Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang.”

Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang.”
Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată. ”Colagenul și Vitamina C sunt precum Yin și Yang.”

Liniile fine, ridurile și pierderea flexibilității se numără printre indicatorii principali ai înaintării în vârstă, însă pot fi menținute printr-un ritual de îngrijire mult mai atent.

Colagenul este proteina cheie pentru sănătatea și frumusețea pielii, deoarece oferă mai multă fermitate, elasticitate și regenerare a tuturor țesuturilor noastre precum pielea, tendoanele, ligamentele și oasele. Odată cu trecerea timpului, se reduce producția acestor proteine și din această cauză apar ridurile, pielea își pierde elasticitatea și strălucirea, părul devine gri, articulațiile își pierd flexibilitatea, calitatea oaselor se deteriorează. 

“Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de colagen produsă de corpul nostru se diminuează cu un procent de aproximativ de 1,5% pe an, începând chiar de la vârsta de 20-25 de ani.

Odată cu reducerea cantității de colagen, țesuturile se deteriorează. Nivelul de colagen este direct legat de cât de tineri arătăm. Colagenul reprezintă până la 30% din proteinele din organism, iar proteinele de la nivelul pielii sunt până la aproximativ 80% compuse din colagen. Colagenul este o proteină structurală cheie care asigură coeziunea, elasticitatea și regenerarea tuturor țesuturilor noastre conjunctive: pielea, tendoanele, ligamentele și oasele. Odată ce îmbătrânim, p ielea devine fragilă, mai puțin elastică, și ternă, nu mai are strălucirea de altădată și încep să apară ridurile.
Părul devine gri, articulațiile își pierd flexibilitatea și devin rigide, iar calitatea oaselor începe să se deterioreze.”, 
a precizat doctorul farmacist Roxana Gabriloaia, în cadrul emisiunii ”Sport, dietă, și o vedetă”, difuzată pe postul Kanal D.

Citeste si: Păr sănătos: un ghid pentru a obține șuvițe pline, strălucitoare și puternice

Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum ne tratăm eficient cicatricile. „Are nevoie de ceva timp pentru a se regenera”

Stimularea producției de colagen în mod natural

Folosirea unui produs pentru exfolierea pielii

Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul pielii și totodată, la producția de colagen. Este recomandat ca acest lucru să intre în rutina săptămânală de îngrijire a tenului, fie cu un produs din comerț, fie cu unul preparat în casă. Spre exemplu, zahărul și laptele conțin acizi care pot ajuta la exfolierea pielii.

Mai mult decât atât, cafeaua poate oferi proprietăți antioxidante protectoare și poate stimula producția de colagen.

Citeste si: Remedii naturale pentru durerile de cap: „La o persoană care este deshidratată poate apărea o durere de cap obișnuită”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cât de nocive pot fi unele alimente. ”Chipsurile cu care noi ne recompensăm sunt, de fapt, plastic.”

Vitamina C

Vitamina C este esențială în procesul de producție a colagenului. Deficitul de vitamina C poate scade producția de colagen, așa că trebuie prevenit prin consumul de alimente bogate în vitamina C sau, dacă este nevoie, și prin suplimente.

O singură doză de 500 mg de vitamina C este suficientă pentru menținerea pielii tinere și ferme. Totodată, se pot obține cantități adecvate de vitamina C din consumul de alimente precum broccoli, kiwi, citrice și ardei gras. 

Suplimente alimentare

Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată[Sursa foto: freepik]

Suplimentele alimentare pot fi un ajutor pe măsură în stimularea producției de colagen. Ele conțin nutrienți importanți- acizi grași Omega 7 care se regăsesc în unele suplimente sub formă de ulei de cătină, cu abilitatea de a mari producția de colagen din organism.

Este important ca înainte de administrarea suplimentară de colagen, să se consulte un profesionist în domeniul sănătății. Un alt nutrient important este siliciul, care menține țesutul conjunctiv flexibil. Totodată, pe lângă Vitamina C și siliciul, colagenul are nevoie de substanțe ajutătoare pentru a-și sintetiza calitățile la nivelul pielii precum biotina și acidul hialuronic.

“Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului în organism. Colagenul și vitaminele C sunt precum Yin și Yang. Fără Vitamina C, organismul nu poate sintetiza colagen. Vitamina C este antioxidantul care ajută la protejarea și prevenirea proceselor oxidative la nivelul organismului, și este esențial în producerea colagenului. Înainte de a lua o decizie privind administrarea suplimentară de colagen, este recomandat să consultați un profesionist în domeniul sănătății, acesta vă poate ajuta și ghida pentru a alege un produs adaptat nevoilor individuale.  Un alt nutrient important este siliciul, acesta menține țesutul conjunctiv flexibil. Deficitul de siliciu determină întărirea țesuturilor și poate contribui la apariția diferitelor patologii articulare, sau cardiovasculare”,  a spus specialista.

Citeste si: Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase. „Este important ca fiecare pacient să știe de alunițele lui, să se autoexamineze lunar.”

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Trucul zațului de cafea lăsat peste noapte într-o șosetă. Bunicile noastre îl foloseau foarte des

Consumul de proteine slabe

În alimentație este recomandat să apară zilnic două-trei porții de proteine slabe, care stimulează producția de colagen. Alimente  precum tofu, semințe și nuci, leguminoase, ouă, pește, lapte, iaurt, brânza slabă sau carnea slabă.

“Colagenul are nevoie de substanțe ajutătoare pentru a se sintetiza și a-și manifesta calitățile la nivelul pielii: Vitamina C, siliciu, biotină, acid hialuronic. Este necesar să fim atenți și la alimentația noastră, deoarece dacă avem o alimentație sănătoasă și echilibrată putem obține acei nutrienți de care avem nevoie pentru ca organismul să formeze colagen, să avem o piele netedă și strălucitoare cât mai mult timp”,  a mai spus ea.

Citeste si: Cum să îți usuci corect părul. ,,O să capete mai mult volum”

Cum putem să ne menținem pielea tânără pentru o perioadă îndelungată[Sursa foto: freepik]

 


Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum ne tratăm eficient cicatricile. „Are nevoie de ceva timp pentru a se regenera”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies