie să puneți condimente, pentru ca acesta să fie savuros și să aibă un gust bun.

„Cei cinci da sunt legumele, leguminoasele, frunzele, fructele, în loc de zahăr, ciupercile. Bonus aici, condimentele, pentru că o mâncare de post trebuie să aibă gust, să fie savuroasă și folosim tot ce înseamnă nuci, semințe. Concluzia este că trebuie să ne cumpărăm ingredientele, să luam rețete că sunt peste tot și să ne gătim singuri, astfel avem un cost mai mic și controlăm foarte bine calitatea și cantitatea, deci mâncăm ce trebuie, când trebuie și la un preț mai mic!”, a mărturisit acesta.

 Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate
Cum își mențin femeile greutatea cu aceste preparate[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies