Remedii naturale pentru durerile de cap: „La o persoană care este deshidratată poate apărea o durere de cap obișnuită”

Leacuri pentru durerea de cap
Leacuri pentru durerea de cap la indemana

Vezi ce trebuie să faci atunci când te confrunți cu dureri de cap. Care sunt leacuri pentru durerea de cap, dar și remedii naturale pentru durerile de cap.

Durerile  de cap sunt adesea întâlnite la persoane de toate vârstele, fie că vorbim despre copii sau de adulți. Potrivit unor studii de specialitate, 90% dintre oameni au experimentat cel puțin o dată în viață o durere de cap, în timp ce 10% dintre oameni se pot considera norocoși.

Iată de ce apar durerile de cap, dar și care sunt remediile naturale pentru durerile de cap, mai ales dacă nu ai voie să iei anumite medicamente destinate durerilor.

Unele persoane trec mai departe atunci când vorbesc despre durerile de cap și spun că au o migrenă, însă există o diferență între aceste dureri, așa că este foarte important de deosebit aceste două afecțiuni.

Remedii naturale pentru durerile de cap
Remedii naturale pentru durerile de cap la indemana tuturor[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Care sunt factorii care duc la riscul de a face hernie de disc. „8-9 oameni din 10 ajung înțepeniți”

Probabil că cea mai la îndemână soluție atunci când vine vorba despre o durere de cap ori o migrenă este o pastilă antiinflamatoare. Din păcate, multe persoane ajung să ia constant aceste pastile și ajung să fie dependente de un astfel de tratament.

Pastilele antiinflamatoare creează în timp probleme la nivelul ficatului și la nivelul stomacului, așa că este foarte important să nu se facă abuz de aceste medicamente.

Medicul specialist Bogdan Pană a fost invitat în cadrul unei emisiuni TV unde a vorbit despre durerile de cap, de ce avem dureri de cap, precum și cum putem să le tratăm fără medicamente. Durerile de cap pot apărea din cauza deshidratării, din cauza oboselii sau atunci când nu am mâncat.

Citeste si: Totul despre paradontoză. „Deja este un semn inflamator”

Comprese pentru durerile de cap
Comprese pentru durerile de cap eficiente[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sunt două tipuri de durere de cap. Atât migrena, cât și durerea de cap obișnuită sunt două tipuri de durere de cap primară. Adică nu este o cauză declanșatoare a lor, nu știm ce le declanșează exact.

Nu sunt dureri de cap secundare.

Nu sunt dureri la care să vedem exact ce a declanșat-o, cum este de exemplu sinuzita, la care vedem că este sinusul acela inflamat.

La o persoană care este deshidratată poate apărea o durere de cap obișnuită, poate apărea și o migrenă și poate să accentueze și să le facă mai dese.

Medicii mai spun durerii de cap obișnuite cefalee tensională sau durere de tip de stres sau de oboseală.

De obicei apare în a doua parte a zilei atunci când se acumulează stresul, când am muncit mai mult, când am stat mai mult cu ochii în calculator. Chiar așa descriu pacienții, ca o bandă sau ca o menghină care îi strânge de cap și tot, de jur-împrejurul capului este o durere sâcâitoare această durere obișnuită de cap. Nu este o durere groaznică, nu te urci pe pereți din cauza ei.
Dar e acolo și nu îți convine că e acolo. O durere din asta de cap obișnuită de tip tensional ține însă între 30 de minute și poate să treacă singură în 30 de minute și poate să țină o săptămână
”, a dezvăluit medicul neurolog în cadrul unei emisiuni TV. 

Citeste si: Ce înseamnă endometrioza. „Cauza infertilității este endometrioza”

Ceai pentru durerea de cap
Ceai pentru durerea de cap eficient[Sursa foto: PixaBay]

Ce este migrena

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), migrena, în schimb, este de aproximativ două ori mai frecventă la femei decât la bărbați și este a treia cea mai frecventă afecțiune din lume. În plus, o migrenă poate dura câteva ori poate persista până la 72 de ore.

Unul dintre cele mai la îndemână remedii este un masaj la nivelul cefei și al capului. Astfel, durerea poate scădea în mod semnificativ și suportabil în doar câteva minute. De asemenea, și tâmplele se pot masa.

De obicei, pacienții cu migrenă au dureri de cap încă din copilărie sau din adolescență, pentru că de cele mai multe ori are o componentă genetică.

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Peste jumătate dintre ei știu cel puțin o rudă de gradul 1 care să aibă ceva asemănător. Și de obicei îmi descriu o durere pe o jumătate de cap, pulsatilă, simt că le zvâcnește capul, severă, care poate să ajungă să fie deranjantă pentru că te supără zgomotul, lumina, ai greață, poți să vomiți. 

Lucrurile astea se întâmplă și pot să țină până la trei zile încontinuu, asta dacă nu ai făcut ceva de la început. Este bine dacă ai simptomele acestea să te prezinți la medic ca să fii diagnosticat cu boala asta, pentru că și asta este o problemă.

 

Conform unui studiu din 2019, în Uniunea Europeană sub 50% dintre persoane sunt diagnosticate cu migrenă, iar dintre cele care sunt diagnosticate, sub 20% urmează un tratament corect ”, a mai spus medicul în cadrul aceluiași interviu.

Leacuri pentru durerea de cap

Medicul recomandă un jurnal al durerii, pe care pacientul să îl țină pe o perioadă de trei luni, în care să noteze dacă l-a durut capul, câte ore a ținut durerea respectivă, dacă a fost deranjat de lumină și zgomote și dacă a luat pastile și în ce cantitate.

Cei care iau mai mult de 10 pastile împotriva durerilor de cap în decurs de o lună riscă nu doar probleme la nivelul stomacului, al rinichilor și al ficatului se pot trezi cu dureri din ce în ce mai des și pot deveni zilnice.

 

Uleiul esențial de lavandă pus în vaporizator de cameră poate scădea exponențial durerea de cap în mod natural. De asemenea, mai sunt folosite și uleiurile esențiale de busuioc, ghimbir sau uleiul de cânepă, acestea fiind remedii naturale pentru durerea de cap.

Un alt tratament natural fără medicamente este un dispozitiv



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Când nu trebuie să consumi apă. „Sunt momente în viață când dacă bei apă îți faci mai mult rău ”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies